Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΤΑΥΛΟ

 ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΤΑΥΛΟ


     Μετά από μία ημίωρη επιτελική σύσκεψη, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ξαναβρέθηκε σε έναν Σταύλο με τον οποίο ο Ιδρυτής της σχετίζεται από 20ετίας και στον οποίο προοδεύσαμε και στο παρελθόν μέχρι τη στιγμή που ο συγκεκριμένος Σταύλος δεν διέθετε Ίππο κατάλληλο για Έφιππη Τοξοβολία!

     Από σήμερα, λοιπόν, σε ένα πεντακάθαρο σταυλικό περιβάλλον, με ένα τεράστιο περιφραγμένο Ιππευτήριο και πέντε εξωτερικές, επίσης πεντακάθαρες και κατάφυτες, φυσικές Κοιλάδες, με εξαιρετικούς συνεργάτες δοκιμασμένους στο χρόνο.

     Και βεβαίως, δοκιμάζοντας τον νέο τετράποδο συνεργάτη από μία γκάμα Ίππων, όλων συμπαθέστατων...

      Και η δοκιμή στάθηκε στον ...Αλέξανδρο ο οποίος αποκαλύπτει παρατηρητικότητα κι ευφυία.

     Παρά ταύτα, ο Αλέξανδρος επέδειξε δυσανεξία στην εφίππευση δι εφάλσεως αν και ο Αντώνης μας είναι ιδανικός σ΄ αυτήν, οπότε, αμέσως, ξεκινήσαμε την διαδικασία αποδοχής αυτής της εφιππεύσεως από τον καλότατο Αλέξανδρο.

     Κι εδώ, όπως, γενικώς στην ιππική εκπαίδευση, εφαρμόσαμε την αρχή της αξίας των μικρότερων βημάτων, αν και ο γενναίος χαρακτήρας του Αντώνη σε κάποια στιγμή φάνηκε να θέλει να την προσπεράσει κάνοντας τον Αλέξανδρο να ανησυχήσει...

     Με μία "μικρομετρική" τακτική βαθμιαίας απενοχοποιήσεως της κινήσεως της εφάλσεως με μικρές και ολοένα αναπτυσσόμενες αναπηδήσεις αλλά και απενοχοποιητικές ψαύσεις της ράχεως, ο Αντώνης με την ανεκτίμητη βοήθεια της Ρίας κατάφεραν να "περάσουν το μήνυμα" του τόξου εφάλσεως στον Αλέξανδρο.

     Η διαδικασία αυτή κράτησε σχετικά λίγο χρόνο υποβοηθούμενη από την ευφυία του ζώου και τους άριστους χειρισμούς του Αντώνη και της Ρίας.

     Τελικώς ο Αλέξανδρος δέχθηκε και την εφίππευση δι εφάλσεως και τον Αντώνη στη ράχη του, ενώ η Ρία ρυταγώγησε τον ιππευόμενο Αλέξανδρο ώστε να αποκτήσει και μια πιο ολοκληρωμένη εξέλιξη της εφιππεύσεως δι εφάλσεως, με τον Αντώνη να ακολουθεί άριστα!

     Η συνέχεια εκτός Σταύλου ως μία ξενάγηση σε μία από τις προσφερόμενες Κοιλάδες όπου χαρήκαμε το πεντακάθαρο φυσικό τοπίο μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα.

     Πόσα οφέλη, πράγματι, από την κάθε στιγμή στον Σταύλο και η εκπαιδευτική εμπειρία των "Ελλήνων Κενταύρων" μετά τον χειρισμό εκατοντάδων Ίππων ικανή να επιλύει το οιονδήποτε συμπεριφορικό πρόβλημα κάθε Ίππου.

     Ωραία η αίσθηση του Ιδρυτού της Ομάδος στο συγκεκριμένο σταυλικό περιβάλλον με την ανάμνηση υπέροχων στιγμών που έζησε σε αυτό επί χρόνια και, περιέργως πως,ωραιότατη και η αίσθηση των παρόντων Συνασκουμένων με την συναίσθηση των ωραιότατων στιγμών που μας περιμένουν εδώ.

     Από σήμερα, λοιπόν, ο Αλέξανδρος "υιοθετείται" από κάμποσα χέρια που ξέρουν να δείχνουν αγάπη σε ό,τι αγγίζουν και εκτός από την Ρία και τον Αντώνη, οι ευχαριστίες όλων μας και στην Αγλαία η οποία προέβη σε όλες τις απαραίτητες συνεννοήσεις για την εδώ εγκατάστασή μας.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.