Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ "ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ"

ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ "ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ"

Βερολίνο, διαιρεμένη πόλη

13/8/1961 - 9/11/1989 



     Ο ανθρωπιστικός χαρακτήρας των "Ελλήνων Κενταύρων" υποχρεώνει την μνήμη μας να μην ξεχάσει ποτέ ένα από τα αμέτρητα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητος που διέπραξαν οι ατιμώρητοι εγκληματίες  "σύμμαχοι", διαιρώντας την πόλη του Βερολίνου με τείχος και διαχωρίζοντας οικογένειες με συνέπεια τον θάνατο χιλιάδων Βερολινέζων οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν του "τείχους του αίσχους" και να συνενωθούν με τους συγγενείς τους!

     Ένα ακόμη ατιμώρητο έγκλημα των "συμμάχων" και μεγάλων ενόχων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κηλιδώνει την ανθρώπινη ιστορία και κάθε Νοέμβριο, οι "Έλληνες Κένταυροι" συνενώνουμε τις προσευχές μας με τις προσευχές όλης της Ανθρωπότητος που θυμάται, για όσους Βερολινέζους έχασαν τις ζωές τους σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ξανασυναντήσουν τους αγαπημένους τους!

     Σε μια ανθρωπότητα που περιμένει επί εβδομήντα πέντε χρόνια την τιμωρία των Ρώσων δολοφόνων του Κατύν, των Αμερικανών δολοφόνων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, των Βρεταννών δολοφόνων των Ελληνοκυπρίων, των Γάλλων δολοφόνων της Αλγερίας, χρέος όλων μας είναι να διατηρούμε σε εγρήγορση την ιστορική μνήμη και να καταδικάζουμε τους εγκληματίες που διέπραξαν ωμότητες κατά της Ανθρωπότητος ανεξαρτήτως των προσχημάτων που επικαλούνται!

     Για μας, τους "Έλληνες Κενταύρους" ένα μικρό αναμνηστικό κομμάτι του τείχους του αίσχους στην έδρα της Ομάδος μας, θα ενεργοποιεί την ιστορική μνήμη μας ώστε να μη ξεχάσουμε ποτέ ένα ακόμη έγκλημα των "συμμάχων" κατά της Ανθρωπότητος που παραμένει ατιμώρητο κάνοντάς μας να υποκλινόμεθα στη μνήμη όσων Γερμανών κατοίκων του Βερολίνου θυσιάστηκαν στη προσπάθειά τους να συνενωθούν με τις διαιρεμένες οικογένειές τους! Και ο Ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι ιδιαιτέρως ευτυχής για την τελική δικαίωση της προσδοκίας του που είχε διατυπώσει από το 1983 στο μανιφέστο Τέχνης που, τότε, εξέδωσε ("Σε Σένα", εκδ."Ελεύθερη Σκέψις" σ. 17) γράφοντας:

"Weil die Mauer muss weg!

Weil,

uns geht die Sonne nicht unter!" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.