Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ CURRICULUM

ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ CURRICULUM


     Είναι κανόνας λειτουργίας της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" να αποτελεί το προπονητικό περιεχόμενο των εκπαιδευτικών της ημερίδων μια εξατομικευμένη, κατά το δυνατόν, διδασκαλία με την επιδίωξη της προόδου, ξεχωριστά, κάθε εκπαιδευομένου. Ακόμη και στη περίπτωση ταυτόχρονης διδασκαλίας σε περισσότερους του ενός εκπαιδευομένου κατά ημερίδα, το πρόγραμμα επιμερίζεται, κατά το δυνατόν, εξατομικευμένα και τίποτε το "εργολαβικό" δεν επιτρέπεται να εμφιλοχωρήσει εις βάρος της προσδοκίας ατομικής προόδου ενός εκάστου των εκπαιδευομένων μας.

     Έτσι και στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική ημερίδα, σταθμίζοντας τις ανάγκες των δύο εκπαιδευομένων μας οι οποίες ιππεύουν συστηματικώς και έχουν ήδη τις πρώτες εμπειρίες Έφιππης Τοξοβολίας, φροντίσαμε να επικεντρωθούμε σε ένα ειδικό όσο και δυναμικό προπονητικό curriculum με πυρήνα την εγκαθίδρυση του βέλους στη χορδή υπό συνθήκες προσομοιάζουσες σε αυτές της Έφιππης Τοξοβολίας.

     Ως πρώτη άσκηση επιχειρήσαμε την "πρόσληψη" της αισθήσεως της εγκαθιδρύσεως του βέλους "μακράν του βλέμματος" (χωρίς το μάτι να παρακολουθεί τις κινήσεις του χεριού και της χορδής) και με επιτόπιο σημειωτόν.

     Το ίδιο επιχειρήσαμε και εκτός επιπέδου εδάφους, επί κινήσεως κλίμακος όπου η περιφερειακή όραση "επικεντρώνεται" περισσότερο στην ασφάλεια της κινήσεως επί της κλίμακος για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πτώσεως.

     Συνεχίσαμε με εγκαθιδρύσεις του βέλους και πάρθιες τοξεύσεις σε ζωηρό σημειωτόν και ζωηρό τροχάδην με την απόκτηση της αισθήσεως των δυσκολιών χειρισμών ακριβείας εν κινήσει σε σχέση με τον χρόνο (φυσική "διαφυγή" του στόχου προς τα πίσω κατά την ταυτόχρονη κίνηση του Ίππου προς τα εμπρός).

     Το περιορισμένο μήκος της παρεχόμενης διαδρομής του χώρου αλλά και η δενδροφύτευσή του μεγεθύνουν τον βαθμό δυσκολίας αυτής της ασκήσεως εν σχέσει με την εκτέλεσή της σε ένα σύνηθες φυσικό πεδίο.

     Παρά ταύτα και οι δύο Συνασκούμενες κατέληξαν σε ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα που οφείλεται στην αυτοσυγκέντρωση που οι ίδιες κατάφεραν και στην αυτοπειθαρχία τους. 

     Ακολούθησε το κλείσιμο των ματιών και η εν κινήσει άσκηση εγκαθιδρύσεως.

     Τέλος, οι δύο Συνασκούμενες επεχείρησαν τον μεταξύ τους συντονισμό σε ταυτόχρονες τοξεύσεις χωρίς παραγγέλματα με επιδίωξη την παραγωγή ενός, κατά το δυνατόν, ήχου προσκρούσεως των δύο βελών επί του στόχου.

     Μια άσκηση υψηλής δυσκολίας η οποία οξύνει την χειριστικήν αντίληψη της τοξεύσεως, αλλά και την ενσυναίσθηση του Τοξότη ως προς το περιβάλλον του και το τοξευτικό του καθήκον.

     Βεβαίως και απ΄ αυτή την ημερίδα δεν παρελείφθη και η άσκηση στην Στάση του Τόξου.

      Σήμερα, δώσαμε έμφαση στα "εισαγωγικά" αυτής της σημαντικής ασκήσεως η οποία συνεισφέρει στην εκρηκτικότητα του Τοξότη, ξεκινώντας από την σωστήν ακροστασία από την οποία ξεκινά η κίνηση προς ολοκλήρωσή της.

     Και, αρκεστήκαμε μέχρι την διδασκαλία της άρσεως του ισχύου πριν το προβαλλόμενο πόδι σταθεροποιηθεί σε πρόταξη επί του εδάφους.

     Αυτά τα δύο στάδια αποτελούν και την "εισαγωγή" της Στάσεως του Τόξου η οποία είναι μία σοφή "φόρμα" εκπαιδεύσεως Σαολίν που έχει, ήδη, μεταγραφεί για το ασκησιολόγιο στατικής Τοξοβολίας της Σχολής μας.

     Ενθαρρύνουμε τους Συνασκουμένους μας να επιδιώκουν την επαύξηση των συμμετοχών τους στις εκπαιδευτικές ημερίδες της Σχολής μας, ιδιαιτέρως σε καιρούς που καταδικάζουν τον Άνθρωπο στη μεθοδευμένη χειραγώγησή του δια της επιβολής της νοσηρής ψυχολογίας της "ανημπόριας" και του περιορισμού των ατομικών μας ελευθεριών, πλήττοντας κατά αρχήν την ίδια την αναγκαία οξυγόνωσή μας.  


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.