Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΩΤΗ, ΕΠΙ ΑΝΑΒΟΛΕΩΝ...
...κι αρχίζουν τα πιο δύσκολα!


     Όταν γύρω σου μια κοινωνία καλπάζει με σκοτισμένη σκέψη επί ίχνους ομαδικής παραφροσύνης ανεξέλεγκτα προς την καταστροφή της, ενώ εσύ νηφάλιος χαίρεσαι το καθαρό οξυγόνο καλπάζοντας επί ψυχωφελούς ίχνους, τότε κάτι σημαντικό έχεις ώστε να αισθάνεσαι ικανοποιημένος από την ύπαρξή σου έστω και εν μέσω απελπισμένων όπως οι ίδιοι προτίμησαν!


     Σήμερα, λοιπόν, η ημερίδα προέβλεπε την πρώτη μύηση των δύο Γεωργίων στη χρήση των αναβολέων σε καλπασμό διότι, καίτοι εντελώς αρχάριοι μέσα σε ελάχιστα μαθήματα επέδειξαν τόση δεξιότητα, ώστε ο επικεφαλής εκπαιδεύσεως των "Ελλήνων Κενταύρων" απεφάσισε και διέταξε (...δημοκρατικότατα!) την έξοδό τους σε καλπαστική τόξευση επί αναβολέων αφού είναι γνωστό ότι η Σχολή της Ομάδος μας δεν πάσχει από τυπολατρικές αγκυλώσεις αλλά κήδεται της διαρκούς προόδου των μαθητών της παντί τρόπω, όπως ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ακαριαία και κάθε ζήτημα της καθημερινότητός μας, πολλά εκ των οποίων δύνανται να έχουν και απειλητικό χαρακτήρα!


     Συμβολικό το τρακτέρ σ΄ αυτή την ημερίδα διότι δυό "τρακτέρ" της Ιππικής, αν και αρχάρια, θα ανελάμβαναν βαρύτερα καθήκοντα με την εκμάθηση της χρήσεως των αναβολέων για πρώτη φορά, ενώ, το τρίτο και βαρύτερο "τρακτέρ" απεδείχθη σήμερα η Αρχηγός Ομάδος και Εκπαιδεύτρια υπό επίβλεψη Χρυσή Ηλιάδη, η οποία ανέλαβε την διεξαγωγή των μαθημάτων της ημέρας έχοντας και την ευθύνη της φροντίδος του βρέφους της το οποίο, αναγκαστικώς, είχε μαζύ της!



     Το να προσφέρεις ανιδιοτελώς μαθήματα Ιππασίας στα Μέλη της Ομάδος σου είναι μία πράξη αλτρουιστική, όμως, το να τα προσφέρεις με ένα βρέφος στους ώμους σου είναι μία πράξη ηρωική και στην εποχή της παραγνωρίσεως των Αξιών κάτι τέτοιες λεπτομέρειες που, συνήθως, περνούν απαρατήρητες στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παραμένουν αξιοπρόσεκτα σημάδια ευγνωμοσύνης προς τον Άνθρωπο ο οποίος εν μέσω "θυέλλης" εξακολουθεί να στέκεται ορθός! 



     Τα σημερινά, λοιπόν, μαθήματα ξεκίνησαν με την εφαρμογή των αναβολέων και την επεξήγηση της ορθής τοποθετήσεως των ποδιών επάνω τους. Και στην περίπτωση του πρώτου Γεωργίου, του και ..."εγκεφαλικού" αποκαλουμένου, η έκπληξή μας ήταν μεγάλη όταν ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή και ενστικτωδώς, "ανεκάλυψε" την ιδανική θέση την οποία διετήρησε μέχρι το τέλος του μαθήματός του.



     Και η άψογη τοποθέτηση των ποδιών του Γεωργίου στους αναβολείς ήταν τόσο ...σκανδαλώδης που μας έδωσε την αφορμή αστεϊσμών ρωτώντας τον αν τα βράδια δραπετεύει από το κρεβάτι του για κρυφές ...Προπονήσεις!



     Ακόμη και στις καλπαστικές τοξεύσεις του ο Γεώργιος δεν "χάλασε" ούτε για μια στιγμή την ορθή χρήση των αναβολέων του.



     Ο έτερος Γεώργιος, με την υπερκινητικότητα και το αιματώδες ταμπεραμέντο του μπορεί να υστέρησε στην τελειότητα χρήσεως των αναβολέων αλλά κατάφερε να εκτελέσει ικανοποιητικότατα τις καλπαστικές εξόδους του αλλά και να προσομοιώσει τοξεύσεις.



     Όπως, άλλωστε ήδη έχουμε πει, κάθε ημέρα στο Ιππευτήριο είναι μια κερδισμένη ημέρα στη ζωή κάθε Ιππέως και Ιππαγωγού!



     Ο πιο τυχερός, όμως, απ΄ όλους σήμερα ήταν ο μικρούλης γιος της Αρχηγού μας ο οποίος έγινε και πάλι μασκότ της Σχολής και από τους ώμους της Μητέρας του βρέθηκε στην αγκαλιά όλων χαρίζοντας σε όλους το διάπλατο χαμόγελό του.



      Από αγκαλιά σε αγκαλιά ο μικρός και στο τέλος και πάνω στο αλογάκι για μία βόλτα! Τα δικά μας παιδιά δεν αρκούνται στα ξύλινα αλογάκια των παιδικών κέντρων αλλά τα αισθάνονται ζωντανά πλάι τους να τους χαρίζουν την ευεργετική τους παρουσία!



     Και κάπως έτσι έκλεισε για τους "Έλληνες Κενταύρους" ο πιο δραστήριος μήνας στην 13χρονη ιστορία της Ομάδος μας. Με 29 ημέρες μαθημάτων και Προπονήσεων συμπεριλαμβανομένων και των Παραρτημάτων μας, με την ανάδειξη ακόμη μιας Εφιπποτοξότριας, με πέντε νέα Μέλη, με 49 νέες αναρτήσεις στο Ιστολόγιό μας και, κυρίως, με χαρά και ικανοποίηση για ό,τι κάνουμε, βέβαιοι όντες ότι ομαδικώς συνεισφέρουμε στον ανθρώπινο Πολιτισμό υπηρετώντας ανιδιοτελώς τον Ίππο και το Τόξο! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.