Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΕΛΙΣΣΟΥΣΑ ΑΜΦΙΔΡΟΜΙΑ

ΑΝΕΛΙΣΣΟΥΣΑ ΑΜΦΙΔΡΟΜΙΑ



     Η ίδια η Έφιππη Τοξοβολία δεν είναι παρά η σύνθεση δύο ξεχωριστών "ατραπών" (semitae), της Ιππασίας και της Τοξοβολίας, οι οποίες διασυνδέονται, σταυροδρομούν, προς επίτευξη κοινής δράσεως. Και η εκμάθηση της Έφιππης Τοξοβολίας, όπως και η εξάσκηση σ΄ αυτήν, κινείται επί δύο αξόνων, της κεχωρισμένης διδασκαλίας της Ιππασίας και της Τοξοβολίας πριν ή οι δύο αυτές τέχνες διασυνδεθούν ώστε να σταυροδρομήσουν και να επιτύχουν κοινό αποτέλεσμα. Και όλη αυτή η διαδικασία αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της αναλύσεως και της συνθέσεως και κατά τις "ατραπούς" (semitae) και κατά τις, επί μέρους, συνιστώσες τους. Και, τούτη η ανάλυση και σύνθεση άγει σε μία διαρκώς ανελίσσουσα αμφιδρομία η οποία καθορίζει και την ουσία μιας (κάθε) πολεμικής τέχνης. Aς εντρυφήσουμε σε μια παλιά πραγματεία που συνέγραψε ο εμβληματικός ιατρός και αλχημιστής Arnoldi Villanovani, περί του οποίου μαθαίνουμε: 


     Η εν λόγω πραγματεία, υπό τον τίτλο "Semita Semitae" (Η ατραπός των ατραπών) την οποία απηύθυνε (1303) στον, τότε, πάπα Benoit XI, περιείχε και την ακόλουθη διατύπωση: "...ημείς δε τι ποιούμεν; Το λεπτόν από του πυκνού χωρίζομεν, το πνεύμα από του σώματος, τέλος δε το ξηρόν από του υγρού, την γην δηλονότι από του ύδατος. Τα κάτω άνω τίθεμεν, ούτω δε το μεν πνεύμα σώμα γίνεται, το σώμα δε πνεύμα!"

     Aυτή η ανελίσσουσα αμφιδρομία η οποία εξικνείται από την ανάλυση και καταλήγει στην σύνθεση, ανατέμνουσα τις συνιστώσες των αναλυομένων και συντιθεμένων, διέπει και την εκπαιδευτική "φιλοσοφία" της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" καθ΄ όλη της την διδασκαλία.

     Ούτω πως, βασική συνιστώσα της "ατραπού" της Τοξοβολίας είναι και η  ε κ ρ η κ τ ι κ ό τ η τ α  του Τοξότη (Εφιπποτοξότη) περί της οποίας κήδεται, ή μάλλον πρέπει να κήδεται, κάθε συνειδητός Εκπαιδευτής. Και η υπηρέτηση αυτής της "ατραπού" εμπνέεται από την "οδό" των αλχημιστών, όχι εκείνη την "Οδό των Αλχημιστών" της ιστορικής Πράγας, αλλά εξ εκείνης όπως την περιγράφει, παραπάνω, ο ιατρός και αλχημιστής Arnoldi Villanovani. Kαι εμείς, κηδόμενοι κατά πολύ τολμηρότερον του αντικειμένου μας, αποτολμούμε την διείσδυση σε μία πανάρχαιη και σημαντικότατη, επιπλέον, πολεμική τέχνη, το Κουνγκ Φου εκ του οποίου αντλούμε ένα δραστικό «κλειδί»: Την «Στάση του Τόξου», μία «φόρμα» η οποία, όπως εν συνεχεία θα διαπιστώσουμε, μεγεθύνει την εκρηκτικότητα του μαχητή!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.