Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

 ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
     Οι "Έλληνες Κένταυροι" εισάγοντας για πρώτη φορά την Έφιππη αλλά και την Παραδοσιακή Τοξοβολία στην Ελλάδα (2005) είχαν πάντα κατά νου την Θράκη, την μεγάλη ελληνική γη και γενέτειρα του Ιδρυτή τους, ως ιστορικό λίκνο αυτής της αρχέγονης πολεμικής τέχνης και μόλις σήμερα, μετά από την πρωτοβουλία ενός πρωτοπόρου Θρακιώτη Συνέλληνος εκτοξεύθηκαν από την ράχη Ίππου τα πρώτα βέλη στους νεώτερους χρόνους και αφού ο φίλτατος Συνασκούμενος, πλέον, ένας "Έλληνας Κένταυρος" ήρθε σε επαφή μαζύ μας!


     Ένας πολύ ιδιαίτερος Συνέλληνας που ξεκίνησε να ιππεύει με την βοήθεια της Εκπαιδεύτριάς του κ. Βαλεντίνας Λαμπροπούλου, αλλά και να μελετά την αρχαία Ελληνική γραμματεία αντιλαμβανόμενος την υψηλήν αξία της, ο φίλτατος Σείριος, αφού εφίππευσε δι εφάλσεως, εξοικείωσε τον Ίππο του με το Τόξο και πραγματοποίησε τις πρώτες του τοξεύσεις στον χώρο του "Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής" σηματοδοτώντας την "επανεκκίνηση" της Έφιππης Τοξοβολίας στην Ελληνική Θράκη!


     Οι "Έλληνες Κένταυροι" συγχαίρουμε τον Συνασκούμενο Σείριο και υποσχόμεθα κάθε συμπαράσταση στην προσπάθειά του, όπως και στον φιλοξενούντα "Ιππικό Όμιλο Κομοτηνής" αναφορικώς με την υποστήριξη εκπαιδεύσεως αλλά και την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων που θα προήγαγαν την πολεμική τέχνη μας την οποία, οι βόρειοι "γείτονές" μας (Βούλγαροι) έχουν, πολύ σωστά, αναδείξει ως πηγή εθνικών εισοδημάτων από τον διεθνή τουρισμό. 


     Και στη μεγάλη γη, τη γη του Ορφέως και της Μουσικής, την Ελληνική Θράκη, αυτή που γέννησε τον Θράκα Ιππέα και μύριες όσες ιππικές παραδόσεις, η Έφιππη Τοξοβολία και οι "Έλληνες Κένταυροι" προσβλέπουν στην ολοκλήρωσή τους! 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.