Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ


     Ένα φυσιοκεντρικό "μονοπάτι" προλήψεως αλλά και ιάσεως νόσων που φαίνεται να ήταν γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, η Φυσική Ιατρική, αναδεικνύεται σε μία προσέγγιση υψηλής αξίας, ειδικώς στην εποχή μας όπου ο λάθος τρόπος ζωής, κύριος πρόξενος νόσων, χαρακτηρίζει την καθημερινότητα των δυτικών, κυρίως, κοινωνιών.


     Από τον Ιπποκράτη μέχρι σήμερα και σε παγκόσμια κλίμακα, η Φυσική Ιατρική επιτελεί ένα καθήκον που συχνά περνά απαρατήρητο μιας και στο πλαίσιό της πολλές θεραπευτικές τακτικές είναι εντελώς αφομοιωμένες από την φυσική ζωή και εναρμονισμένες μέσα στην "αυτονόητη" φυσική καθημερινότητα του Ανθρώπου. 


     O διακεκριμένος ειδικός επιστήμων Jacques Baugé-Prévost [1937] από το Québec, επικεφαλής της "Association naturopathique de physiothérapie de la province du Québec", το 1981 και από τις Καταλανικές εκδόσεις "Thor", σε μία συνοπτική αλλά απολύτως εμπεριστατωμένη μελέτη του υπό τον τίτλο "La Medicina Natural" μας "χαρτογραφεί" λεπτομερειακά την Φυσική Ιατρική και μας προτρέπει να την ανακαλύψουμε ώστε να απαλλαγούμε από την θυματοποίηση της υποκύψεως στη φαρμακοληψία της εμπορικοποιημένης συμβατικής ιατρικής η οποία εμπορευματοποιεί τον ασθενή.


     Μιλώντας για Φυσική Ιατρική αναφερόμεθα σε ένα πλέγμα προσεγγίσεων που εμπεριέχει πολλούς αλληλένδετους κλάδους ξεκινώντας από έναν κεντρικό "πυρήνα" τον οποίο συνιστά η νευροθεραπεία, όπου η υγεία της ψυχής λογίζεται ως το επίκεντρο της καθόλου υπαρξιακής υγείας του ατόμου, με τούτο το "υπαρξιακής" εννοούντος το εντελές! 


     Και η νευροθεραπεία, στην Φυσική Ιατρική, διαιρείται σε τρεις κλάδους, ήτοι, στην ψυχοθεραπεία, την θεραπεία των νεύρων της σπονδυλικής στήλης, με τον Ιπποκράτη και πάλι να συνιστά την γνώση της και την ορθή διάταξή της προς αποφυγή νόσων και στην φυτοθεραπεία.  


     Επιπλέον, προεκτάσεις της ψυχοθεραπείας είναι η ψυχανάλυση, η ψυχοσωματική θεραπεία, η μουσικοθεραπεία, η ιπποθεραπεία, η ρυθμοθεραπεία, η διανοοθεραπεία, η ψυχοτεχνική, η ψυχοσυνθετική θεραπεία, η αυτογενής εξάσκηση κλπ.


     Στην ενότητα της θεραπευτικής της σπονδυλικής στήλης συμβάλλει η οστεοπαθητική θεραπεία, η χειροπρακτική, ο βελονισμός, η μασαζοθεραπεία, η μαγνητοθεραπεία, η επανατακτική γυμναστική, η υδροθεραπεία, η αργιλοθεραπεία, η θαλασσοθεραπεία, η κινησιοθεραπεία, η οξυγονοθεραπεία, η ηλεκτροθεραπεία, η ηλιοθεραπεία, η φυσιοθεραπεία, η φυσική χειρουργία, η αγγειοθεραπεία κλπ.


     Τέλος, η φυτοθεραπεία συντίθεται από την τροφοθεραπεία, την φυσική διαιτητική, την ομοιοπαθητική. την ισοθεραπεία, την μινεραλοθεραπεία, την βιταμινοθεραπεία, την αρωματοθεραπεία, την αλγοθεραπεία κλπ.


     Όλες οι παραπάνω ιατρικές προσεγγίσεις γίνονται ακόμη πιο αποτελεσματικές όταν συμπληρώνονται από την αστροσοφία η οποία υπήρξε και το πλαίσιο της ανθρωποκοσμικής λατρείας των αρχαίων Δρυιδών, την ιριδολογία η οποία αποκαλύπτει πλείστα όσα σημαντικά για την υγεία και την θετική βιοπολιτική η οποία καθορίζει το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο προορίζεται να ζήσει ο άνθρωπος.


     Το ειδικό σκεπτικό της Φυσικής Ιατρικής, η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι" το συμμερίζεται απολύτως και το λαμβάνει υπ΄ όψη σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις της.


     Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα ερείδεται στους κανόνες της Φυσικής Ιατρικής και, επί δεκατρία χρόνια, παρατηρούμε την επιβεβαίωση της υγιεινής αποτελεσματικότητός τους σε όλους μας και, κυρίως στους μαθητές μας!


     Αν και η αρνητική βιοπολιτική των μεταπολεμικών καθεστώτων της Ευρώπης, της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης, δεν ευνοεί την ανάπτυξη υγιών περιβαλλόντων μέσα στα οποία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν υγιείς πολίτες, οι "Έλληνες Κένταυροι" συντασσόμεθα με την ωφελιμότερη προοπτική διατηρήσεως υγείας και ευεξίας, πάντοτε υποβοηθούμενοι και από την αστροσοφία η οποία στηρίζει ουσιαστικά, χρόνια τώρα, την ασφάλεια και την πρόοδο των προσπαθειών μας! Κι έτσι συνεχίζουμε! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.