Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018


ΣΤΑ "ΧΝΑΡΙΑ" ΤΩΝ ΔΡΟΜΑΡΗΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ 
ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ


     Πολλά Μέλη των "Ελλήνων Κενταύρων" διεκδικούν την επιβίωση τους στο εξωτερικό ώστε και τους εαυτούς τους να συντηρήσουν και την Πατρίδα να βοηθήσουν αφού η εσωτερική ακαταστασία οδηγεί τους πολίτες αυτής της μοιραίας χώρας σε αφανισμό! Αλλά η έξοδός τους προς τις "στράτες" του κόσμου, ούτε την Πατρίδα τους κάνει να ξεχάσουν, ούτε και την Ομάδα μας!


     Τελευταίος "αναχωρητής" ο Εκπαιδευτής της Ομάδος μας και Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος", Εφιπποτοξότης Ιφικράτης - Γεώργιος Σταυριανόπουλος ο οποίος εγκαταστάθηκε στο Βουκουρέστι, σε μία πόλη εκπληκτικής αρχιτεκτονικής και ρυμοτομικής ομορφιάς, που την σέβονται οι κάτοικοί της εν αντιθέσει με την πρωτεύουσα της γραικίας, την ..."πλουμισμένη" στα ερείπια, στα σκουπίδια και στο γκραφίτι! 


     Ο δικός μας Ιφικράτης σε λιγότερο από έναν μήνα διαμονής στη Ρουμανική πρωτεύουσα, κατάφερε να έρθει σε επαφή με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Τοξοβολία και να προπονηθεί μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον στην ενστικτώδη Τοξοβολία χρησιμοποιώντας Κορεάτικο τόξο που ευγενώς του παραχωρήθηκε! 


     Και με τον Ιφικράτη μας, οι "Έλληνες Κένταυροι" φτάσαμε και στο Βουκουρέστι, μετά την Αγγλία που μας έφτασαν ο Αρπάλυκος, η Εριθέλγη, ο Κωνσταντίνος, η Κωνσταντίνα και η Ειρήνη, μετά την Γαλλάι που μας έφτασε ο Βασίλειος, μετά την Δανία που μας έφτασε ο Δημήτρης και μετά τις πέντε ηπείρους που μας φτάνουν οι Γεώργιος και Μαριλένα, όλα "παιδιά" της μεγάλης "Οικογενείας" μας!


     Κάπως έτσι, οι "Έλληνες Κένταυροι Χαλκίδος" ...επεκτείνονται στο ...Βουκουρέστι το οποίο αποτελεί έναν, κατ' εξοχήν, πολιτισμικό προορισμό όπου η Παιδεία και ο σεβασμός προς την Ιστορία του τόπου αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό των κατοίκων. 


     Η διατήρηση της αρχιτεκτονικής δομής και η δέουσα προσοχή για την βιωματική προσέγγιση της ιστορίας, σ΄ αυτή την πόλη, δεν μπορεί παρά να αφήσει εκστασιασμένο τον κάτοικο μίας χώρας όπως η σύγχρονη γραικία που έχει συνηθίσει στην απαξίωση κάθε πολιτισμικού στοιχείου από ψυχοδιαστροφικούς νεοβανδάλους που υπηρετούν έναν ψευδεπίγραφο "νεωτερισμό" πίσω από το ν οποίο συγκαλύπτεται η βαρβαρότητα της απαιδευσίας! 


     Σύντομα, τόσο οι Προπονήσεις όσο και οι εν γένει πολιτιστικές δραστηριότητες θα εντατικοποιηθούν... και αφήνουμε στην δική σας φαντασία τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.