Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018


ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ


     Παρά την αρχική σχεδίαση της σημερινής Προπόνησης, λόγω εξωτερικών συνθηκών αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τον προπονητικό χώρο με αποτέλεσμα να προσαρμόσουμε και το ασκησιολόγιο. Να υπογραμμίσω πως η σημερινή Προπόνηση δεν ήταν σχεδιασμένη για αυτόν τον χώρο αλλά για επίπεδο, έτσι ο βαθμός δυσκολίας για τους Συνασκουμένους ανέβηκε πριν καν ξεκινήσει η Προπόνηση.


     Στη Γραμμή Βολής, όταν παραταχθήκαμε, μας ανέλαβε δυναμικά αλλά, ευτυχώς, χωρίς ...μαστίγιο η Κατερίνα μας, για να μας κάνει προθέρμανση, καθώς είναι ειδική προπονήτρια αθλητών και, βεβαίως, αυτό μας το έδωσε να το καταλάβουμε. 


     Κι αυτή τη φορά καλωσορίσαμε τρία νέα Μέλη, τον Δημήτρη και τα δύο παιδιά του, όλοι χαρακτήρες πολύ συγκροτημένοι και με άνεση τόξευσης και ο Συνασκούμενος Γεώργιος ανέλαβε να τους εισαγάγει στην Τοξοβολία.


     Αυτά τα οικογενειακά "σύνολα" στην Ομάδα μας πολύ μας αρέσουν και είναι πράγματι χαρά μεγάλη να βλέπεις στη Γραμμή Βολής γονείς και παιδιά να ασκούνται ταυτόχρονα.


     Αμέσως μετά, αναλάβαμε Τόξα, χωριστήκαμε σε δύο πτέρυγες, και η κυρίως πτέρυγα ξεκίνησε την Προπόνηση με  3 βολές, μια πρόσθια, μια πλάγια και μια πάρθια της οποίας την "κίνηση" μας θύμισε περιγραφικά ο Πρωτεσίλαος.


     Η Προπόνηση  σήμερα είχε να κάνει με την κίνηση και την ισορροπία και όσοι με ξέρουν, θα ξέρουν επίσης πόσο μου αρέσουν οι Προπονήσεις αυτές και όταν τις εκτελώ αλλά και όταν τις βλέπω από Συνασκουμένους... Ίσως επειδή οι κινητικές ασκήσεις είναι ένα είδος χορογραφίας όπου, όταν τις 'παντρεύεις' με τον πολεμικό χαρακτήρα του Τόξου φτάνεις στο αποτέλεσμα να αναλύεις και να ζυγίζεις τις δυνατότητες του σώματος σου και όχι μόνο της ευστοχίας σου...  Αυτό το λέω γιατί, αφού εξηγήσω μια κινητική άσκηση αμέσως μετά αυτό που έχω δει κι έχω διαπιστώσει είναι πως οι Συνασκούμενοι συγκεντρώνονται περισσότερο στην ισορροπία τους και στο πως να κινηθούν στο χώρο και φέρνουν σε δευτερεύουσα μοίρα την πληροφορία της ευστοχίας ακόμα και της ταυτόχρονης βολής μεταξύ τούς.

     Σήμερα, πέραν της ισορροπίας και της κίνησης, στις ασκήσεις υπήρχε ως 'πληροφορία' στους Συνασκουμένους για συγχρονισμένες βολές, αυξάνοντας τον βαθμό δυσκολίας και αφήνοντάς τους να τις εκτελέσουν σε δικούς τους χρόνους. Τελικώς ήταν λάθος μου, γιατί ως αποτέλεσμα δεν είδα ταυτόχρονες βολές αλλά απλά τοξεύσεις, όμως έπρεπε να το κάνω για να επιβεβαιώσω τις παρατηρήσεις μου από άλλες Προπονήσεις.


     Η επιτυχία της βολής ή και της συγχρονισμένης βολής σε μια κινητική άσκηση μπορεί να επέλθει μόνο από την εσωτερική αυτοσυγκέντρωση.   


     Το πρόγραμμά μας περιείχε πολλές και διάφορες ασκήσεις με επικέντρωση όλες στην κίνηση και την ισορροπία και όλες εκτελέσθηκαν με ικανοποιητική ακρίβεια και ευστοχία, παρά την δυσκολία τους.


     Στο τέλος, όπως πάντα συνηθίζεται στη Γραμμή Βολής προστέθηκαν και τα νέα Μέλη μας για την καταληκτική ομαδική τόξευση στην οποία φάνηκε πόσο καλή δουλειά έκανε ο Γεώργιος στο εισαγωγικό του, καθώς μέχρι και ο 7χρονος πλέον Συνασκούμενος μας τόξευσε με ιδιαίτερη άνεση παρά το νεαρό της ηλικίας του...


     Αυτή η Προπόνηση ήταν περιεκτική αλλά και γρήγορη, με ρυθμούς που έβγαζαν "μπροστά" το ένστικτο και ανέπτυσσαν ισορροπία κι αυτό ήταν το εξ αρχής ζητούμενο.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους...,

Εφιπποτοξοτικα!


Χρυσή Ηλιάδη
Αναπληρώτρια Αρχηγός Ομάδος


Υ.Γ
Στην επόμενη προπόνηση θα υπάρχουν ..."τηλεκατευθυνόμενα" βέλη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.