Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"

 ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ 

ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"     Oι χειμωνιάτικες νύχτες στον προπονητικό χώρο των «Ελλήνων Κενταύρων» δείχνουν να γίνονται ολοένα και πιο συναρπαστικές, υπό το φως του προβολέως και με ωφέλιμες τοξευτικές εμπειρίες να μας ζεσταίνουν! 

     Και κάπου εκεί να ακούς και την … «απειλή» της Νικολέτας που δηλώνει ότι θέλει Τοξοβολία κάθε μέρα, ή, μάλλον κάθε νύχτα. Μα τι …ωραιότερο! 

     Δύο τα μεγάλα διδάγματα της σημερινής Προπονήσεως: (α) Οι ολέθριες συνέπειες της αγκυλώσεως στην «λογική» η οποία δεν αφήνει το ένστικτο να διορθώσει ένα λάθος που μπορεί να επαναλαμβάνεται αμέτρητες φορές και (β) η ευεργετική σημασία μιας «συμπαγούς» Γραμμής Βολής στην οποία οι προχωρημένοι «σπρώχνουν μπροστά» όσους ακολουθούν. 

     Και τα δύο διδάγματα εμφανίσθηκαν «ανάγλυφα» στα μάτια μας κάνοντάς μας να νιώσουμε τυχεροί για την αποψινή, τόσο ωφέλιμη, πρωτοβουλία των Συνασκουμένων μας που ζήτησαν την σημερινή ημερίδα.. 

     Είναι η στιγμή που ο Εκπαιδευτής οφείλει να "παγώσει" το ...ρολόι και να επαναλάβει τα όσα κρίνονται απαραίτητα μέχρι ο εκπαιδευόμενος να ανταποκριθεί με ακριβή επανάληψη των όσων ο Εκπαιδευτής υποδεικνύει. Κι αυτό, ασφαλώς, δεν είναι εφικτό εκεί όπου το γνωστικό αντικείμενο (η τέχνη) ...εμπορικοποιείται.

     Και αυτή την υποχρέωση διεκπεραίωσε στο ακέραιο και πάλι η Νικολέτα η οποία βοήθησε, όπως πάντα, τις Συνασκούμενές της να προοδεύσουν!

     Αναφορικώς με την "συμπαγή" Γραμμή Βολής και τις ωφέλειές της μία απλή διάσπασή της αξιοποιώντας το πολυεπίπεδο του προπονητικού μας χώρου ήταν εύκολο να δείξει τις διαστάσεις της.

     Tελικώς κι απόψε και οι τρεις ήσαν υπέροχες διότι κατάφεραν κι ετόξευσαν, προοδεύοντας!

     "Practice and practice and practice!" συνιστά ο Δάσκαλός μας Kassai Lajos κι οι "Έλληνες Κένταυροι" τιμάμε και τον Δάσκαλό μας και την διδασκαλία του! 

     Ωστόσο, η Νικολέτα έκανε την υπέρβασή της καταρρίπτοντας, στο ημίφως, ιπτάμενους στόχους. 

     Αυτό το γλυκύτατο κοριτσάκι (όπως και όλα της Ομάδος μας) κάθε φορά που ανοίγει τη χορδή του Τόξου της κάνει ένα τεράστιο "άλμα" μπροστά!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.