Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

ΚΑΤΑΝΟΕΙ Ο ΙΠΠΟΣ ΤΗΝ …ΙΛΙΑΔΑ;

 ΚΑΤΑΝΟΕΙ Ο ΙΠΠΟΣ ΤΗΝ …ΙΛΙΑΔΑ;



     Η υπεροχή της Φύσεως εδράζεται στην  α ν ι σ ό τ η τ α  και στην δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ ό τ η τ α , στην κατάσταση εκείνη κατά την οποία συνυπάρχουν και ισορροπούν  ε τ ε ρ ό κ λ η τ α  είδη τα οποία μπορεί συχνά να μάχονται για την κυριαρχία τους, του ενός επί του άλλου, αλλά ποτέ με σκοπό τον αφανισμό του άλλου αλλά της επιβιώσεως εαυτού. Μια «αλυσίδα» στην οποία παρατηρείται η αδήριτη ανάγκη της συνεχίσεως της υπάρξεως και όχι της εξουσιαστικής κυριαρχίας, με μόνη εξαίρεση το ανθρώπινο είδος το οποίο, εκ των ιδιαιτεροτήτων των “εγκεφαλικών πεδίων” του, πάσχει από εκτροπήν ευφυίας, εφηύρε και αναπαράγει όχι απλώς επιβιωτικές, αλλά αμιγώς εξουσιαστικές ψευδο-ανάγκες!

     Η φιλοσοφία της Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων» αναφορικώς με τον βασικό μας συνεργάτη τον Ίππο, εξυγιαίνει αυτή την, εκ “κατασκευής”, εκτροπήν ευφυίας και προσγειώνει τους μαθητές της στην ορθήν επανεκτίμηση των θύραθεν της ανθρώπινης κοινότητος ειδών και, εν προκειμένω, του Ίππου, ο οποίος εκ της καθημερινής επαφής και αλληλοκατανοήσεως αποδεικνύεται ότι πιστώνεται με πολύ μεγαλύτερες διανοητικές ικανότητες εξ όσων ο κοινός ανθρώπινος νους του αναγνωρίζει.

     Και με ιδιαίτερη χαρά, σήμερα, φθάνοντας στον Σταύλο είδαμε την αγαπημένη μας Δέσποινα να αφήνει τον Ίππο της Σχολής μας να παρατηρεί στοχαστικότατα τις σελίδες ενός βιβλίου με εμβρίθεια άνω θρώσκοντος μελετητή… Μια εκπαιδευόμενη της Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων» εμφανώς υποψιασμένη για το πνεύμα αυτής της Ομάδος, η αγαπημένη μας Δέσποινα, ένας, αληθώς, άνω θρώσκων …Άνθρωπος, σε μία πράξη άνω θρώσκουσας προσδοκίας, μας εξήγησε το “τι” επιχειρούσε: “Του δείχνω την Ιλιάδα, ποιος ξέρει, μπορεί κάποτε να την διαβάσει!” Kι αυτό το “μ π ο ρ ε ί” αποτελεί και την ενδόμυχη προσδοκία των «Ελλήνων Κενταύρων» την οποία ερμήνευσε τόσον ενστικτωδώς και με τέτοιαν ευστοχία η Δέσποινα! Διότι και η Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» επιχειρεί την μελέτη της Ιλιάδος που συνέγραψε ο Ίππος κατά την διάρκεια της υπάρξεώς του επί γης και, χωρίς καμιάν έπαρση, αλλά με συγκίνηση, παρατηρούμε ότι καταφέρνουμε ήδη να αποδελτιώσουμε τις πρώτες αράδες της που αποτελούν και το ..."κλεψίτυπο" περιεχόμενο της διδασκαλίας μας...

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.