Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΙΠΠΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΙΠΠΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


     Κορυφαίος Ιππέας και Δάσκαλος Ιππικής Δεξιοτεχνίας ο Πορτογάλος Nuno Oliveira, δεν συμμετείχε ποτέ σε αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας αν και ήταν φαβορί και όταν ρωτήθηκε "γιατί δεν λαμβάνει μέρος" απήντησε:

     «Δεν με ενδιαφέρoυν οι αγώνες. Από τη μία πλευρά, καταστρέφουν το πνεύμα του Ίππου εργαλειοποιώντας τον στο έπακρο. Ενδιαφέρομαι να προσπαθώ να εννοήσω τον χαρακτήρα του Ίππου, να δω την εξέλιξη της συμπεριφοράς του, να δημιουργήσω κάτι μαζί του, και όλα αυτά δεν μπορούν να θεωρηθούν ως απλά "σημεία στίξεως", μερικές φορές δε, όταν είμαι με έναν Ίππο, νιώθω ότι αγνοώ τα πάντα για την Ιππασία, ενώ πρέπει να τα ανακαλύψω και αυτό είναι συναρπαστικό. Στους διεθνείς αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας όταν παρακολουθώ τους διαγωνιζόμενους Ίππους να "παπαγαλίζουν" τόσο τέλεια το "μάθημά" τους, δείχνουν άψυχες μηχανές...» 

[Περιοδικό: Dressage Magazine, Αύγουστος 1974]  

     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", αν και λαμβάνει μέρος σε διεθνείς αγώνες με τα Μέλη της να κατακτούν αξιοπρεπείς θέσεις, παραμένει πιστή στο "σκεπτικό" του μεγάλου Δασκάλου Nuno Oliveira προτάσσοντας την σχέση με τον Ίππο και όχι την χρήση του Ίππου.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.