Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΟΞΟΥ

ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΟΞΟΥ 



     Η Στάση του Τόξου, η οποία αναφέρεται στην στάση του ανθρωπίνου σώματος και όχι του ίδιου του Τόξου, εισάγεται στο προπονητικό ασκησιολόγιο των "Ελλήνων Κενταύρων" μετεγγεγραμμένη από το ασκησιολόγιο του Kung Fu στο οποίο αποτελεί μία από τις βασικές του φόρμες.

     Η άσκηση αυτή στο πλαίσιο της Ενστικτώδους Τοξοβολίας καθίσταται πολύ σημαντικότερη αλλά και καταπονητικότερη απ΄ ό,τι η ίδια άσκηση-φόρμα λειτουργεί στο πλαίσιο του Kung Fu διότι στην Ενστικτώδη Τοξοβολία δεν προκαλεί την σύμπραξη, απλώς, του σώματος αλλά απαιτεί και την διαχείριση/χρήση του Τόξου η οποία αναπτύσσει επιπρόσθετες σωμασκητικές και ψυχοπνευματικές παραμέτρους.

     Η Στάση του Τόξου, στην Τοξοβολία εκγυμνάζει:

     1. Την ισορροπιστικήν αντίληψη.

     2. Την κιναισθητικήν αντίληψη.

     3. Την στοχαστικήν αντίληψη.

     4. Τον αυχένα.

     5. Τα άνω άκρα.

     6. Τον κορμό.

     7. Την οσφύ.

     8. Τα ισχία.

     9. Τα κάτω άκρα.

   10. Την διαλογιστικήν αυτοσυγκέντρωση.   

και επιφέρει τον πληρέστερο, γενικό συντονισμό σε όλο το σώμα του Τοξότη επαυξάνοντας την εκρηκτικότητά του, οξυγονώνοντάς τον κατά τον καλύτερο τρόπο, με κατάληξη στην ανάπτυξη της φυσικής ευκαμψίας αλλά και ευφορίας του.



     Όπως προανεφέρθη, η Στάση του Τόξου στην Ενστικτώδη Τοξοβολία είναι ιδιαιτέρως καταπονητική και η εξάσκηση σε αυτήν χρειάζεται πολύ καλή προπονητική σχεδίαση. Γενόμενη σωστά και με την προβολή του ποδιού σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερην έκταση (με τον μηρό του σχεδόν παράλληλο προς το έδαφος) κουράζει πολύ γρήγορα μη εξασκημένα σώματα και αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπ  όψη εκ των προτέρων.



 ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.