Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ, ΟΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!

ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ, ΟΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!    Θα μπορούσε να πεί κανείς ότι, είτε ιππεύεις ένα Σλοβένικο Lipizzaber, είτε ένα Πρωσικό Trakehner, είτε ένα Ινδικό Marwari, κάνεις ...Ιππασία! Όμως, αυτό δεν εκφράζει την απόλυτην αλήθεια!

     Ο πραγματικός Ιππέας δεν αρκείται στο "ιππεύειν" αλλά παρασύρεται στην πιο ωραία δίνη σχέσεως με τον Ίππο που είναι όχι μόνον η ιδιαιτερότητα της κινήσεως η οποία συναρτάται με την σωματοδομή της φυλής, αλλά και η βαθύτερη απόλαυση της πραγματικής επικοινωνίας μαζύ του που εκτείνεται στην ανταλλαγή συναισθημάτων, κάτι που διασυνδέεται με την ιδιοσυγκρασία του Ίππου, ως φυλετικό χαρακτηριστικό.

     Υπέροχο το Ολλανδικό Friesian και υπέροχος κι ο καλπασμός του ο οποίος, όμως, είναι πομπώδης και ...τελετουργικός κι ο αναβάτης του θα πρέπει να είναι πολύ υπομονητικός αν είναι μαθημένος σε Trakehner.

     Υπέροχο το Πρωσικό Trakehner και εκπληκτική η αντοχή του αλλά αν εκνευριστεί για τον οιονδήποτε λόγο εκείνος που είναι μαθημένος με Lipizzaner θα δυσκολευτεί να το επαναφέρει στην ηρεμία.

     Υπέροχο το Σλοβένικο Lippizzaner και εκπληκτική η κίνησή του, ιδανικό για ασκήσεις Υψηλής Ιππικής αλλά αν το τρέξεις σε πετρώδες έδαφος όντας μαθημένος με Μογγολικό θα πονέσει η καρδιά σου από την ταλαιπωρία που θα νιώσεις να υποφέρει.

     Υπέροχο το μικροκαμωμένο Μογγόλικο που εκτινάσσεται σαν σίφουνας με την παραμικρήν εντολή καλπασμού και καταπίνει χιλιόμετρα φυσικού εδάφους μη θέλοντας να σταματήσει αλλά αν επιχειρήσει να εκτελέσει μία capriole θα γελάσουν μέχρι και τα γύρω φαράγγια κι αυτό όχι διότι το σώμα του το εμποδίζει αλλά στο διάβα των αιώνων πέρασε εκτός του "dna" του η ...haute ecole!

     Iππεύουμε εκτιμώντας κάθε φυλή, αλλά "ψηλαφίζοντας" και σεβόμενοι την ιδιοσυγκρασία κάθε Ίππου, κατά περίπτωση. Ξέρουμε εκ των προτέρων τα φυλετικά χαρακτηριστικά κάθε ράτσας, όπως αντιλαμβανόμεθα και τις εξ αυτών των χαρακτηριστικών αποκλίσεις κάθε Ίππου, κάτι, άλλωστε, φυσικό! Κι έτσι η Ιππασία μας ακεραιώνεται, ακεραιώνοντας κι εμάς όχι απλώς ως "αναβάτες" αλλά ως πραγματικούς Ιππείς!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.