Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ"

 ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ"


     

Υπό την αιγίδα των αεί παρόντων Θεών, στο σταυλικό συσκήνιο των "Ελλήνων Κενταύρων", εν μέσω λιτού ακρατίστου, ιππαγρέτες Λακεδαιμόνιοι εξέφρασαν την ευγενή πρόθεση να προεκτείνουν τις πολεμικές εμπειρίες των Σπαρτιατικών Μορών των 300 Ιππέων τους και στην αρχέγονη πολεμική τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας προς τελετουργική "διαμαστίγωση" όχι μελλειρένων στο Ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος, αλλά όσων αμφισβητούντων την σχέση Σπαρτιατών και Ιππικής, ανά τα, όπου γης, Ιππευτήρια! Ούτω πως, προ ολίγων ωρών, Λακεδαίμονες και Αθηναίοι συνομολόγησαν αδελφοσύνη και ίδρυση του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης", με Ιδρυτή του τον Συνέλληνα-Ιππαγωγό Δημήτρη Έρη! Παρόντες, ο Αρείων, επικεφαλής της "Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας", η Αμφιτρίτη, επικεφαλής της "Ιεράς Φιλενθέων Ιστίης", αλλά και δύο νεαρά Μέλη του νεοϊδρυθέντος Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης", ο Δημήτρης και η Μαρία, Ιππαγωγοί και οι δύο με ιδιόκτητους Σταύλους στην Σπάρτη, οι οποίοι σήμερα εισήχθησαν στον Κύκλο Προσεγγίσεως, στην ρυταγώγηση και στις βασικές αρχές Γυμνιππευτικής της Σχολής μας ώστε να μπορούν να συνδράμουν στην εκπαίδευση της τοπικής Σχολής.

     Σε εφαρμογή των ισχυόντων Κανονισμών, προσωρινός Αρχηγός του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" και μέχρις αναδείξεως τοπικού Αρχηγού κατόπιν της προβλεπόμενης εξετάσεως ορίζεται ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", Εφιπποτοξότης-Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης ο οποίος θα είναι υπεύθυνος Εκπαιδεύσεως μέχρις ανακηρύξεως τοπικού Εφιπποτοξότη-Εκπαιδευτή, με βοηθούς του τον Ιδρυτή Δημήτρη Έρη και τον Συνασκούμενο Σταύρο Γεωργάκη.

     Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ευγνωμονούσα προς τον Ιδρυτή του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης", εύχεται επιτυχή λειτουργία και συμπαρίσταται, αμερίστως, στον Αρχηγό και στους βοηθούς του για ό,τι χρειασθούν!  

     Οι δύο Σπαρτιάτες Συνασκούμενοι, η Μαρία και ο Δημήτρης, "εγκαινίασαν" τα καθήκοντα του νεολέκτου Ίππου μας Αλέξανδρου ως Ίππου Σχολής, μαθαίνοντας μαζύ του τον Κύκλο Προσεγγίσεως, την ρυταγώγηση και βασικές ασκήσεις Γυμνιππευτικής ως έναν προϊδεασμό του συστήματος της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων".

     Χωρίς να μπορούμε να μιλήσουμε για έναν απολύτως ευχείριστο Ίππο, ο Αλέξανδρος, παρά ταύτα συμπεριφέρθηκε με υπακοή, παρά το ότι, μετά τον μακρό εγκλεισμό του σε ακινησία, επέδειξε λαχτάρα να απολαύσει το, γύρω, φυσικό τοπίο καυτευθυνόμενος με δική του, πείσμονα, πρωτοβουλία σε σημεία απ΄ όπου μπορούσε να χαρεί την φυσικήν εικόνα. 

     Οι δύο νεαροί Συνασκούμενοι έδωσαν στον Αλέξανδρο ακόμη μία διαπίστευση για την αγαθή διάθεση του Ανθρώπου απέναντι στον Ίππο, με ηπιότητα χειρισμών και ευγένεια εντολών, ώστε ο νεαρός Ίππος να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο και με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη τους χειριστές του.

     Ένα σαραντάλεπτο αμφίδρομης ωφελείας για τον Ίππο και τους δύο Σπαρτιάτες Συνασκουμένους ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, κάτι που επαναλαμβάνεται κατά ...σκανδαλώδη κανόνα στα μαθήματα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων".  

     Δεν "έστωσαν" αλλά "είναι" οι Θεοί αρωγοί των "Ελλήνων Κενταύρων", όπου και αν ασκούμεθα, στην Κύπρο, στην Χαλκίδα, στην Καλαμάτα, στην Κέρκυρα, στην Σπάρτη, στη Θράκη, ή και στην Αθήνα. Κι αυτό τεκμαίρεται από την συνεχή μας ανέλιξη!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.