Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

ΑΚΜΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

 ΑΚΜΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΜΗΣ



     Με συνεχείς "εξετάσεις" προς αξιολόγηση της συνεπείας της προς το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο, η Νικολέτα μας, παρά τις ισχύουσες απαγορεύσεις και παρεμποδίσεις κινήσεων που σχετίζονται με τον "κοροϊδοϊό" καταφέρνει να εξασκείται συνεχώς και, διόλου τυχαίως, να προοδεύει αλματωδώς κάθε φορά που βρίσκεται στη Γραμμή Βολής, όπως άλλωστε και ο οποιοσδήποτε ο οποίος ασκείται με συνέπεια προσπαθειών κι επαναλήψεων.

     Τώρα, με τους αριθμητικούς περιορισμούς συμμετεχόντων που προωθούν οι εξουσιαστές, όσοι μετέχουν αυτών των ολιγάριθμων προπονητικών ημερίδων καταφέρνουν να ωφελούνται πολλαπλώς με εφαρμογή εξατομικευμένων προπονητικών ασκησιολογίων αλλά και την δυνατότητα τοξεύσεως περισσοτέρων βελών απ΄ όσα στις συνηθισμένες Προπονήσεις.

     Έτσι και σήμερα, η Νικολέτα κατάφερε να τοξεύσει από ακόμη μεγαλύτερη απόσταση (15 μ.) και υπό συνθήκες σκιάσεως του στόχου, αναπτύσσοντας ακόμη περισσότερο το στοχαστικό της ένστικτο αλλά και την φυσική στοχαστική οπτική της.

     Προηγουμένως, ασκήθηκε και στη ταχεία όπλιση σε ταχύ οδοιπορικό βάδην, στο οποίο κατάφερε να κρατήσει τον ρυθμό αλλά και να ανταποκριθεί στην σωστή εγκαθίδρυση του βέλους.

     Η άνεση της αριθμητικής ολιγοπροσωπίας μας έδωσε την ευκαιρία να "εδραιώσουμε" την αίσθηση της Στάσεως του Τόξου  και να βελτιωθεί σημαντικά κατά την εξάσκησή της και η Νικολέτα, προετοιμαζόμενη να βοηθήσει Συνασκουμένους της στην σωστή εξάσκησή της.

     Μάλιστα, σήμερα, επεχείρησε και επιτυχείς, πρώτες, τοξεύσεις κατά την αρχική φάση της Στάσεως του Τόξου, δείχνοντας ότι σύντομα θα είναι ικανή να τοξεύει σε όλες τις φάσεις αυτής της τόσο επωφελούς, για τον μαχητή Τοξότη, ασκήσεως.

     Με μία επιτυχία μεγαλύτερη του 70% στην ευστοχία της, η Νικολέτα, ως αρχάρια και ασκούμενη μαζύ μας μόλις ένα τετράμηνο, ολοκλήρωσε το αποψινό ασκησιολόγιο της τοξεύσεως από απόσταση 15 μ. για πρώτη φορά.

     Η "συγκομιδή" της σημαντική διότι όχι μόνον τα κατάφερε αλλά παρατηρήθηκε ότι, ταυτοχρόνως, επιτυγχάνει και ικανοποιητικότατες "συγκεντρώσεις" επί του στόχου.

     Και, παρά την κόπωσή της, στο τέλος ζήτησε να τοξεύσει με οριζόντιο Τόξο, όπως είδε να τοξεύουν οι εξαιρετικοί Κερκυραίοι Συνασκούμενοί μας στην τελευταία Προπόνησή τους.

     Η Νικολέτα τα κατάφερε πολύ καλά και σ΄ αυτό "γράφοντας" έναν πολύ ωραίο "επίλογο" στην παρούσα προπονητικήν ημερίδα.

     Αλλά για την Ομάδα η "ημερίδα" δεν τελείωσε στη Γραμμή Βολής αλλά στα ωραία μας παρτέρια της προσόψεως, όπου, ο εξαιρετικός Φίλος μας Σταύρος, σήμερα εγκατέστησε και το σύστημα αυτομάτου ποτίσματος για το "ξεδίψασμα" των πανέμορφων νεοφύτων δενδρυλλίων που θα εξελιχθούν σε αισθητικότατα bonsai.

     Με επαγγελματισμό, ο Σταύρος τοποθέτησε τον απαραίτητο ηλεκτρονικό μηχανισμό που προγραμματίζεται ώστε να ποτίζει σε συγκεκριμένο χρόνο συγκεκριμένη ποσότητα νερού,.

     Και σε λίγο χαρήκαμε την πρώτη ροή ελεγχόμενου ποτίσματος να "δροσίζει" τα μικρά δεντράκια που σε λίγους μήνες θα μας δώσουν εικόνες ιαπωνικού κήπου στη καρδιά μιας κακάσχημης και χρεωκοπημένης Αθήνας που μαστίζεται από τα κομματικά μίση και την έλλειψη Παιδείας των ξενόφερτων κατοίκων της οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με το άλλοτε, κλεινόν άστυ του Περικλέους.

     Σε κάθε περίπτωση, οι "Έλληνες Κένταυροι" επιμένουμε στη διατήρηση του Ελληνικού Ήθους μας το οποίο παλινορθώνει τις Παραδόσεις και τα Ήθη των Ελλήνων Προγόνων έστω και υπό συνθήκες περιβάλλουσας, δημοκρατικής, κατοχικής παρακμής.


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.