Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ...ΚΙΝΕΖΟΥΣ

ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ...ΚΙΝΕΖΟΥΣ 



     Με μία πολύ ιδιότυπη υπόμνηση, αναγγέλθηκε η τελευταία Προπόνηση στον αύλειο χώρο των "Ελλήνων Κενταύρων" της αθηναϊκής Ομάδος και η αφισέτα "μιλούσε" για μια ...σταγόνα και την επίδρασή της στον σκληρό βράχο. Αλληγορική και όχι συνθηματική η "γλώσσα" της υπομνήσεως αφού, άλλωστε, δεν έχουμε χρεία "συνθηματικών" μιας και οι, πάλαι, εχθροί της Ομάδος μας (μάλλον, του ...εαυτού τους) μας απάλλαξαν από τη "σκιά" τους διαπιστώνοντας εδώ και πολλά χρόνια ότι η δημιουργία Πολιτισμού είναι απρόσβλητη ακόμη και από τους πλέον απολίτιστους!

     Αυτή η υπόμνηση για την εβδομαδιαία μας συνάντηση, φιλοτεχνημένη με "φόντο" το εξώφυλλο ενός εμβληματικού εγχειριδίου μιας κορυφαίας πολεμικής τέχνης και με τα σύμβολα της Ομάδος μας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας στην οποία είμαστε εντεταγμένοι, είχε ως επίκεντρό της, κατ΄ αρχήν, την άσκηση της Στάσεως του Τόξου που εφαρμόζουμε στην Τοξοβολία μετά από "μεταγραφή" εκ της τέχνης των Σαολίν, αλλά και την αλληγορική σημασία της επαναλαμβανόμενης ενσταλάξεως της σταγόνας στη πέτρα επί της οποίας, τελικώς, αφήνει το "αποτύπωμά" της,

     "Ντο σούι τσουάν σι", κάτι σαν ..."το τρεχούμενο νερό ανοίγει τρύπα στο βράχο", λένε οι Κινέζοι, αναφερόμενοι στη γνωστή αλληγορία της αξίας της επαναλήψεως όπου η συνεχής ενστάλαξη σταγόνος στη πέτρα ανοίγει τρύπα! 

     Ή, αν θέλουμε, "μπινγκντονγκ σαν τσι φέι γι ρι τζι χαν γιαν", δηλαδή..."Δεν γίνεται ο πάγος ένα μέτρο μέσα σε μία νύχτα" υπονοώντας τον χρόνο που απαιτείται  για την επίτευξη ενός εντυπωσιακού αποτελέσματος!

     Σχεδιάσαμε αυτή την Προπόνηση έχοντας κατά νου την αλληγορία της αξίας της επαναλήψεως κρατώντας "μικρό καλάθι" προσδοκιών μιας και οι δύο από τις τρεις Συνασκούμενες ήσαν πρωτοείσακτες στην Τοξοβολία.

     Εκείνο που δεν λάβαμε υπ΄ όψη ήταν η εκπληκτική διδασκαλία της Νικολέτας στην οποία ανετέθη η μύηση της Ρίας και της Ελένης με αποτέλεσμα αυτή η διδασκαλία να διαψεύσει, οικτρά, τους ...Κινέζους σε ό,τι αφορά στον απαιτούμενο χρόνο να γίνει ο πάγος ένα ...μέτρο μέσα σε μία νύχτα κι έτσι, μέσα σ΄ αυτή τη πρώτη χειμωνιάτικη νύχτα στον προπονητικό μας χώρο έδειξε ότι μπορεί να γίνει περισσότερο από ένα ...μέτρο, ως εκ των λαμπρών αποτελεσμάτων και των τριών κοριτσιών μας που κατάφεραν το ...απίστευτο, η Νικολέτα ως Εκπαιδεύτρια και η Ελένη και η Ρία ως εκπαιδευόμενες πρωτοείσακτες.

     Με "υπόστρωμα" μιαν άριστη "χημεία" οι τρεις Αμαζόνες εξ αρχής επεκοινώνησαν με μια "γλώσσα" πολύ πέραν του γυναικείου "παρονομαστή" σε μία υψίσυχνη ταύτιση, με αποτέλεσμα, κάθε λέξη, κάθε οδηγία της Νικολέτας να πιάνει αμέσως "τόπο" με ορατό αποτέλεσμα στην πρακτική εφαρμογή από τις εκπαιδευόμενές της.

     Έχοντας πλήρη γνώση του εκπαιδευτικού αντικειμένου, αλλά και φυσική ικανότητα επικοινωνίας, η Νικολέτα επεξηγούσε, παρατηρούσε κι επενέβαινε όσο έπρεπε, χωρίς να παραλείπει και χωρίς να κουράζει, ενθαρρύνοντας και προστατεύοντας από λάθη, όπως κάθε έμπειρος Εκπαιδευτής με αφοσίωση στη δέουσα διδασκαλία.

     Και τι δεν έγινε απόψε, τούτη την πρώτη χειμωνιάτικη νύχτα που η θερμοκρασία έπεσε ξαφνικά και τα ...πουλοβεράκια βρήκαν την πρώτη εποχιακήν εφαρμογή τους.

      Κατ΄ αρχήν, σε ελάχιστο χρόνο, οι νεοείσακτες βρέθηκαν να τοξεύουν ευστοχότατα στη Γραμμή Βολής, λες και τόξευαν χρόνια!

     Υπό το βλέμμα της διαρκώς ενεργού Νικολέτας, η Ρία κι η Ελένη "κατεδάφισαν" ( ...κυριολεκτικώς!) τον στόχο και οι τοξεύσεις τους ήσαν τόσο δυναμικές που όχι μόνον μας έκαναν να σκεπτόμαστε την προμήθεια νέου στόχου αλλά, παρ΄ όλίγον να "κατεδαφίσουν" και ..δένδρα καταφέρνοντας να καρφώσουν ...εκπαιδευτικό βέλος (!) σε κορμό! Ουαί σε όποιον σταθεί απέναντι σ΄ αυτές τις Αμαζόνες...!


     Ασυγκράτητες και ...αχαλίνωτες και οι τρεις, δεν αρκέστηκαν διόλου στην κατάκτηση της, απλής, πλαγίας στάσεως κατά την διάρκεια αυτής της πρώτης επαφής των δύο πρωτοεισάκτων με την Τοξοβολία.

     Έτσι, το ..."φονικό τρίδυμο" προχώρησε και στην κατάκτηση της παρθίας τοξεύσεως, πάντοτε υπό την διδασκαλία της Νικολέτας.

     Και τι δεν είδαμε απόψε... ακόμη και την ..."ασώματο κεφαλή", απολαμβάνοντας την ευκαμψία της Ρίας η οποία, μελετώντας το οπτικοακουστικό υλικό αυτής της χειμωνιάτικης ημερίδος, μας υποψίασε ότι δεν ξέρουμε τίποτε από ανθρώπινη ...ανατομία!

     Αλλά υπό το φως του προβολέως, οι τρεις Αμαζόνες δεν είχαν σκοπό να σταματήσουν την ...αχαλίνωτη δράση τους και απεφάσισαν από κοινού να δοκιμάσουν και την αμφιδέξια τόξευση, αναλαμβάνοντας τα Τόξα με το αντίθετο χέρι.

     Κι εδώ άψογες και συντονισμένες οι τοξεύσεις τους, λες και τόξευαν και οι τρείς επί χρόνια!

     Αχ, αυτός ο "κινέζικος πάγος" πόσο μεγαλύτερος του ενός ...μέτρου, γίνεται τελικώς σε μία νύχτα, όταν εκπαιδεύει η Νικολέτα και εκπαιδεύονται η Ελένη με την Ρία... Τόσο μεγαλύτερος όσο και οι τρεις τους δεν είχαν καμία διάθεση να αφήσουν τα Τόξα.

     Και η συνέχεια ήταν η ...οπισθοπλατιαία τόξευση την οποία δίδαξε η Νικολέτα με ιδιαίτερη προσοχή έχοντας κατά νου την ακεραιότητα των μαθητριών της.

     Εκπληκτικές και σε αυτή την δύσκολη τόξευση η Ρία και η Ελένη.

     Πάντοτε υπό την διαρκή επίβλεψη της Νικολέτας, όχι μόνον τόξευσαν και οι δύο πρωτοείσακτες με ακρίβεια τεχνικής αλλά και ευστοχότατα, στέλνοντας τα βέλη τους στον στόχο!

     Έχοντας καταργήσει πλήρως το "Σχολείο Σιωπής" λόγω του ξέφρενου ενθουσιασμού τους (και, μεταξύ μας, ακόμη και ως παραβάτιδες ήσαν ...υπέροχες!) δεν εννοούσαν να εγκαταλείψουν τα Τόξα ακόμη κι όταν άρχισαν να ...τουρτουρίζουν κι απεφάσισαν να συνεχίσουν με ...εμπηκτικές τοξεύσεις!

     Επικίνδυνο ακόμη και να τους υπενθυμίσεις ότι ήδη είχαν εξαντλήσει και το ασκησιολόγιο του ...προχωρημένου αν και οι δύο πρωτοείσακτες... 

     Αυτή δεν ήταν "μυητική ημερίδα" αλλά εξετάσεις ...ξεσκολίσματος! Ας είναι καλά η Νικολέτα αλλά και οι εκπληκτικοί χαρακτήρες της Ελένης και της Ρίας που "έδεσαν το γλύκισμα" και μετέτρεψαν τον προπονητικό μας χώρο σε ...παραευξείνεια στέπα με "ανενστόμιστες" Αμαζόνες!

     Τούτο το πρώτο χειμωνιάτικο βράδυ, το "μάλα" μας πήρε ένα συμβολικό (για όποιον υποψιασμένο από γυναικεία ανατομία) σχήμα, υπογραμμίζοντας την αξία της γυναίκας ακόμη και στον τομέα των πολεμικών τεχνών!


     Και δεν κρύβουμε την περηφάνια μας για την ύπαρξη τέτοιων γυναικών, με αυτή την ποιότητα και με αυτές τις δεξιότητες, στην Ομάδα μας!

     Πραγματικά, η υπεύθυνη και μεστή διδασκαλία της Νικολέτας αφήνει απολύτως ανέμελο και τον Ιδρυτή της Ομάδος ώστε να διασκεδάσει με το δικό του ..."ασκησιολόγιο" στο κλιμακοστάσιο του προπονητικού μας χώρου! Με την Νικολέτα στο "πόντιουμ" του Εκπαιδευτή, ο ...παππούς μπορεί να είναι ήσυχος ή, μάλλον, ξέγνοιαστα "ανήσυχος" με τη γυμναστική του.


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.