Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018


Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ!



     Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πάντα κατά νου ότι όσο μεγαλώνει η απόσταση από τον στόχο και η κινητικότητα του Τόξου τόσο αυξάνεται και ο συντελεστής αστοχίας του βέλους, αυξάνοντας και τον κίνδυνο ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ.



     Συγκεκριμένα, εάν τοξεύουμε σε μία απόσταση πέντε μέτρων από τον στόχο παραμένοντας ακίνητοι (στατικοί) επί του εδάφους αντιμετωπίζουμε ελάχιστο κίνδυνο να αστοχήσει το βέλος μας και να καταλήξει κάπου που δεν θα θέλαμε.



     Αν η απόσταση αυξηθεί στα δεκαπέντε μέτρα πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι αστοχίας και το βέλος μπορεί να αποβεί μοιραίοι, Αν, τώρα, ο τοξότης τρέχει ενώ τοξεύει οι κίνδυνοι αστοχίας, δηλαδή, ατυχήματος, πολλαπλασιάζονται γεωμετρικώς.



     Σκεφθείτε τις συνέπειες, τώρα από ένα βέλος που κινείται από έναν καλπάζοντα Ίππο κατά στόχου σε απόσταση δέκα μέτρων και σε ένα πεδίο που βρίσκονται άνθρωποι. Σκεφθείτε ότι κανένας δεν κάνει συμβόλαιο με έναν Ίππο να παραμείνει σταθερός επί του ίχνους του (μία ανόρθωση με ό,τι συνεπάγεται για μία βολή είναι κάτι που κανείς δεν ξέρει αν και πότε μπορεί να συμβεί...) και εάν τυχόν φυσά και κάποιος άνεμος η κατάσταση γίνεται πολυπλοκότερη.



     Όλα αυτά τα έχουμε υπ' όψη μας πριν εγκαθιδρύσουμε το βέλος και, κυρίως, όταν πρόκειται να απελευθερώσουμε την χορδή.



     Η ασφάλειά μας πάνω απ΄ όλα! 


Α.Η.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.