Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ...

ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ...

     Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να μετατρέψουμε τον αγαπημένο μας Ίππο σε ...κασετόφωνο που θα αναπαρήγαγε στερεοτυπικώς το ίδιο συμπεριφορικό "αφήγημα"! Θέλουμε έναν Ίππο με δική του κρίση και βούληση που να συλλαμβάνει την περιρρέουσα πραγματικότητα και να αποφασίζει κατά περίσταση!

     Αυτή καθαυτή η φύση, όμως, είναι συντεταγμένη, ιεραρχημένη, με γεωμετρημένη δομή κι αυτό ισχύει και για την ακρογωνιαία "πτυχή" της, την Ιππική! Κι εμείς, οι "Έλληνες Κένταυροι" παραμένουμε επικεντρωμένοι στην μεγάλη φυσικήν αλήθεια της "ιεραρχημένης γεωμετρίας" μιας πολυεπιστήμης όπου, αντί της οιασδήποτε βίας επί του Ίππου, επιχειρούμε και, μάλιστα, επιτυχέστατα τον μηδενισμό της ταξιδερμικής αποστάσεως μεταξύ Ίππου και Ανθρώπου με την αλληλοκατανόηση και την αλληλοαποδοχή, σε μιαν αρμονικότατη καθημερινότητα συνεργασίας με κοινό παρονομαστή την, εκατέρωθεν, ελευθερία! 

      Ενθαρρύνοντας, με την αποφυγή ασκήσεως ελέγχου, τον Ίππο να μας πλησιάσει, ενώ τον πλησιάζουμε πρώτοι εμείς, συμπορευόμεθα στην κοινή οδό της συνεργασίας με συνείδηση βουλήσεως, αδιατάρακτη από ιδεοληψίες καταναγκασμών.

     Και, δεν θέλουμε κι ένα "κουρδισμένο εργαλείο", αλλά ζωντανό πλάσμα με δική του προσωπικότητα και δική του καθημερινότητα, ει δυνατόν, εναρμονισμένη με την δική μας καθημερινότητα και την κοινή συνεργασία. Γι αυτό και, σήμερα, αναστρέψαμε τα ...καθιερωμένα και καταφύγαμε σε έναν αιφνιδιαστικό αντιθετικό χειρισμό, αρχίζοντας την ημερίδα μας με έναν ευτυχισμένο Ίππο ο οποίος ξεκίνησε με ένα παρατεταμένο κύλισμα στην ...άμμο!

     Μέσα σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο, σήμερα, ξεχάσαμε τις συντεταγμένες εκπαιδευτικές διαχειρίσεις του Ίππου μας και αλλάξαμε τον τόπο και τον τρόπο της εργασίας του αφήνοντάς τον να χαρεί έναν πιο χαλαρωτικό στίβο!

     Και τον αφήσαμε να χαρεί τη ζεστή άμμο αρκετήν ώρα, μέχρι ο, πανταχού παρών και ...αυστηρός, σκύλος του Σταύλου του σημάνει παύση ...διαλείμματος! Και τότε ο Αντώνης αντικατέστησε την φορβειά με τον χαλινό για να ξεκινήσει το πρόγραμμα της ημερίδος.

     Το πρόγραμμα της ημερίδος ήταν κι αυτό μια "αλλαγή" και παράκαμψη των καθιερωμένων, δηλαδή, η ίππευση άνευ εφιππίου (κάτι καθιερωμένο μέχρι σήμερα) υπενθυμίζοντας στον Ίππο και στους Συνασκουμένους την πραγματική αίσθηση της Γυμνιππευτικής.

     Για να είμαστε σαφέστεροι, "ξαμολάμε" και "μαζεύουμε" την "καλούμπα" ενός γόνιμου ασκησιολογίου και το αποτέλεσμα "εγγράφεται" αδρά στα μαθησιακά πεδία του εκπαιδευομένου. Κι αυτό κάναμε και σήμερα...

      Και, μπορεί να το επιχειρήσαμε ξαφνικά αλλά το κάναμε με τέτοιο τρόπο που, ο νεαρός Αλέξανδρος διευθέτησε ακόμη καλύτερα την εργασιακή συμπεριφορά του  επί της "ενδεδειγμένης τροχιάς", μάλιστα, βέβαιος ων ότι η επιλογή ήταν δική του... και επιδεικνύοντας αδιαφορία ακόμη και όταν η μάνικα του Ιππευτηρίου άρχισε να ρίχνει νερό για την κατασίγαση της σκόνης.

     Δολερότατο ζώο ο Άνθρωπος και μέγας χειριστής των φυσικών πλασμάτων, ευεργέτης τους μεν όταν επιδιώκει και την ευημερία τους, καταστροφέας τους δε όταν επιδιώκει μόνον τη δική του. Και στη δική μας προσέγγιση, ο εκμηδενισμός μιας ταξιδερμικής αποστάσεως με παράλληλο σεβασμό στη διαφορετικότητα, μας εξασφαλίζει ένα συγχωροχάρτι απαλλαγμένο της ποταπότητος της εκκλησιαστικής σιμωνίας.

     Έτσι, παραμένοντας στο πλαίσιο της ιεραρχημένης φύσεως και μακράν δογματικοταλιμπανικών διολισθήσεων, ο Αλέξανδρος σήμερα μας έδειξε έναν ακόμη καλύτερον συνεργάτη και Δάσκαλο, κάτι διόλου εύκολο για ένα ζώο που προσπαθεί να ξεπεράσει μια διόλου ευχάριστη, μακρά περίοδο ακινησίας!

     "Συγκρατημένη", σήμερα όπως και πάντα, η ίππευσή του προς αποφυγή κοπώσεως λόγω αυξημένων θερμοκρασιών και στη ράχη του μόνον τρεις λεπτεπίλεπτοι, ελαφρείς, σωματότυποι σε μία συνολική διάρκεια εργασίας λιγότερη της μιας ώρας.

     Ήδη έχουμε βάλει στόχο να τον παχύνουμε και η αποφυγή εργασιακής κοπώσεως σε συνάρτηση με την ρύθμιση της τροφής του, θα φέρει το αποτέλεσμα. 

     Πάντως σήμερα, ο νεαρός Βασίλης μας εντυπωσίασε με το κέφι για εφίππευση αλλά και την προθυμία της ταχύτατης και σωστής εκτελέσεως των ασκήσεών του με εξαιρετική κίνηση ειδικώς όταν του ζητήσαμε να μας χαιρετήσει δι αποκαλύψεως...

     Ως ένα μεγάλο εκπαιδευτικό πλεονέκτημα πιστώνεται η ομαδικότητα εργασίας στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων".

     Αυτό το εκπαιδευτικό  πλεονέκτημα παρέχει την ευχέρεια της συμπτύξεως του χρόνου στην καταφορά γονίμου αποτελέσματος, ταυτοχρόνως, σε εκπαιδευόμενα Μέλη όπως και στον εκπαιδευόμενο Ίππο, με όλους να εργάζονται εκπαιδευόμενοι συνεχώς, συνθέτοντας ένα πλαίσιο "αγέλης" μέσα στο οποίο ο Ίππος αισθάνεται ασφαλέστερος και απορροφά την "γνώση" ευκολότερα και ταχύτερα! Και σε αυτό, προτοστατεί ο άριστος συντονισμός του ανθρωπίνου παράγοντος, εξ αρχής μέχρι τέλους κάθε εκπαιδευτικής ημερίδος, κάτι στο οποίο αποδίδει μεγάλη σημασία ο Εκπαιδευτής.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.