Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ, 
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ, ΜΑΘΗΜΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ


     Ο Δημήτρης είναι ένας αφιερωμένος μελετητής της Ινδιάνικης μουσικής κουλτούρας ο οποίος παίζει διάφορα ινδιάνικα όργανα και τραγουδά ένα "ψαγμένο" ινδιάνικο ρεπερτόριο, με ιδιαίτερη γνώση και ικανότητα για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Μαζύ με την παρτνέρ του Gina έχουν ήδη δημιουργήσει έναν όγκο μουσικής εργασίας που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν δημόσια σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις.

     Ο Δημήτρης μας, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί μας κάνει την Τιμή να ξεκινήσει στη Σχολή μας μαθήματα Ιππασίας και εμείς, προς Τιμή του οργανώνουμε ένα ιδιαίτερο εισαγωγικό μάθημα, όπως θα λέγαμε ...taylor made, για να τον καλωσορίσουμε με τα ακούσματα που εκείνος θα ήθελε να τον συνοδεύσουν μια τέτοια στιγμή και, μάλιστα, με την δική του συμμετοχή και την συνοδεία της εξαιιρετικής παρτνέρ του Gina.

     Η Gina, λοιπόν, από το έδαφος θα τον συνοδεύει με το τσαράγκο και την υπέροχη φωνή της, ενώ ο ίδιος την ώρα του μαθήματός του θα μας παίζει αυθεντικά ινδιάνικα μουσικά όργανα από την προσωπική του συλλογή.

     Βεβαίως, το μάθημα αυτό θα είναι "δομημένο" επάνω στις "συντεταγμένες" της μουσικοκινητικής αγωγής του Carl Orff την οποία ο Ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων" βίωσε ως μαθητής και εκτιμά απέραντα.

     Έτσι, ο Δημήτρης θα συνδυάσει την έφιππη κίνησή του με την μουσική που τον εμπνέει και όλοι οι υπόλοιποι θα χαρούμε το λυρικό αποτέλεσμα της εμπνεύσεώς του, με την σύμπραξη της άριστης παρτνέρ του. Και με την μουσικοκινητική αγωγή στην οποία η διδασκαλία γίνεται μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική εμπειρία σε μία διαρκή εναλλαγή ήχων και κινήσεων, ο Δημήτρης θα εισαχθεί στην Ιππασία και το Ιππευτήριο των "Ελλήνων Κενταύρων" θα γεμίσει χρώματα κι αισθήσεις, κυρίως δε, με μια ακόμη ιδιαίτερη εκπαιδευτικήν εμπειρία.

     Είστε όλοι καλοδεχούμενοι να παρακολουθήσετε ελεύθερα αυτή την τόσο ιδιαίτερη μυητική διαδικασία στην ελληνική τέχνη του Ξενοφώντος, με γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα του Carl Orff και ήχους των Ινδιάνων γηγενών Αμερικανών! Δεν είναι άραγε, αυτός ο καλύτερος τρόπος να συνδέσουμε λαούς και να καταλάβουμε βαθύτερα τον κόσμο;


     Το μάθημα θα βιντεοσκοπηθεί από την "Medusa Visuals" (Γιάννης Καπρούλιας) και όσοι προσέλθουν από τις 10:00 π.μ. θα έχουν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν και μία επίδειξη Έφιππης Τοξοβολίας και σκηνών της Σχολής Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων"  που, επίσης, θα βιντεοσκοπηθούν; από την "Medusa Visuals" για την παραγωγή  ενός promo-video της Σχολής Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων".Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.