Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ" 


     Η υπερέχουσα γοητεία της μαχητικής Ενστικτώδους Τοξοβολίας έγκειται στην "παντί τρόπω" και "πάση θέσει" τόξευση, πέραν τυπολατρικών "κανόνων" που η ιδιότητα του "αθλήματος" επιβάλλει!

     Διότι, αυτό ακριβώς, διαχωρίζει μια πολεμική τέχνη από ένα άθλημα, η  α λ ή θ ε ι α  των συνθηκών υπό τις οποίες διεξάγεται η πρώτη, εν αντιθέσει προς τις στερεοτυπικές (τεχνητές) συνθήκες διεξαγωγής του δευτέρου.

     Στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" υπηρετώντας μία πολεμική τέχνη κι όχι ένα, απλό, "άθλημα", αυτή την αλήθεια την έχουμε πρόταγμά μας και οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας' την σέβονται ως κόρην οφθαλμού προάγοντας τις τοξευτικές δεξιότητες των μαθητών τους.

     Παρατηρήσαμε και την επιβεβαίωση της συμπτώσεως κοινών "κατευθύνσεων" βλέποντας την εκτέλεση της ασκήσεως της "στοχαστικής ευθείας δι εμποδίων" την οποία έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση την οποία προσέξαμε ότι οι Κερκυραίοι Συνασκούμενοι εφάρμοσαν σ΄ αυτό το προπονητικό ασκησιολόγιό τους!

     Με δεδομένη την ανεξαρτησία του προπονητικού προγράμματος κάθε Παραρτήματος, είναι πολύ σημαντικό να επαληθεύουμε ότι οι τακτικές όλων των "Ελλήνων Κενταύρων" συμπίπτουν σε μία κοινή συνισταμένη ομαδικής προόδου, χωρίς καμία προσυνεννόηση κι επιρροή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.