Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΕΩΣ ΙΠΠΟΥ ΜΕ ΤΟΞΟ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΕΩΣ ΙΠΠΟΥ ΜΕ ΤΟΞΟ


    Μια κρίσιμη εκπαιδευτική ημερίδα εξοικειώσεως του Ίππου της Σχολής μας με το Τόξο η οποία κατέληξε σε ιδανικό αποτέλεσμα παρά τις αναμενόμενες επιφυλάξεις του εκπαιδευόμενου Ίππου μας δίδαξε πολλά και σημαντικά...

     Το πρώτο που μας δίδαξε είναι ότι ο Άνθρωπος δεν γνωρίζει να ...βλέπει και όταν η όραση αποτελεί τον βασικό "άξονα" μαθήσεως ως στυλοβάτις αντιλήψεως, τότε, ο Άνθρωπος έχει "πολύ δουλειά" να κάνει ώσπου να νιώσει ότι, πράγματι, είναι σε θέση να μάθει και, δη, ένα πλάσμα όπως τον Ίππο του οποίου η ύπαρξη συνιστά φυσικό τέμενος.

     Το δεύτερο που μας δίδαξε η σημερινή ημερίδα είναι δεν επιτυγχάνονται όλα τα επί μέρους συνθέτοντα κεφάλαια που μπορεί να "σχεδιάζονται επί χάρτου" ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

     Επί παραδείγματι, για την σημερινή ημερίδα είχαμε προγραμματίσει μια πλήρη βιντεοσκόπηση με εναέρια λήψη δια του drone της Ομάδος μας ώστε να τηρηθεί σε αρχείο προς χρήση όσων, μελλοντικώς, ενδιαφερομένων, αλλά λόγω πολλών παραγόντων αυτό δεν κατέστη εφικτό να υλοποιηθεί.

 Όμως, αυτό που δεν καταφέραμε, οψόμεθα να το επιχειρήσουμε στο άμεσο μέλλον, ενώ, στο μεταξύ, με το εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό που ήδη συλλέξαμε, ξεκινούμε την συγγραφή ενός ειδικού εκπαιδευτικού βοηθήματος προς υποβοήθηση όποιου θα ήθελε να εξοικειώσει έναν Ίππο με το Τόξο.

      Το τρίτο που διδαχθήκαμε σήμερα είναι ότι δεν υπάρχουν "κακοί Ίπποι" ή "Ίπποι ανεπίδεκτοι μαθήσεως" και αν ο Άνθρωπος - Εκπαιδευτής διαθέτει σεβασμό προς το ζώο, επάρκεια τεχνογνωσίας και αφιερωθεί στον εκπαιδευτικό σκοπό ο Ίππος διαθέτει ανεκτίμητα αποθέματα συναινέσεως ώστε να ανταποκριθεί.

      Το επόμενο που μας δίδαξε η σημερινή ημερίδα είναι ότι μία συντονισμένη ομαδική διάδραση είναι απαραίτητη ώστε να είναι αποτελεσματικό ένα τόσο απαιτητικό εκπαιδευτικό εγχείρημα όπως η "συμφιλίωση" ενός ταλαίπωρου Ίππου με ένα αντικείμενο όπως το Τόξο το οποίο θα του προκαλέσει αρνητικούς ή και φοβικούς συνειρμούς (μαστίγιο...)   

     Τέλος και σημαντικότερο, μπορεί κατά ένα caso accidente, να παρουσιασθεί μια επιπλέον, αστάθμητη, εκπαιδευτική ευκαιρία την οποία θα πρέπει να αδράξουμε παρά τα όποια προγραμματισμένα.

      Κι αυτό έγινε και σήμερα όταν, ξάφνου, στο όχημα της αγαπημένης μας Φοίβης ανακαλύψαμε ένα παρελκόμενο ιδανικό για την προσομοιωτική φάση εξοικειώσεως του Ίππου με τα ερπετά, κάτι που δεν ...προσπεράσαμε!

     Έτσι, αξιοποιώντας αυτό το ιδανικό παρελκόμενο μετά το πέρας του κυρίως προγράμματος, διαπιστώσαμε ότι ο τετράποδος Αλέξανδρος μας εμπιστεύεται πλέον τόσο πολύ ώστε θα πρέπει να προγραμματίζουμε την εξοικείωσή του με ...κροκοδείλους ή και με Varanus Komodoensis, τους γνωστούς δράκους του Κόμοντο!  

     Αυτά τα λακωνίζοντα έως και ...επιγραμματικά διότι ακολουθεί η συνέχεια της εξοικειώσεως του Ίππου μας, πλέον, με την Τοξοβολία.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.