Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ BACIATA ΣΤΟΝ ...SEPP
ΕΝ ΠΛΗΡΗι ΕΠΙΣΑΞΕΙ     Δίκην ..."χειραποσκευής" τον πάνε τον παππού μετά την απογευματινή Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας, την βραδυνή ανάγνωση θεατρικού κειμένου, την μεταμεσονύκτια επεξεργασία 1063  φωτογραφιών και αναρτήσεις κειμένων που ολοκληρώνονται μετά το ξημέρωμα και το πρωινό μάθημα του Παντελή μας στο Ιππευτήριο ...με τη τσίμπλα στο μάτι. Όμως,  σ΄ αυτή την Ομάδα όλα ...χαλάλι, όπως ...έλεγον και οι ...αρχαίοι ημών Πρόγονοι, όταν το αποτέλεσμα είναι να βλέπεις τον Sepp που βαριέται να πάρει τα πόδια του να παίρνει εντολή για έναν -έστω!- τροχασμό κι αυτός ...φιλοτιμότατα να βγαίνει σε έναν τρισχαριτωμένο καλπασμό από τον αγαπημένο μας Παντελή επειδή είδε Τόξο και βέλη και κατάλαβε ότι ...σήμερα έχει δουλειά κι ο παππούς είναι ολίγον ...αυταρχικός και δε θα μου δώσει γλυκά χαρούπια!


     Αν και η διαρκής κίνηση και αγρυπνία που ξεπερνάει συχνά κι αυτή των αγιορειτών μοναχών, μάλλον ωφελεί αντί να κουράζει τον παππού, τα εγγόνια του δεν συμμερίζονται το "φαινόμενο" και συχνά δείχνουν κουρασμένα όπως έδειξε και σήμερα ο Παντελής μας ο οποίος, όμως κι αυτός είχε διαπράξει προηγούμενες καταχρήσεις, παρών το βράδυ στην ανάγνωση του θεατρικού κειμένου και, κατόπιν, χορεύοντας Baciata ...μέχρι πρωίας, λίγο πριν εφιππεύσει.


     Κι όμως, όλα αυτά που καθένας μας ..."διαπράττει" προς ωφέλειά του είναι τα "συνθέτοντα στοιχεία" του καθημερινού μας κεφιού που αποτελεί και το οξυγόνο της ζωής. Και γι όλα τούτα τα επιλεγμένα δρώμενα της καθημερινότητός μας που μας χαρακτηρίζουν αξίζει κάθε αγρύπνια και κάθε κόπος.


    Ωστόσο, το σημερινό μάθημα του αγαπημένου Παντελή μπορεί να έληξε λόγω εμφανούς κοπώσεως των ποδιών του που δεν μπορούσαν να δώσουν, πια, εντολές, παρά την καλή θέληση του Ίππου του, εν τούτοις ήταν πολύ ωφέλιμο.


     Και αυτό το μάθημα έγινε με την πλήρη επίσαξη του Ίππου!


     Αναπτυσσόμενο επάνω στον άξονα της εξωτερικής περιιππεύσεως, το μάθημα αυτό είχε ως σκοπό να χαλαρώσει δύο ...ξενυχτισμένους μέσα στο πεντακαθάρο κατάφυτο περιβάλλον των υπωρειών του Υμηττού και να τους οξυγονώσει, αλλά και να καταλήξει με Έφιππη Τοξοβολία του μαθητή μέσα σε ένα πλαίσιο οικονομίας χρόνου, εμφανούς όντος ότι ο μεν Ίππος θα παρέμενε ανίδρωτος αλλά ο αναβάτης ...καλών προθέσεων δεν θα άντεχε και πολύ... όπως κι έγινε!


     Στη πανέμορφη Κοιλάδα μας και με τα όπλα σε ...αναμονή, Ιππέας και Ίππος άρχισαν την προετοιμασία διαδρομής με μία αξιοθαύμαστη επιμονή του πρώτου όσο και μία αξιοπρόσεκτη ...αποφυγή του δευτέρου ο οποίος "έκανε ματάκια" με τον άτεγκτο ...παππού για να δει αν τον προσέχει. Όταν ο βερβάτος Sepp πείστηκε ότι ο παππούς είχε αναλάβει ρόλο κέρβερου κατάλαβε ότι η αδυναμία των ποδιών του Παντελή δεν θα ήταν αρκετή για να κάνει του κεφαλιού του και, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενος, προσαρμόστηκε στα καθήκοντά του αλλά με μία μόνιμη διάθεση ...εκτροπής εκτός ίχνους έτσι για να "τσιμπήσει" κανένα φυλλαράκι ή κανένα χορταράκι...


     Ευτυχώς, ο Παντελής,ανασυντάσσοντας τις, μετά ...milonga δυνάμεις του, επεβλήθη με τρόπον αξιοθαύμαστο στη βούληση του Ίππου του και η Έφιππη Τοξοβολία επιστέγασε την όλη προσπάθεια...


     Παρά τις  στοχευμένες υπεκφυγές του πείσμονος βαρβάτου προς τα κλαριά μιας ελιάς (όχι που δε θα 'βρισκε τον τρόπο να βασανίσει τον αναβάτη του...) ο Παντελής κατάφερε να του "δείξει" την ευθεία και τα βέλη να εγκαταλείψουν την χορδή κάμποσες φορές.


      Αν και σμπαραλιασμένος από την νυκτερινή, σαββατιάτικη, χορευτική κραιπάλη, ο Παντελής διατήρησε την κυριαρχία του επάνω στον ίππο του και, πραγματικά, έδειξε μία αξιοπρόσεκτα ¨σταθερή στάση καλού "καθίσματος, ομολογουμένως μη αναμενόμενη, μέχρι την λήξη του μαθήματος.


     Κερδισμένος, παρά τις μη ιδανικές προϋποθέσεις, ο Παντελής και σήμερα, κερδισμένος κι ο Ίππος αντιλαμβανόμενος ότι δεν μπορεί να "δουλεύει" τον κάθε κουρασμένο, ευτυχής κι ο παππούς που είδε τον τετράποδο εγγονό του να ομολογεί συνεργασιμότητα και μόνον επί τη θέα του ...Τόξου!


     Είπαμε, σε κάθε μάθημα  ό λ ο ι  πρέπει να βγαίνουν ωφελημένοι κι αυτό, απλώς, επανελήφθη και σήμερα, μέσα στο υπέροχο έως ...λυτρωτικό φυσικό τοπίο! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.