Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

    Όταν ο υπερρεαλιστής ποιητής Jacques Prévert έγραφε "Les Feuilles Mortes" δεν θα μπορούσε να φαντασθεί ότι η φωνή του Yves Montand θα μπορούσε να το ψιθυρίσει στην αυλή των "Ελλήνων Κενταύρων", κατά την διάρκεια μιας χειμωνιάτικης εκπαιδευτικής ημερίδος, εκεί που τα Τόξα "ηχούσαν" ανάμεσα στα νεκρά φύλλα γύρω από τα δενδρύλλια που σε λίγους μήνες θα γίνουν bonsai.

     Αλλά, ο περιβάλλων ...ρομαντισμός δεν μείωσε διόλου τον δυναμισμό μιας συνασκήσεως η οποία χαρακτηρίσθηκε από την τόξευση πολλών βελών, την διόρθωση πολλών υστερήσεων (με πρώτες εκείνες του ίδιου του Εκπαιδευτή), την διείσδυση σε πολλούς τομείς της Τοξοβολίας και την εξαγωγή αρκετών γόνιμων συμπερασμάτων.

     Στην χρονική κορύφωση μιας μεθοδεύσεως που μας θέλει κλειδαμπαρωμένους στα γκουλάγκ του Σολζενίτσιν, χαρήκαμε ακόμη μιαν εμπειρία που αποτελεί ένα "βήμα" προς τα εμπρός. 

     Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σήμερα μετρήσαμε τις, προς αποκατάσταση, ελλείψεις μας κι επειδή θα ήταν αδύνατον να τις "θεραπεύσουμε" όλες, επιλέξαμε τις κυριότερες εξ αυτών ώστε να τις διορθώσουμε.

     Η έμφασή μας ήταν η προτεραιότητα στην ανάπτυξη του ενστίκτου και φάνηκε ότι καταφέραμε να διανύσουμε ένα ικανό "μήκος δρόμου" μιας και το αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό, επιβεβαιώνοντας και πάλι ότι η ομαδική άσκηση, η συνάσκηση, είναι ο ιδανικότερος τρόπος αυτοβελτιώσεως όπου διδασκόμεθα από τον αντικατοπτρισμό μας στον "άλλο" με ένα πολλαπλασίως αυξημένο παιδευτικό αποτέλεσμα.

     Καθ΄ όλη την διάρκεια της σημερινής ημερίδος ήταν εμφανής η συνεχής ευεργετική αλληλεπίδραση των δύο Συνασκουμένων που κατέληγε σε ένα αρμονικό ομόζυγο αποτέλεσμα.

     Πράγματι, η γαλήνια "πλοήγηση" στα "κύματα" της ενστικτώδους Τοξοβολίας προσφέρει στον εκπαιδευόμενο μιαν "άλλην" αίσθηση προσεγγίσεως του κόσμου που οδηγεί σε υπέροχες "απανεμιές" τις οποίες, όσοι τυχεροί, απολαμβάνουμε.

     Και τούτες οι "στιγμές"  είναι το ίδιο ωφέλιμες για όλους, είναι "στιγμές" που εξισώνουν όλους τους συντελεστές της Γραμμής Βολής σε ένα "κοινό" αποτέλεσμα δυναμικό όσο και αρμονικό.

     Σήμερα δώσαμε έμφαση και στη διδασκαλία της πρώτης φάσεως της Στάσεως του Τόξου με μία ανάλυση των "καρέ" που την συνθέτουν.

     Τονίσθηκε η σημαντικότητα της ενάρξεώς της στην επίτευξη της "στροφορμής" που άγει όποιον την επιχειρεί στην ανάπτυξη της εκρηκτικότητος που επιτυγχάνεται με την ολοκλήρωσή της και μιλήσαμε γι αυτά τα πρώτα, πολύτιμα, εκατοστά κινήσεως του ποδιού, αμέσως μετά την αρχική ακροστασία.

     Το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο, όμως, αναδεικνύει πτυχές χαρακτήρων «αναγλυφοποιώντας» τις στην επιφάνεια των προσωπικοτήτων και σήμερα μια ευστοχότατη ερώτηση της Αγλαίας απεκάλυψε έναν χαρακτήρα πραγματικά προοριζόμενο προς τις θετικές επιστήμες, λόγος άλλωστε που ερμηνεύει τις πανεπιστημιακές της σπουδές στον οικονομικό κλάδο και την υπηρεσία της ως διευθυντικού τραπεζικού στελέχους. 

      Σήμερα, λοιπόν, η Αγλαία ρώτησε: «Μα, η Στάση του Τόξου δεν καταναλώνει χρόνο ο οποίος είναι κρίσιμος σε μία πραγματική μάχη;» Και η ερώτηση είναι ολόσωστη, με γνώμονα την ανθρωποκεντρικώς εκλογικευμένη ερμηνεία των πραγμάτων, πριν η ίδια η Φύση μας απαντήσει ότι ο χρόνος όταν παραμένει στο πλαίσιο της φυσικής ερμηνείας αποτελεί μιαν αντικειμενικότητα ενώ περιπίπτει σε υποκειμενικότητα όταν αποτελεί μία ανθρωποκατασκεύαστη μονάδα μετρήσεως όπως εν προκειμένω όπου, η Στάση του Τόξου αποτιμάται σε κάποια επιπλέον δευτερόλεπτα για τον Τοξότη ο οποίος εμπλέκεται σε μία πραγματικήν αναμέτρηση. 

     Παρά ταύτα, εκείνο που βαραίνει στη περίπτωση του μαχητή δεν είναι το εξωτερικό χρονόμετρο αλλά το "εσωτερικό" το οποίο, συχνά, …καταργείται προς χάρη του αποτελεσματικώς μάχεσθαι. Διότι δεν έχει σημασία να τοξεύσεις ένα βέλος σε χρόνο dt όσο το να τοξεύσεις ένα βέλος επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα, ανεξαρτητοποιούμενος από φυσικούς περιορισμούς όπως διδάσκουν οι πολεμικές τέχνες και. ίσως, κατά προτίμηση, σε τάχιστο χρόνο ή και εκτός αυτού, όταν επικεντρώνεσαι στην βέβαιη εξουδετέρωση του αντιπάλου. 

     Και, αξίζει να σημειωθεί ότι η Στάση του Τόξου η οποία αυξάνει την εκρηκτικότητα του Τοξότη περιλαμβάνεται στις φόρμες μιας Σχολής με μεγάλη Παράδοση την οποία αγνοεί η Δύση και δεν είναι άλλη από την αρχαία Ινδική Τοξοβολία «Dhanurvidya» [धनुर्विद्या], μια τέχνη η οποία έχει συμπεριλάβει στο περιεχόμενό της πολλά στοιχεία από μία από τις αρχαιότερες πολεμικές τέχνες που διαμορφώθηκε στην περιοχή Kerala των Ινδιών, την  Kalarippayattu, [शिरयन् वज्रमुट्ठी युद्ध शास्त्र] η οποία δίνει μεγάλη έμφαση στην Στάση του Τόξου, όπως αυτή, τελικώς, ονομάσθηκε στην τέχνη του Σαολίν Κουνγκ Φου.

     Κι όταν ολοκληρώσαμε την σημερινή μας ημερίδα, η επιστροφή μας στο απέραντο δημοκρατικό γκουλάγκ μας βρήκε να το περιφρονούμε μαζύ με όλες τις συνθέτουσες παραμέτρους του (πολιτικούς, γιατρούς, δεσμοφύλακες κλπ παράγοντες ανελευθερίας) ανακαλύπτοντας ότι, πάνω απ΄ όλα, το εφιπποτοξοτικό μας αντικείμενο παραμένει η δική μας εγγύηση ελευθερίας με όσα μπορεί να μας προσφέρει!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.