Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

 Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ


     Όποιος ήταν παρών την πρώτη ημέρα που βγάλαμε υπό πολλαπλόν έλεγχο τον τετράποδον Αλέξανδρο στο Ιππευτήριο,  μετά τον μακροχρόνιο εγκλεισμό του, σήμερα δεν θα πίστευε τα μάτια του...

     Σήμερα, βλέποντάς τον να ακολουθεί χωρίς ρυτήρα και χωρίς κανέναν, απολύτως, έλεγχο τους χειριστές του ως "pet", θα νόμιζε ότι πρόκειται περί άλλου πλάσματος!

     Σε πέντε μόνον συνεδρίες μικρής διαρκείας, ο Αλέξανδρος ξαναβρήκε την ευτυχία της ηρεμίας και της αρμονικής συνεργασίας του με τον Άνθρωπο και, σήμερα, ο Αλέξανδρος ενεβάθυνε την σχέση του με τους χειριστές του μαθαίνοντας να τους ακολουθεί ...ευπειθέστατος και απολαμβάνοντας της πλήρους εμπιστοσύνης τους!

     Με παραστάτες τον Σταύρο και τον Βασίλη, οργανώθηκε μια εικοσάλεπτη συνεδρία "προσκολλήσεως" του Ίππου στον Άνθρωπο-χειριστή με ραγδαίο θετικό αποτέλεσμα, κάτι που πιστώνεται στη θετική διάθεση των δύο παραστατών αλλά, κυρίως, στην εμπιστοσύνη του Ίππου προς τον Άνθρωπο, κάτι που καταφέραμε να του εμπνεύσουμε ταχύτατα, σε συνδυασμό με την ...ιππεία ευφυία, η οποία είναι βασικός βατήρας για όποιον επιθυμεί να εκπαιδεύσει έναν Ίππο.

     Σήμερα, λοιπόν, ταχύτατα και χωρίς κουραστικές χρονοτριβές, μάθαμε τον Αλέξανδρο να μας ακολουθεί χωρίς κανέναν έλεγχο, στο έδαφος και, μάλιστα μέχρι σημείου να τον εμπιστευόμαστε να περνά ελεύθερος και με ασφάλεια ανάμεσα σε άλλους Ίππους οι οποίοι αυτή τη Κυριακή, έτυχαν να γεμίζουν παντού τον Σταύλο. 

     Στα είκοσι λεπτά αυτής της συνεδρίας, ο Αλέξανδρος έμαθε να ακολουθεί τον έναν ή περισσότερους ταυτοχρόνως, χειριστές παραμένοντας ελεύθερος δίπλα τους, χωρίς κανένα μέσο ελέγχου (ρυτήρα κλπ) είτε σε ευθεία κίνηση είτε σε κίνηση επί στροφών! 

     Κι ας μη φανταστεί κανείς πως είμαστε τίποτε "ψιθυριστές" ή "μάγοι" που δαμάζουμε άγρια άτια κι άλλα τέτοια ...σκηνογραφικά... Όχι, αρκεί να είσαι ερωτευμένος με τον Ίππο κι ο έρωτας είναι ο θετικότερος καταλύτης της επικοινωνίας ακόμη και με πλάσματα κατά πολύ δυνατότερα και ...αγριότερα! "All you need is love!".

      Kαι κάπως έτσι, το μέχρι προσφάτως διπλοδεμένο ατίθασο άτι περπάτησε εντελώς ελεύθερο εν μέσω άλλων Ίππων, από τον χώρο της ασκήσεώς του μέχρι την φάτνη του, ηρεμότατο και πειθήνιο, ακολουθώντας τον συνοδό του λες και ήταν ...κανισάκι!

     Από τον χώρο της ασκήσεώς του, πέρασε κεντρικές διαδρομές, προσπέρασε άλλους αυστηρώς ελέγχόμενους Ίππους, μπήκε σε λιμνάζοντα βροχόνερα, και συνέχισε πλάι στον Άνθρωπο, εντελώς απαλλαγμένος ελέγχου, προς τη φάτνη του. Κι όταν ο συνοδός του, προπορευόμενος, μπήκε πρώτος στη φάτνη, ο Αλέξανδρος τον ακολούθησε ...ευπειθέστατος, όπως ήδη έμαθε να είναι, χωρίς καν να σκεφθεί να ...στρίψει και να πάει οπουδήποτε αλλού απολαμβάνοντας μια πρωτόγνωρη γι αυτόν ελευθερία μετά από μακροχρόνιο εγκλεισμό από τον οποίο δύο εβδομάδες πριν απελευθερώθηκε! Κι αυτή είναι η πραγματική μαγεία της "Ιππασίας" και μακάριοι όσοι την απολαμβάνουμε στον Σταύλο! 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.