Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΕΩΣΦΕΡΟΝΤΕΣ

 ΕΩΣΦΕΡΟΝΤΕΣ


     Ο "Εωσφόρος", δηλαδή, εκείνος που φέρει το αυγινό φως, είναι ακόμη μία ωραία έννοια ενοχοποιημένη από την δογματικότητα ανοήτων οι οποίοι ηδονίζονται στην παραχάραξη της πραγματικότητος, επιλέγοντας τη λατρεία κακαίσθητων ειδώλων! Όμως, οι "Έλληνες Κένταυροι" επιμένουν στην ανάγκη του αυγινού φωτός που συντρίβει τα σκοτάδια και, μέσα στη περιβάλλουσα "νύχτα" των Αξιών (και των αξίων...) εργάζονται αόκνως και κατά την διάρκεια της νύχτας για την "αυγή" της ατομικής τους προόδου αλλά και της ανελίξεως του πολιτισμού.

     Το να γυμνάζεσαι, όμως, νύχτα και, δη, να ασκείς μία στοχαστική δραστηριότητα όπως είναι η Τοξοβολία δεν είναι κάτι απλό διότι το σκοτάδι παραλλάσσει την περιβαλλοντικήν "εικόνα" ευνοώντας την ανάπτυξη παραισθήσεων ακόμη και ψευδαισθήσεων που πρέπει να κατανικηθούν ώστε να παραμένεις στο φυσικό πλαίσιο της κυρίαρχης πραγματικότητος.

     Και στη σειρά αυτών των χειμερινών Προπονήσεων της αθηναϊκής Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" επιλέγουμε ως ώρα ενάρξεως των προπονητικών μας ημερίδων λίγα λεπτά προ της δύσεως του ηλίου ώστε η κυρίως Προπόνηση να διεξάγεται κατά την απόσυρση του φυσικού φωτός με την χρήση, βεβαίως, ελεγχομένου τεχνητού φωτός ή και σε σκοτεινό περιβάλλον για λόγους εκπαιδευτικούς.

      Αυτή η επιλογή εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο μιας διαρκούς πειραματικής έρευνας που διεξάγει η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" από χρόνων με αντικείμενο την ανάπτυξη του ενστίκτου καθ΄ υπέρβαση φυσικών αντιξοοτήτων που περιορίζουν, κυρίως, την όραση.

     Πέραν δε των, έως τώρα, οκτώ αφιερωματικών πειραματικών ημερίδων οι οποίες παρουσιάζονται αυτοτελώς στο παρόν Ιστολόγιο, η συνειδητή επιλογή του νυχτερινού "πλαισίου" αποφέρει καρπούς σημαντικών συμπερασμάτων για την ανάπτυξη του ενστίκτου, ως ακρογωνιαίας "βακτηρίας" επιβιώσεως του Ανθρώπου.

     Μέσα στην μεγάλη ενότητα των παραμέτρων ψυχοσωματικής ωφελείας στην οποία επικεντρώνεται η όλη δράση των "Ελλήνων Κενταύρων", η νυχτερινή άσκηση καταλαμβάνει μία καίρια θέση και είναι προνομιούχοι όσοι παρακολουθούν συστηματικώς αυτό το πρόγραμμα, κάτι που διαπιστώσαμε και κατά την τελευταία Προπόνηση όταν παρακολουθήσαμε την αλματώδη πρόοδο συμμετέχοντος Μέλους, αλλά και την αξιοπρόσεκτην ανέλιξη Μέλους το οποίο είχε αναγκαστικήν αποχή μακρού χρόνου εκ των Προπονήσεων.

     Κατά την διάρκεια της διανυόμενης Προπονητικής Περιόδου και μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη θα συνεχισθούν αυτές οι νυχτερινές Προπονήσεις και, παρά τις απαγορευτικές κοινωνικές συνθήκες που επιβάλλει ο κοροϊδοϊός και οι άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις του,  θα ενταθούν.


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.