Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΑΛΟΓΑΤΑΡΗΔΕΣ 


     Μπορεί τα φαντασμαγορικά κλειστά Ιππευτήρια με τους εντυπωσιακούς καθρέφτες και τα φωτιστικά με τους έξυπνους ρεοστάτες να είναι ...ελκυστικά, αλλά όσο αξίζει η  π η γ α ί α  επαφή με τον Ίππο στο φυσικό περιβάλλον, δεν αξίζουν όλα τα ανθρωποκατασκεύαστα Ιππευτήρια του κόσμου!


     Όσο αξίζει η "εικόνα" ενός πιτσιρικά στην ελεύθερη φύση που σκαρφαλώνει στον Ίππο για να τον χαρεί δεν αξίζουν όλες οι "εικόνες" όλων των "comme il faut" Ιππέων!


     Κι όλες αυτές οι ωραίες και πηγαίες "εικόνες" προέρχονται από την τελευταία εκπαίδευση της γλυκύτατης φοράδας του Παρατήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας". 


     Διότι, έτσι καταλήγει μια συνεπής προσπάθεια εκπαιδεύσεως νεολέκτου Ίππου στο ποθητό αποτέλεσμα, όπως ακριβώς προσεπάθησε και τα κατάφερε με σεβασμό προς τον Ίππο, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ο επικεφαλής του Παραρτήματος Αθανάσιος Ψωρομύτης τον οποίο συγχαίρουμε!


     Όπως ακριβώς τον είχαμε συγχαρεί όταν ξεκινούσε την εκπαίδευσή του στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" στις 11 Απριλίου 2009 και η φωτογραφία του από το πρώτο μάθημά του κοσμεί την σελίδα 70 του βιβλίου "Εκπαίδευση Νεολέκτου Ίππου στην Φυσική Ιππασία και στην Έφιππη Τοξοβολία" [2010] του Ιδρυτή της Ομάδος το οποίο τιμήθηκε με διθυραμβική κριτική από τον καθηγητή Ιππιατρό, επίσημο Iππιατρό της F.E.I. και Ιδρυτή του "Pony Club" της Γαλλίας κ. Θεόδωρο Αντίκα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.