Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ


     Συνοδευόμενοι από τους ήχους των "Νυχτερινών" του Μάνου Χατζηδάκι , βρεθήκαμε να μαζεύουμε αγριοράδικα με τα παιδιά του "Ρουβίκωνα", ενώ εκείνα προτιμούσαν, πλάι μας, τα πικροράδικα! Γευστικά γούστα είναι αυτά και περί αυτών ουδείς ...ψόγος. Εμείς διαλέξαμε για εχθρό μας τον βροχερό καιρό κι απ΄ ό,τι φάνηκε τον νικήσαμε ολοκληρώνοντας μία Προπόνηση λίαν ωφέλιμη για τους ελάχιστους που πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε να νικήσουμε τον ουρανό και τους υδρασκούς του. Εκείνα, τα παιδιά του "Ρουβίκωνα", λίγο πιο πέρα, διάλεξαν να αναμετρηθούν με το άντρο των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ  αλλά μετά την ανταλλαγή "περιπτύξεων" ο εχθρός τους εξακολούθησε να παραμένει στη θέση του κι ο συμπαθέστατος αρχηγός τους να αντιμετωπίζει την ...νιοστή δικαστική δίωξη ως άτακτο βρέφος το οποίον, αντί να θηλάζει προτιμά να δαγκώνει την αμαρτωλή θηλή που του προσφέρεται... Συγγνώμη για τον υπερρεαλιστικό λόγο αλλά όσοι γαλουχηθήκαμε από το "αείμνηστο" Γ' Πρόγραμμα του Μάνου Χατζηδάκι κρατήσαμε το "ηχόχρωμα" της σοφίας του μέσα στον χρόνο!


     Ε, ναι, λοιπόν, εμείς καταφέραμε να νικήσουμε κι αυτή την καταιγίδα η οποία κράτησε πολύ κόσμο μέσα στα σπίτια τους στο αττικό λεκανοπέδιο, ίσως, γιατί ανάμεσά μας ο αγαπημένος μας Δημήτρης, πιστός της ινδιάνικης κουλτούρας έκανε τις τελετουργικές επικλήσεις του στα πνεύματα των Lakota  και των Αpache και οι ουρανοί ανέστειλαν τον προαναγγελθέντα καταιονισμό μας και όχι μόνον...


     Ο επικλήσεις του Δημήτρη ήσαν τόσο αποτελεσματικές ώστε να μη μας ιλασθεί, απλώς, ο νεφεληγερέτης, υέτιος, Δίας, αλλά και να προκαλέσει τον ηλιοδότη Απόλλωνα να μας περιλούσει με φως και η Προπόνηση να εξελιχθεί τόσο ψυχωφέλιμα, πέραν κάθε προσδοκίας. Ως φαίνεται, ο Δημήτρης τα πάει τόσο καλά και με το αρχαίο Ελληνικό δωδεκάθεο όσο και με τους Ινδιάνους.


     Αναμενόμενη η μικρή προσέλευση, τηρουμένων των αναλογιών των ...τολμηρών, μεγάλη η χαρά της υπερνικήσεως αντιξοοτήτων και ο Πρωτεσίλαος προσέφερε, σχεδόν, "εξατομικευμένο" πρόγραμμα  στους παρόντες.


     Βεβαίως, όλοι συνεισέφεραν, καθείς με τον τρόπο του όπως συμβαίνει πάντα στην Ομάδα μας στην οποία οι ωφελούμενοι  πάντα συνεισφέρουν (...άλλως παραμένουν στον "εξώστη" της αυτο-υπερορίας) όπως και όσοι ωφελούνται στον κοινωνικό βίο είναι μόνον όσοι ενστερνίζονται τον αλτρουισμό ως χρέος συνεισφοράς στον κοινό, Ανθρώπινο, Πολιτισμό.


     Άλλωστε, κάποτε, ο μέγας Μύστης Kassai Lajos μίλησε για πέντε-έξι άτομα που θα μπορέσουν στην Ελλάδα να υπηρετήσουν συνειδητά την Έφιππη Τοξοβολία ως παγκόσμιο πολιτισμικό αγαθό, όπως ο ίδιος και η ..."Unesco" θεωρεί... Και στην Ελλάδα τον αριθμό αυτό τον ...πλησιάζουμε με υπέρ ...350 Μέλη εγγεγραμμένα στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων"!


     Λόγοι σκοτεινοί, πλην όμως, ...μυσταγωγικοί σε ένα "γίγνεσθαι" εκπληκτικής διαυγείας, με προδιαγραφόμενη μια πρωτόγνωρη ανέλιξη ελαχίστων, όπως, άλλωστε, αποτελεί κανόνα, εκεί όπου οι πλείστοι επικεντρώνονται στην οργή κατά του ενεχυροδανειστή που κατάφερε να φτιάξει ανάκτορο με ολόχρυση πόρτα, ενώ εκείνοι ...δ ε ν...!


     Και, κάπως έτσι, ήχησε η σφυρίχτρα του  Αρχηγού Βολής,επαναφέροντας στο νου μας εκείνο το ρηθέν υπό των ...αρχαίων "Ο τολμών ...σφυρά!".     Στον μαγευτικό προπονητικό μας χώρο, έτσι ξανάρχισε να ηχεί, μαζύ με την σφυρίχτρα του Πρωτεσίλαου ο ...Κεμάλ, με το ηχηρότατο συμπέρασμά του: ¨Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί..."!


     Και, προχωρεί και με τοξεύσεις, ενίοτε πάρθιες, όπως αυτές του προπονητικού ασκησιολογίου μας τις οποίες μάθαμε και να δεχόμαστε και να ανταποδίδουμε όπου και όποτε κριθούν αναγκαίες!     Προς τι, όμως, η απεραντολογία: Προς τι ένας βερμπαλισμός που παράγει περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις; Για μας είναι αρκετό ότι μάθαμε να παραβιάζουμε όσα απεχθή προσπαθούν να μας επιβληθούν κι αυτό το μάθαμε "καλά"... ή, μάλλον, για να διορθώσουμε την εσφαλμένη, δογματίζουσα, λέξη, το μάθαμε "σ ω σ τ ά"! Κι έτσι σαρώνουμε συρματοπλέγματα κι απαγορευτικές πινακίδες... σαρκάζοντας απροκατάληπτα κι αριστοκρατικά τους ...θύραθεν κρετίνους!


     Πρωτεσίλαε, σε ευχαριστούμε και για σήμερα! Είθισται, οι σκαπανείς του Πολιτισμού να είναι όσοι  τ ο ν  μεταφέρουν στη πλάτη τους χωρίς να υποχωρούν, σκαρφαλώνοντας με ακλόνητο γόνυ τα σκαλιά της ευθύνης! Είτε μαζεύοντας αγριοράδικα, είτε μαζεύοντας πικροράδικα κάτω από οργισμένους ουρανούς! 


     Και τώρα, μπορούμε να πάμε και μια βόλτα στο ...φεγγάρι (μιας και μιλάμε για Μάνο Χατζηδάκι) με ένα αλογάκι που γουστάρει κι αυτό τέτοιες διαδρομές... Είναι ωραίο να ξέρεις ότι, πίσω σου, αφήνεις κάποιους που εννοούν ακόμη και τις σουρρεαλιστικές αλληγορίες, κάνοντας πράξη το ...αυτονόητο, δηλαδή, τον ΜΗ φόβο, ούτε των ουρανών, ούτε και των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ!


ΥΣΤΕΡΟ...ΚΟΛΑΦΟΣ:


Το μήνυμα λάβρο, μας ήρθε λίγο μετά την ανάρτηση του παρόντος κειμένου απειλώντας μας (υποσχόμενη …) ότι θα αποχωρήσει διότι ημείς οι … «αχαρακτήριστοι» είμαστε … «πακέτο με τον Ρουβίκωνα» ο οποίος «θα κάψει και θα γκρεμίσει»! Α! στο διάλο! Ημείς …ρουβικωναίοι και χρειαζόμασταν την …ακριβή μας φίλη για να μας το γνωρίσει!... Ωιμέ!

Λοιπόν, ακριβή μας φίλη,

Αν πασχίζαμε να είμαστε «αρεστοί» δεν θα ιδρύαμε μιαν Ομάδα συνεισφοράς στον Πολιτισμό αλλά ένα ακόμη κομματικό παραμάγαζο μέσα στο οποίο θα σας σπιτώναμε να βρείτε την υγειά σας! Τα σαββατοκύριακα θα σας βγάζαμε στο πεζοδρόμιο να μας βαράτε παλαμάκια κι …ενδιαμέσως θα σας «αρμέγαμε» ποικιλοτρόπως αποβλακώνοντάς σας με υποσχέσεις μέχρι σημείου να «σας κάνουμε και …παιδία» όπως εξήγγειλε κάποτε και ο «γέρος» της πορνοκρατίας!  

Δυστυχώς για σας, δεν υπάρχουμε για να (σας) αρέσουμε και δεν θα πούμε το γνωστό ρεφρέν «για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε», αλλά θα πούμε μόνoν τούτο: Όσοι δεν αρέσκονται μας είναι εντελώς αδιάφοροι, ενώ, όσοι αδυνατούν να εννοήσουν μας είναι απολύτως ανεπιθύμητοι! Το καλό μας κατευόδιο, ως εκ τούτου!

Εμείς θα επιμείνουμε σε ό,τι μας αρέσει χωρίς να έχουμε την προσδοκία να εννοήσετε το τι σημαίνει να θεωρού ως «συμπαθέστατο» κάποιον συγκεκριμένο… και γιατί…

Το Παρίσι δεν χρειάστηκε να το κάψουν οι Ναζί και ο οικτίρμων στρατηγός von Choltitz , αλλά, μια χαρά το καίνε οι ίδιοι οι Γάλλοι με τον Emmanuel Macron και τη …ταριχευμένη συμβία του!  Κι εσείς δεν κινδυνεύετε να καείτε από τον «Ρουβίκωνα» αφού μια χαρά τα καταφέρνετε κι από μόνη σας, όπως και οι ομοδοξοί σας αστοί! Έτσι λοιπόν μη φοβάστε κανένα «Ρουβίκωνα» ως μέλλοντα …πυρπολητή σας! Ήδη, εκ γενετής έχετε αποτεφρώσει τον εγκέφαλό σας και η «φωτιά» διαδίδεται τόσο γρήγορα που είναι ζήτημα αν οι πατούσες σας παραμένουν ο,τιδήποτε άλλο εκτός  από κάρβουνο! 

Εφιπποτοξοτικά!

Αριστοτέλης.

                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.