Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΕΝΤΑΞΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΙΩΝΟΥΣ

ΕΝΤΑΞΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΙΩΝΟΥΣ

     Με κάμποση περίσκεψη, η πολύτιμη όσο και σοφή αστρολόγος της Ομάδος μας, χαμήλώσε τα γυαλιά της και μας έρριξε ένα επιτιμητικό βλέμμα λέγοντάς μας: "Διαλέξατε άλογο μεσ΄ τον ανάδρομο... Σύντομα θα το αλλάξετε!" και τότε, άκουσε τον Εκπαιδευτή της Σχολής μας να της λέει: "Ξεχνάς όμως ότι εγώ είμαι αναδρομάρης, άρα το αλογάκι κατακυρώθηκε!". Η καλή μας αστρολόγος αναπήδησε σα να τη δάγκωσε μαύρο μάμπα και είπε: "Ναι, δίκιο έχεις που να το θυμάμαι!". Κι όχι μόνον αυτό αλλά δεν θυμήθηκε ότι ο συγκεκριμένος Εκπαιδευτής χειριζόμενος μέχρι τώρα σχεδόν 400 Ίππους, δεν συνάντησε ούτε έναν που να μην είναι, επιεικώς, ...ερωτεύσιμος, διότι, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν κακά ζώα αλλά λάθος χειριστές! Και η Αστρολογία είναι πάντοτε υπέροχη, αρκεί να σταθμίζουμε κάθε φορά όλες τις απαραίτητες παραμέτρους γιατί, όπως και να το κάνουμε, ο Αλέξανδρος ήρθε για να ...μείνει! 

     Και κάπως έτσι, αυτό το αλογάκι το οποίο παρέμεινε επί μακρόν "εκτός κυκλοφορίας", γίνεται ολοένα και πιο αξιολάτρευτο στα χέρια των "Ελλήνων Κενταύρων" δείχνοντας, από μέρα σε μέρα, μεγαλύτερη διάθεση συνεργασίας με τους νέους του χειριστές.

     Σήμερα ίππευσαν όλοι οι παρόντες και παρούσες, με άνεση, με χορευτική διάθεση, με λεπτεπίλεπτους αλλά και σαρωτικούς χειρισμούς, με μια βαθμιαία, χειρουργική, ..."διείσδυση" στο θυμικό του τετραπόδου το οποίο απεδείχθη έως και ιδανικό μετά από ελάχιστες συνεδρίες αποκαταστάσεως των "ημαρτημένων" του παρελθόντος του.

     Η Ρία, ήδη έτοιμη να καλπάσει δεν αφέθηκε και κρατήθηκε σε τροχασμό και σήμερα ώστε να καταλάβε καλύτερα ότι η εντολή κινήσεως των ποδών δεν επιφέρει ...πόνο στο αλογάκι αλλά το βοηθά να εκτελέσει με μεγαλύτερη ανταπόκριση αυτό που του ζητάμε! 

     Ενώ η αποκαταστατική εκπαίδευσή του συνεχίζεται, τάχιστα ο Αλέξανδρος έγινε ασφαλέστατα ιππεύσιμος από μαθητές και σήμερα τον ίππευσε κι ο Βασίλης μας ο οποίος τον χάρηκε για πρώτη φορά σε ελιγμούς εντός Ιππευτηρίου.

      Από τις πιο άνετες έφιππες επιδόσεις της είχε και η Βίκη μας, παρακολουθώντας απρόσκοπτα την κίνηση του Αλέξανδρου σαν από την ...πολυθρόνα του σπιτιού της.

     Κανένα σχόλιο για την Δέσποινα και τα ωραία ...χορευτικά της μέχρι πλήρους χαλαρώσεως της ιδίας και του ...Αλεξάνδρου!

      Ομοίως και η Φοίβη μας, η οποία, αν και σε συνεχή τροχασμό ...αλληλονανουρίστηκε με τον Αλέξανδρο επί ένα δεκαπεντάλεπτο!

      Η Χαρά, τι άλλο, κάλπασε τον Αλέξανδρο και μάλιστα σε ταχύτητα υψηλότερη της μέσης, αρκετές φορές, κατανοώντας περισσότερο την σημασία του "σωστού ποδιού" στον καλπασμό. Ιδανικές συνθήκες διεξαγωγής μαθήματος, σε ένα άνετο Ιππευτήριο, δεν θα μπορούσαν να μην αξιοποιηθούν υπέρ της δεκαπεντάχρονης Αμαζόνας μας η οποία προχωρεί καλπάζοντας πιο γρήγορα και από τον ...Ίππο της.

     Κι όλοι ξανα-ίππευσαν και χάρηκαν έναν Αλέξανδρο στα καλύτερά του, καμία σχέση έχοντα με εκείνον τον Αλέξανδρο της πρώτης ημέρας!

     Μόνον ο αγαπητός μας Ιππαγωγός του ο οποίος μας τον παρέχει προσπαθούσε να μας πεί ότι ο συγκεκριμένος Ίππος είχεπαραμείνει επί μακρόν εκτός ενεργείας με ό,τι αυτό σημαίνει ακούγοντας να του λέμε ότι αυτό το αλογάκι είναι υπέροχο και ήδη εντάσσεται στη Σχολή μας με τους καλύτερους οιωνούς!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.