Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΜΕ "ΚΟΡΜΟ" ΤΗΝ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ


     Δεν κομίζουμε "γλαύκα ες Αθήνας" μνημονεύοντας ως αυτονόητο ότι, για μιαν Ομάδα σαν τη δική μας, η Έφιππη Τοξοβολία αποτελεί τον "κορμό" της δραστηριότητός της.


     Και σήμερα στο Ιππευτήριο, ο κανόνας αυτός τηρήθηκε απαρεγκλίτως με τους τέσσερις από τους πέντε μαθητές να επιδοθούν, συν τοις άλλοις και στην Έφιππη Τοξοβολία!


     Το καθημερινό μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα προτάσσει το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο σε κάθε ημερίδα ανεξαρτήτως εάν αυτή επικεντρώνεται στην συνήθη εκπαίδευση των μαθητών μας ή στην εκπαίδευση των μαθητών μας της Σχολής του Ιππικού Θεάτρου!


     Εκπληκτική άνεση και "συγκέντρωση" βελών από τον Πρωτεσίλαο ο οποίος, σήμερα, κάλπασε και τόξευσε φορώντας περικεφαλαία η οποία δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την Έφιππη Τοξοβολία!


     Ο Πρωτεσίλαος, ως μαθητής της Σχολής Ιππικού Θεάτρου υποχρεώνεται σε ακόμη δυσκολότερες ιππικές συνθήκες που μπορεί να απαιτήσουν κάποιες σκηνικές, έφιππες, εμφανίσεις.  


     Και οι σημερινές καλπαστικές τοξευτικές έξοδοι του Πρωτεσίλαου ήσαν ..."αέρας", ακόμη και με το βαρύ κράνος του.


     Η Νατάσα, βελτιώνει τον τροχασμό της και παραμένει υπόδειγμα ανέσεως και "καθίσματος", περιερχόμενη ολόκληρο τον στίβο χωρίς να χάνει τον ρυθμό της.


     Απολαμβάνει την ίππευσή της και είναι εμφανές ότι την απολαμβάνει και ο Ίππος μας στη ράχη του, έτσι όπως "κάθεται" με χαλαρότητα κυρίας μπροστά στον ...καθρέφτη της.


     Και, βεβαίως και η Νατάσα μας δεν παρέλειψε να επιδοθεί σε κινητικές τοξεύσεις με την ίδια χαλαρότητα με την οποία μας έχει συνηθίσει να την παρατηρούμε στη Γραμμή Βολής.


     Η Κατερίνα καλπάζει πλέον αλλά σήμερα έδειξε ότι σύντομα μπορεί να καλπάσει και τοξεύοντας.


     Η νεαρή μας Αμαζόνα αν και "άνοιξε" ένα πολύ δύσκολο για τις δυνατότητές της Τόξο, τα κατάφερε υπέροχα και να τοξεύσει αλλά και να τοξεύσει στοχαστικά! 


     Από δω και πέρα για την Κατερίνα είναι υπόθεση εξασκήσεως για να φτάσει σε άριστο αποτέλεσμα.


     Η Ζηνοβία μας αφιππεύοντας δήλωσε ότι κάθε φορά που τελειώνει το μάθημά της αισθάνεται όλο και πιο ανάλαφρη κι αυτό το χρωστά στον πειθαρχημένο χαρακτήρα της ο οποίος της επιτρέπει να "ρουφά" όλα τα "σινιάλα" που εκπέμπει ο Ίππος και να τα απολαμβάνει ως ψυχο-αναζωογονητική διαδικασία!


     Σήμερα η Ζηνοβία επιδόθηκε σε ακριβείς ελιγμούς και έδειξε ότι παρά τα μπερδέματα διευθύνσεως που της προξενούσε συνεχώς ο Εκπαιδευτής της εκείνη παρέμενε σταθερότατη στους χειρισμούς της.


     Τέλος, ο Παντελής επέμεινε στην εκκίνηση καλπασμού άνευ ηνιών.


     Εξαιρετικού ρυθμού οι γύροι του στίβου από τον Παντελή χωρίς υστερήσεις, παρά την δύση του ηλίου και την διεξαγωγή του προγράμματός του υπό συνθήκες ημίφωτος, χωρίς να παραλείψει και την εκτέλεση προσομοιώσεων Έφιππης Τοξοβολίας!


     Στον γαλήνιο Σταύλο των "Ελλήνων Κενταύρων" η πρόοδος των Μελών της Ομάδος μας διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.


     Η αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι ενδεικτική του εσωτερικού "κλίματος" με το οποίο, όποιος αδυνατεί να συνταχθεί, βλέπει μια πόρτα ορθάνοιχτη να τον αποχαιρετά.


     Και δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να παρακολουθείς το ενδιαφέρον του ενός προς τον άλλο με στόχο την κοινή πρόοδο, όπως σήμερα χαρήκαμε τον Παντελή μας να βοηθά στο έδαφος να κατανοήσει τον μηχανισμό των συνεργημάτων για την στροφή του Ίππου, κάτι που η Ζηνοβία εφήρμοσε, αργότερα, στην άσκησή της με λαμπρό αποτέλεσμα.


     Και αυτή η "κοινοβιακή συστράτευση" στη σταυλική καθημερινότητα είναι ο συνδετικός κρίκος όλων μας, στους "Έλληνες Κενταύρους", αυτό που μας κάνει να χαμογελάμε ακόμη και στο στενό περιβάλλον μιας φάτνης περιποιούμενοι τους Ίππους μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.