Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΕΤΗΣ

 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΕΤΗΣ     Εξ όνυχος τον λέοντα αλλά και τον ...Έλληνα! Μια μικρή, τόση δα ...λεπτομέρεια μπορεί να καθορίσει τα πάντα, όπως ακριβώς μια αδιόρατη παρωνυχίδα μπορεί να θέσει εκτός μάχης έναν πάνοπλο πολεμιστή...! Κι αυτή την λεπτομέρεια, άθελά του, την απεκάλυψε στην πρώτη, κιόλας, ιδρυτική ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης", Συνασκούμενος Δημήτρης Έρης, προτάσσοντας ΗΘΟΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, όταν οι σημερινοί υποτεταγμένοι φοβικοί προτάσσουν την ..."ασφάλεια", την ..."προστασία", την ..."επίζηση"! Έτσι, στο ξεκίνημά τους, οι "Έλληνες Κένταυροι Σπάρτης" και ο επικεφαλής τους Δημήτρης Έρης μας προσφέρουν μιαν ανεκτίμητη διδασκαλία ελληνικής αρετής κατά την οποία προηγούνται οι Αξίες, της ζωής!

      Όμως, οι "Έλληνες Κένταυροι Σπάρτης" και ο επικεφαλής τους Δημήτρης Έρης, δεν αρκούνται σε αυτή και μόνον την διδακτικότατη πτυχή αλλά, στο λακωνικό (όπως πρλέπει!) ιδρυτικό κείμενό τους υπογραμμίζουν την ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ αλλά και την μεταξύ Ελλήνων αδελφοσύνη που πρέπει να χαρακτηρίζει τους κατοίκους αυτού του ευρασιατικού σταυροδρομιού που λέγεται "Ελλάς"! Τόσα πολλά σε ένα τόσο βραχύλογο κείμενο...

      Σας ευχαριστούμε "Έλληνες Κένταυροι Σπάρτης" και Δημήτρη Έρη  κ α ι  γι αυτή την διδασκαλία ελληνικής αρετής! Είναι πάντα απαραίτητο να "φρεσκάρουμε" την ποιότητα της ελληνικής ιδιοσυστασίας μας με υπομνήσεις τις οποίες πολεμά λυσσαλέα η ενεστώσα, περιρρέουσα, συστημική παρακμή! 

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.