Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΟΛΟΤΑΧΩΣ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ
"ΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ 1812"
ΤΟΥ ΠΙΟΤΡ ΙΛΙΤΣ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΥ


     Και να που ήρθε η ώρα για το καλό μας αλογάκι να αρχίσει η εκπαίδευσή της και για την απαλλαγή της από ακόμη μία εξωτερική ενόχληση που είναι ο ηχητικός αιφνιδιασμός, ξεκινώντας με την εξοικείωσή της στην πολεμική κραυγή η οποία είναι η απαραίτητη "συνοδεία" κάθε έφιππης πολεμικής τέχνης, κάτι που ήδη μελετήσαμε σε σεμινάριο που προηγήθηκε!


     υητικό μέσο" η ...φωνή του Γεωργίου μας ο οποίος, ιππεύοντας με τον "εγκεφαλικό", πάντοτε, τρόπο του, γέμισε το πεδίο με δημοτικές φωνητικές μελωδίες που τόσο του αρέσουν!


     Κι αυτή είναι η πρώτη φάση"εισαγωγής" στην εξοικείωση του Ίππου με την πολεμική κραυγή και με το άσμα του κεφιού ενός ...αργοσχολάζοντος Ιππέως να εξελίσσεται, σιγά-σιγά, στο ηχηρό ουρλιαχτό του πολεμιστή εν ώρα μάχης!


     Ίσως η ωραία φωνή του Γεωργίου να τραγουδά για βρυσούλες και τις ραχούλες, ίσως η πάντα θετική αύρα που επικρατεί στο φυσικό μας "Ιππευτήριο" εν ώρα εργασίας ..."κενταύρων", μας έδωσε έναν Ίππο ο οποίος σε λίγο θα απολαμβάνει χωρίς καμία ενόχληση ακόμη και την "Ουβερτούρα 1812" σε "μι" ύφεση μείζονα, του Τσαϊκόφσκυ με την κατάληξη της ομοβροντίας από κωδονοκρουσίες και ...κανονιές, που περιγράφει την γαλλική εισβολή του Ναπολέοντος στη Ρωσία.  


     Και, πάνω απ΄ όλα η τρυφερή σχέση του Γεωργίου, όπως και όλων των Μελών μας, με τον Ίππο, αποτελεί το πλέον δυνατό εχέγγυο επιτυχίας σ΄ αυτή μας την προσπάθεια για την, παραπέρα, ενδυνάμωση του ίππου μας έναντι μιας ακόμη εξωτερικής ενοχλήσεως την οποία θα πρέπει να υπερβεί. 


     Σπουδαία απόλαυση και η συνέχεια της σημερινής εκπαιδευτικής μας ημερίδος με την χαρά της εικόνας της αγαπημένης μας Πολωνέζας, της Αγνής, να ιππεύει την φοραδούλα μας με τον "αέρα" των συμπατριωτών της Ουσάρων, ...άλλης εποχής!


     Πολύ σύντομα και η Αγνή θα εξελιχθεί σε μία ικανή Εφιπποτοξότρια δίοτι η ιππική εμπειρία της ήδη την αναδεικνύει στο "κατώφλι" και της ευχερούς χρήσεως του Τόξου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.