Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

ΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΣΥΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ»;

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΣΥΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ»;

 


     Ένα μήνυμα Φίλου αναγνώστη, αναφέρει τα εξής: “Από σας μαθαίνουμε πολλά αλλά όπως τα γράφετε δεν τα καταλαβαίνουμε πάντα και θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε τι είναι συραγωγική συνέργεια που το βλέπω πρώτη φορά και αν κάνει για γιοργαλίδικα. Ευχαριστώ. Μ.Κ.

     Αγαπητέ μας Φίλε,

     Η "συραγωγική συνέργεια" είναι ένας τρόπος δικής μας επινοήσεως ώστε να εκτελούμε συραγώγηση και να διορθώνουμε την δύσκολη πλευρά ενός Ίππου, γνωστού όντος ότι οι περισσότεροι Ίπποι δεν συραγωγούνται πάντα το ίδιο εύκολα και προς τις δύο κατευθύνσεις συραγωγήσεως και, ως εκ τούτου, είναι φυσικό να συναντάτε, εδώ, για πρώτη φορά την "συραγωγική συνέργεια".

     Η "συραγωγική συνέργεια", όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία (με κατεύθυνση προς τα αριστερά),  είναι μια συραγώγηση με δύο χειριστές οι οποίοι συνεργούν. Ο κύριος χειριστής (1) είναι αυτός που ορίζει την κατεύθυνση και το είδος του βηματισμού ενώ ο δευτερεύων χειριστής (2) είναι αυτός που με δικό του, ανεξάρτητο, συραγωγέα ελέγχει από και προς το εξωτερικό του κύκλου τον Ίππο, όταν ο Ίππος ενστικτωδώς κινείται προς το εσωτερικό του κύκλου αντιμετωπίζοντας δυσκολία πλευράς, διατηρώντας τον σε ομαλή κυκλική πορεία. Σε κάποια στιγμή, όταν ο Ίππος, με τον συντονισμό των δύο χειριστών (1 και 2), επιτύχει ομαλό βηματισμό (βάδην, τροχασμό ή καλπασμό) κινούμενος προς την δύσκολη πλευρά του, ο κύριος χειριστής (1) δίνει εντολή παύσεως του ελέγχου στον δευτερεύοντα χειριστή (2) ο οποίος διακριτικά και χωρίς ο Ίππος να το αντιληφθεί απασφαλίζει τον συραγωγέα του συνεχίζοντας να κινείται πλάι στον κινούμενο Ίππο, ώστε σιγά-σιγά ο Ίππος να μάθει να συνεχίζει ομαλώς την κίνησή του προς την δύσκολη πλευρά του.

     Όπως προαναφέρουμε, η "συραγωγική συνέργεια" είναι επινόημα της Σχολής μας, δεν αναφέρεται κάπου αλλού και είναι κατάλληλη για κάθε Ίππο, ανεξαρτήτως γένους. Μη διστάζετε για κάθε απορία σας να επικοινωνείτε μαζύ μας, μιας και είναι χαρά μας το ενδιαφέρον σας για τις αναρτήσεις μας!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.