Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

"AΛΜΑΤΑ" ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ


     Ποιος λέει ότι μετά από δυο χρόνια αποχής από την Υπερπήδηση Εμποδίων, με ό,τι συνεπάγεται μια οποιαδήποτε σωματοδομή, ένας πρόσκαιρος τραυματισμός στο ένα χέρι και αρκετή  βάρυνση λόγω ...εορταστικής πολυφαγίας, μπορεί να σε εμποδίσει από το να ξαναβρείς την φόρμα σου επάνω από τα εμπόδια;


     Οι ανάγκες του Ιππικού Θεάτρου απαιτούν από τον έφιππο ηθοποιό να είναι έτοιμος να υπερπηδήσει, ανά πάσα στιγμή και ο Παντελής ως μαθητής της Σχολής Ιππικού Θεάτρου, σήμερα, μετά από δύο χρόνια αποχής από τα εμπόδια, ξαναβρέθηκε πάνω από αυτά και, μάλιστα, σε προσομοίωση σπαθηφορίας!


     Μπορεί να δυσκολεύτηκε να ξαναβρεί τον εαυτό του αλλά με αρκετά προπονητικά τεχνάσματα όχι μόνον τον βρήκε αλλά και μόνος του ζήτησε να καλπάσει πάνω από το "κάθετο" των 40 εκατοστομέτρων που θεωρείται η βάση για τους μαθητές του Ιππικού Θεάτρου.


     Σήμερα στο Ιππευτήριο των "Ελλήνων Κενταύρων" το μάθημα ήταν εντελώς διαφορετικό και πάντα τα εκπαιδευτικά συμπεράσματα σπουδαία.


     Αυτή τη φορά κατανοήσαμε βαθύτερα ότι τα μεν "εύκολα" πολύ συχνά καταντούν αδύνατα, τα δε "δύσκολα" ...ευκόλως πραγματοποιήσιμα και, εν προκειμένω, η χρήση των εισαγωγικών απολύτως σκόπιμη!


     Κάπως έτσι ο Παντελής μας, χωρίς να πολυ-ιδρώσει ο Ίππος μας ολοκλήρωσε την σημερινή ίππευσή του υπερπηδώντας με προσομοίωση σπαθηφορίας ενώ, σύντομα, θα τα καταφέρει και με πραγματική Σπάθη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.