Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ

 ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ


     Τι θα μπορούσε να γίνει σε μία διάρκεια 40 συνολικώς λεπτών, μέσα σε ένα Ιππευτήριο;

     1. Ένας νεόλεκτος Ίππος με "δύσκολη" την αριστερή του πλευρά, θα μπορούσε να προαχθεί ως Ίππος Σχολής, βελτιώνοντάς την με συραγωγική συνέργεια, ταυτοχρόνως, δύο συραγωγούντων χειριστών  εκ των οποίων ο εσωτερικός ως κύριος χειριστής και ο εξωτερικός ως δευτερεύων διορθωτικός, με έναν εκπαιδευόμενο, τον Σταύρο, να ασκείται και σε αυτή την διαδικασία.

     Ίππος και εκπαιδευόμενος σε μιαν ιδιαίτερη διαδικασία συραγωγήσεως, λοιπόν, η οποία κατέληξε στην επιτυχή "άφεση" του Ίππου από τον δευτερεύοντα χειριστή, με τον Ίππο να συνεχίζει την ομαλή κίνησή του προς την "δύσκολη" πλευρά του.

     2. Επιχειρήσαμε και την εισαγωγική διαδικασία στην πρώτη φάση (προσομοιωτική) της εξοικειώσεως του Ίππου με τα ερπετά, προετοιμάζοντάς τον για την ειδική δημόσια ημερίδα της 26ης Ιουνίου, όταν ο Ίππος μας θα δεχθεί χωρίς αντιδράσεις την παρουσία ερπετού.

     Σήμερα, "δείξαμε" στον Ίππο μας μια προσομοιωτικήν εκδοχή ερπετού, με το εξωτερικό σχήμα της και την κίνησή του και το κάναμε με ένα μέσο και κατά ένα τρόπο που να βοηθήσουμε τον τετράποδο Αλέξανδρο όχι μόνο να μη χάσει την ψυχραιμία του, αλλά και να παρατηρήσει την όλη κατάσταση με ενδιαφέρον, μέχρι να την εκλάβει ως κάτι φυσιολογικό.

     Και σε αυτή την διαδικασία ο Ίππος μας βαθμολογήθηκε με άριστα ενώ ήταν ελεύθερος κάθε ελέγχου, ώστε να μπορεί αβίαστα να εκδηλώσει κάθε δυσανεξία, κάτι που, βεβαίως, δεν έκανε!

     Και σε αυτή την διαδικασία πολύτιμος βοηθός ο Σταύρος ο οποίος έγινε κοινωνός της εξοικειωτικής εισαγωγής ώστε να μπορεί και μόνος του να την εφαρμόζει.

     3. Καταλληλοποιήσαμε τον Αλέξανδρο και ως Ίππο Σχολής, ανεβάζοντάς τον ένα "σκαλί" παραπάνω και ως υποδοχέα μαθητή, αλλά και αποενοχοποιώντας την "δύσκολη" πλευρά του, με την βοήθεια της Ρίας.

     Πράγματι το γλυκύτατο αλογάκι μας με την βοήθεια συγχρονισμένης ρυταγωγήσεως αλλά και διευθύνσεως δια των ηνιών, εξετέλεσε ένα ασκησιολόγιο βάδην και τροχασμού προς τα αριστερά ("δύσκολη" πλευρά του) χωρίς καμία αρνητικήν αντίδραση!

     4. Διασκεδάσαμε ένα μεγάλο μέρος των επιφυλάξεων της Ρίας απέναντι στο νέο μας Ίππο ο οποίος μόλις έχει απαλλαγεί από τη βασανιστική στομίδα και την βοηθήσαμε να καταλάβει περισσότερο ότι η στομίδα αποτελεί μιαν ακόμη εγκληματικήν ανοησία των ανθρώπων που νομίζουν ότι δια του καταναγκασμού μπορεί να επιτύχουν την συνεργασία του Ίππου!

     Και απολαύσαμε την ενθουσιώδη αφίππευσή της που μας έδειξε ότι η καλότατη Ρία προχώρησε πολλά βήματα μπροστά στη σχέση της με τον Αλέξανδρο.

     Φυσικά αποτελέσματα, όλα τούτα, με έναν Ίππο ο οποίος στα χέρια μας εμπιστεύεται πια, σχεδόν, τα πάντα και παραμένει άφοβος απέναντι και σε μια μπετονιέρα που ...οργάζει θορυβωδώς σε απόσταση λίγων μέτρων.

     Αλλά, θα αναρωτηθεί κανείς, ο Γιάννης σε τι ωφελήθηκε από την σημερινή του παρουσία στον Σταύλο, εκτός από το να δεχθεί τις αγάπες του τρομαριακού στην όψη αλλά τρυφερότατου σκύλου μας;

     5. O Γιάννης, λοιπόν, αφέθηκε να παρακολουθήσει το αθέατο, κατά κανόνα, "παρασκήνιο" της καταλληλοποιήσεως ενός Ίππου "σειράς" σε Ίππο Σχολής, κάτι που συνήθως κανείς μαθητής δεν βλέπει και δεν φαντάζεται, εφιππεύοντας σε έναν "έτοιμο" Ίππο που θα τον μάθει Ιππασία. Κι αυτό, ίσως, είναι πολύ πιο σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία από μια ίππευση!

     Υπέροχα συναισθήματα αναπτύσσονται στον Σταύλο κάθε φορά που πλησιάζουμε τα καλόψυχα τετράποδά του τα οποία ανελίσσουν επί τα βελτίω τον ψυχισμό μας! Και μόνον γι αυτό, η ζωή ..."εν Σταύλω" είναι το ανεκτίμητο ίαμα για όσους την απολαμβάνουμε!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.