Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018


ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΟΥΚΑ:

OΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΔΙΚΗ 
ΜΕΡΙΚΟΣ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ


     Για κανέναν από το πολυπληθές ακροατήριο του Αρχαιολόγου και Μέλους των «Ελλήνων Κενταύρων» Γεωργίου Φούκα που παρηκολούθησε την διάλεξή του με τίτλο "Ορφέας – Ευρυδίκη, Μερικός Αποσυμβολισμός" η οποία δόθηκε το απόγευμα της 30ής Νοεμβρίου 2018 στην φιλόξενη αίθουσα της «Ιεράς Φιλενθέων Ιστίης», δεν απετέλεσε έκπληξη ο βαθύτατος φιλοσοφικός στοχασμός, η πληρότητα της καλύψεως του θέματος και, κυρίως, ο υψηλότατος παιδαγωγικός χαρακτήρας του περιεχομένου της.


     Ο ομιλητής, γνωστός για την ακεραιότητα του χαρακτήρος του αλλά και για την υπαρξιακή του ολοκλήρωση η οποία "εισπράττεται" από όσους ερχόμαστε σε επαφή μαζύ του ως δώρημα πραγματικό και αυτή τη φορά υπερέβη εαυτόν παρασύροντάς μας σε αναστοχασμό της σχέσεώς μας με τα σκιερά χθόνια αλλά και τον μέγα «κέρβερο», τον ίδιο τον εαυτό μας, ως εχθρό υπό συνεχή αναμέτρηση.


     Το ακροατήριο, με τις ερωτήσεις που υπέβαλε στο τέλος, έδειξε ότι δεν «έχασε» τον ομιλητή ούτε επί λεπτό και αυτές οι ερωτήσεις που υπερεκαλύφθησαν, έδειξαν ότι ο αγορητικός λόγος ξεπέρασε κατά πολύ το αναλόγιο και στάθηκε πολύ βαθύτερα στους λογισμούς των ακροατών αυτής της διαλέξεως..


     Σε μιαν δημοκρατικότατην «Ελλάδα» της οποίας τα πρωτοσέλιδα ξεχειλίζουν από την διαφθορά των κυβερνώντων, την εγκληματική δράση συμμοριών και μεγαλο-κακοποιών, τις ευτελισμένες αμφι-λεγΑμενες τηλεπερσόνες και τις πεζοδρομιακές τους συμπεριφορές και την ίδια την αστυνομία παγίως εμπλεκόμενη στην παρανομία που υποτίθεται «αντιμετωπίζει», οι «Έλληνες Κένταυροι» δι ενός διακεκριμένου Μέλους τους συνεισέφεραν στον Πολιτισμό, για τον οποίο «διψά» η ερειπιώσα κοινωνία μας.


     Μέλη της Ομάδος των «Ελλήνων Κενταύρων» έδωσαν το «παρών!» και απόλαυσαν τον Συνασκούμενο κατά την ανάλυση ενός τόσο σημαντικού φιλοσοφικού και ιστορικού θέματος εκφράζοντας ομαδικώς την ευγνωμοσύνη της Ομάδος μας προς την Οικοδέσποινα, αγαπημένη μας Πρόεδρο της «Ιεράς Φιλενθέων Ιστίης» ερίτιμη κ. Αγγελική Βασιλείου.
Περιεχόμενο της Διαλέξεως εδώ.

Φωτογραφικό Λεύκωμα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.