Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ...

 ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ...


     Όταν πριν, λιγότερο από ένα μήνα (29η Μαίου 2021) επιλέξαμε τον νεαρό τετράποδο Αλέξανδρο για να τον εκπαιδεύσουμε ως Ίππο Σχολής Έφιππης Τοξοβολία, γνωρίζαμε πολύ καλά τις μεγάλες δυσκολίες που αναλαμβάναμε. Όμως, γνωρίζαμε και τα μεγάλα οφέλη που συνεπήγετο η επιλογή μας...

     Ξέραμε πολύ καλά ότι αυτός ο, μόλις, οκταετής και, ουσιαστικώς, ανεκπαίδευτος Ίππος θα ήταν το καλύτερο "Σχολείο" για όλους μας, βυθίζοντάς μας στα "βαθιά" της Ιππικής όπου θα μαθαίναμε ..."κολύμπι" κι ως φαίνεται, δικαιωνόμαστε μέρα τη μέρα!

     Εκείνο το ..."αγρίμι" που, τρομαγμένο, οπισθοχωρούσε ενώπιόν μας την πρώτη ημέρα που το βγάλαμε από τα ..."σκοτάδια" του, τώρα μας ακολουθεί χωρίς κανέναν έλεγχο σαν ...pet, αισθανόμενο ασφάλεια ανάμεσά μας κι εμείς το εμπιστευόμαστε να κινείται ελεύθερο μέσα σε έναν Σταύλο ανάμεσα σε πολλά άλλα τετράποδα  που συνυπάρχουν γύρω του, συμβάλλοντας στην αρμονία του χώρου που μας φιλοξενεί!

     Αυτό το πανέμορφο αλογάκι το οποίο αναλάβαμε μετά από μακράν ακινησία εγκλεισμού και που δεν εννοούσε να κινηθεί σε αριστερή στροφή, τώρα συραγωγείται και κινείται με άνεση και αυτοπεποίθηση και προς τα αριστερά και ...όχι μόνον!

     Επάνω στη ράχη του υπό εντελώς γυμνιππευτικές συνθήκες η μικρή μας Χαρά αναπτύσσει αξιοπρόσεκτες δεξιότητες χειρισμού ενός δυνατού Ίππου κάτι που την αναδεικνύει καθημερινώς και σε ικανότερην Αμαζόνα!

     Το ίδιο και ο Αντώνης μας ο οποίος, από τα διάφορα ...φιατάκια βρέθηκε με το βολάν μιας ισχυρής BMW σε ...εθνική οδό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανέλιξη των ιππικών δεξιοτήτων του.

     Και η σημερινή εκπαιδευτική ημερίδα μας, επικεντρωμένη στην εκμάθηση του καλπασμού, πρωτίστως στον Ίππο μας, αλλά και στους εκπαιδευόμενους μαθητές μας, έδειξε μια σαφή βελτίωση όλων.

     Πραγματικά υπερήφανοι για τους μαθητές μας, εκτιμούμε ότι η προσπάθειά τους τάχιστα θα τους αναδείξει στο υψηλό εφιπποτοξοτικό επίπεδο με τις επικείμενες εξετάσεις! Και είναι διπλά αξιοθαύμαστοι διότι υπό συνθήκες καύσωνος, με σεβασμό προς τον Ίππο μας εξακολουθούν την εκπαίδευσή τους με την επιτυχία που ο αδιάψευστος φωτογραφικός φακός αποτυπώνει! Και είμαστε το ίδιο υπερήφανοι και για την τήρηση ενός εκπαιδευτικού συστήματος που, ακόμη και εν μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών, διατηρεί τον Ίππο μας ευτυχή κι ευδιάθετο σε έναν παραδοσιακό Σταύλο που υπηρετεί την ιππική πρόοδο, όπως αυτό του Τάσου Μυλωνάκου προς τον οποίο είμαστε ευγνώμονες!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.