Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ...ΑΔΡΑΝΟΥΝΤΟΣ

ΚΑΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ...ΑΔΡΑΝΟΥΝΤΟΣ

    Προ διετίας, αντιμετωπίζοντας ένα (για μένα) ακατανόητο πρόβλημα στο εσωτερικό της Ομάδος μας, έσπευσα να ζητήσω την συμβουλή του δικού μου Μέντορος ο οποίος, αν και από πολύ μακριά, έχει επωμισθεί συχνά την υποστήριξη της Ομάδος μας με πολυποίκιλη τεχνογνωσία και συμβουλευτική.

     Αυτός, λοιπόν, ο χαρισματικός Μέντωρ, μειδιώντας, μου μετέφερε την μεγάλην αλήθεια: Γενικώς η μετάδοση γνώσεως, σημαίνει για τον προσλαμβάνοντα ένταση ' μιαν ένταση που σχετίζεται με την προσπάθεια κατανοήσεως της γνώσεως ή και πρακτικής  εφαρμογής της, με όσα αυτά σημαίνουν, δηλαδή, με την συνεπαγόμενη υποχρέωση επιδείξεως αυτοπειθαρχίας στο πρόγραμμα της διδασκαλίας, με την επίμοχθην επικέντρωση στην άσκηση επί της διδακτέας ύλης και την αναμενόμενη πρώτην αστοχία όπου συνεπάγονται υποχρεωτικές επαναλήψεις κλπ κλπ. Καί όλα τούτα, συχνά, επιδρούν αρνητικώς στο υποσυνείδητο του διδασκομένου, ενοχοποιώντας τον διδάσκοντα για τις όποιες προξενούμενες εντάσεις στον ψυχικό κόσμο του διδασκομένου. Και ο πολύτιμος Μέντωρ μου δεν αρκέσθηκε σε αυτό αλλά μου έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα (υποτιτλισμένο στα Αγγλικά) βίντεο του κινεζικού υπουργείου Αθλήσεως το οποίο ανέλυε την, καθ΄ όλα, "φυσική" σύγκρουση του διδασκομένου με τον διδάσκοντά του, κυρίως, εκεί όπου η εκπαίδευση είναι σκληρή και απαιτητική, όπως στις πολεμικές τέχνες! Και, ο σοφός Μέντωρ μου δεν παρέλειψε να μου συστήσει: "Eναπόκειται στον διδάσκοντα να κατανοεί τις συγκρουσιακές συμπεριφορές των διδασκομένων του και να τους βοηθά να ξεπερνούν τις εντάσεις που τους τις προξενούν"!

     Μα που τα θυμήθηκα όλα τούτα, σήμερα; Τα θυμήθηκα, παραμένοντας αδρανής, μακράν προπονητικού προγράμματος, παρακολουθώντας ένα σχετικό, εκτενές, βίντεο, κάτι που σπανίως έχω την πολυτέλεια να κάνω, βρίσκοντας το κουράγιο να αποστώ της ασκήσεως, του βιβλίου και της μελέτης... Διότι και η αδράνεια θα πρέπει να αξιοποιείται υπέρ της βελτιώσεως του ...αδρανούντος.

Α.Η.Κ.


 ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.