Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"     Επί δεκάδες χιλιάδων ετών το Τόξο "συντροφεύει" τον Άνθρωπο στον πόλεμο και στην επιβίωση και, μέσα σ΄ αυτό το μεγάλο διάστημα, η Τοξοβολία έγινε ένα "δακτυλικό αποτύπωμα" ανθρώπινης κουλτούρας, με τον τρόπο του τοξεύειν να βαθμολογεί τον κοινωνικό πολιτισμό όπου και εάν αυτή η δραστηριότητα εμφανίζεται. Και στην Κέρκυρα, έναν τόπο με παραδοσιακό μακραίωνα πολιτισμό, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" όπως προάγουν την Τοξοβολία, δικαιώνουν κατά τον καλύτερο τρόπο την παράδοση του τόπου τους.

     Παρά την αντίξοη συγκυρία που επικρατεί όχι μόνον στην Κέρκυρα, στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο ο οποίος μαστίζεται από την αβελτερία της ανοησίας των κοινωνιών του, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" αποδεικνύουν ότι ο ανιδιοτελής αλτρουισμός που επιδιώκει την βελτίωση του ατόμου είναι το καλύτερο "όπλο" για την καταπολέμηση ο,τιδήποτε εμποδίζει την πρόοδο των Ανθρώπων.

     Με "περίσκεψη και αιδώ", ως μία αξιοκρατικώς συντεταγμένη κοινότητα, στην τελευταία τους Προπόνηση οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" επιβεβαίωσαν και πάλι το υψηλό επίπεδο συλλογικού ήθους αλλά και τοξευτικών δεξιοτήτων με ένα πρόγραμμα, πάντοτε, δωρεάν προσφερόμενο στα Μέλη της τοπικής Σχολής.

     Αρμονία και δύναμη, ισορροπία και αυτοσυγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και ταχύτητα, όλα όσα συντελούν στην ευημερία δια της αυταρκείας των χαρακτήρων, κυριάρχησαν και πάλι σ΄ αυτή την εκπαιδευτικήν ημερίδα της Κερκυραϊκής Ομάδος η οποία, επί χρόνια, ανελίσσει το επίπεδο των μαθητών της.

     Εάν, δε, είχαν "ανακαλύψει" την λυτρωτική τέχνη της Τοξοβολίας πολλοί περισσότεροι συνάνθρωποι και, εάν αυτή η τέχνη προήγετο από το αμφιλεγόμενο (έως εξανδραποδιστικό) "εκπαιδευτικό" σύστημα το οποίο παράγει υποπροϊόντα κοινωνικών σκλάβων, ποτέ δεν θα φτάναμε στο σημείο της σημερινής παρακμής όπου "κοροϊδοϊοί" προετοιμάζουν, επί προσχήματι "δημόσιας υγείας", την επόμενη εξαναγκαστική δανειστική υποδούλωση των σκλάβων!

     Ωστόσο, σε πεντακάθαρο υπαίθριο χώρο, εισπνέοντας φυσικό οξυγόνο χωρίς "μάσκες" και άλλα ψυχαναγκαστικά "μέσα", ασκώντας πνεύμα και σώμα, τόσο οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" όσο και οι όπου γης "Έλληνες Κένταυροι" επιτυγχάνουμε την δική μας υπέρβαση προσπερνώντας με τον υγιέστερο τρόπο κάθε συστημικό κατασταλτικό και εξαχρειωτικό "επινόημα" κατοχυρώνοντας την ατομική μας αλλά και την ομαδική μας υγεία επί ενός "ίχνους" το οποίο παραμένει, εκ των πραγμάτων, απρόσβλητο από κάθε συστημική επιβουλή!

     Και όλοι οι "Έλληνες Κένταυροι" Κερκυραίοι και λοιποί, παραμένουμε υπερήφανοι για την ορθή επιλογή του μονοπατιού που μας κάνει και θα μας κάνει καλύτερους και ολοένα δυνατότερους ακόμη και εν μέσω ερειπίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.