Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Ποτέ δεν βιαζόμαστε να αναρτήσουμε το οπτικοακουστικό υλικό που φτάνει στην έδρα της Ομάδος μας από το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας"! Και ο λόγος είναι ότι το υλικό αυτό πάντοτε συνεισφέρει σε πολύ σημαντικά συμπεράσματα όπως την φορά αυτή στην επιβεβαίωση αυτού που συνηθίζει να επαναλαμβάνει στους μαθητές του ο Δάσκαλος Kassai Lajos: "Practise and practise and ...practise!".


     Kαι στην τελευταία Προπόνηση των Αδελφών Κερκυραίων Κενταύρων παρατηρήσαμε ότι οι συχνά μετέχοντες των Προπονήσεων διαρκώς ωφελούνται και κατά την τεχνική και κατά τα αποτελέσματα.


     Η όλη εικόνα του Παρατήματος με την σημαντική Παιδεία πολεμικών τεχνών του επικεφαλής του "αναβλύζει" πάντοτε αρμονία και την παθιασμένη συμβολή όλων για ένα σωστό αποτέλεσμα.


     Κι όλα τούτα μαζύ με ένα εμπνευσμένο και πάντα "ρέον" ασκησιολόγιο, καταλήγουν στο να αισθανόμαστε πάντοτε υπερήφανοι για τους Κορφιάτες Συνασκουμένους.


     Στην τελευταία Αναφορά του, που συνοδεύει πάντοτε το οπτικοακουστικό υλικό, ο επικεφαλής του Παραρτήματος, Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης παραδέχεται σφάλμα του που έθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο εξ αιτίας ανεξέλεγκτης βολής Συνασκουμένου και επισημαίνει το απαραίτητο της τηρήσεως του "Σχολείου Σιωπής" προς αποφυγή παρομοίων επικινδύνων απροόπτων! Με γενναιότητα αυθορμητισμού η παραδοχή και οι παρατηρήσεις του Αδελφού Συνασκουμένου και, όντως, η τήρηση του "Σχολείου Σιωπής" έχει αποδειχθεί εκ των ουκ άνευ! Και με την ομολογία του επικεφαλής των Κερκυραίων Κενταύρων συντάσσεται και ο Ιδρυτής της Ομάδος ο οποίος, δις...παρακαλώ, έχει εκτεθεί ο ίδιος σε ανάλογο κίνδυνο από κακό χειρισμό Συνασκουμένης, μάλιστα εντός Ιππευτηρίου, συμπεριφερόμενος "χαλαρά" και μη επιμένων στο "Σχολείο Σιωπής"! Όμως, Αδελφέ Χριστόφορε, όπως θα μας πει και ο Μιχαήλ Μάρουλλος Ταρχανιώτης, "Αν ο σύντροφος του στρατιώτη δεν είναι ο κίνδυνος, τότε, ποιος μπορεί να είναι;" 


     Στο νησί των Φαιάκων μπορεί να παραλύουν "πολλά" και μπορεί ο τόπος να μειώνεται από πράξεις και παραλείψεις αναξίων δημοτικών "αρχόντων", όμως, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" αποτελούν σταθερή Αξία και Τιμή για το νησί και τον Πολιτισμό του!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.