Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΟΣ 
ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΛΟ


     Με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις να τον έχουν κρατήσει μακράν του Σταύλου για πολύ καιρό, ο αγαπημένος μας Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη Μηνάς Τσομπανιάν, κατάφερε να επανενταχθεί στο ...φυσικό του περιβάλλον!


     Και, βεβαίως, επειδή τα ...αγόρια συνεννοούνται μεταξύ τους, ο Μηνάς μας απευθύνθηκε στον Sepp για να ξαναβρεί το "μονοπάτι" του Σταύλου, μιας κι ο λατρευτός τετράποδος επιβήτοράς μας διατηρεί ...ακέραια την αρσενικότητά του έχοντας γλιτώσει το νυστέρι του ευνουχισμού όπως, δυστυχώς άλλοι ομότακτοί του έχουν υποστεί!


     Η υπέροχη διαδρομή με την μοτοσυκλέτα του Μηνά στην ήρεμη απογευματινή παραλιακή αυτό το ήπιο καλοκαιρινό απόγευμα ήταν η καλύτερη επανεντακτική εισαγωγή στο πρόγραμμά μας, απολαμβάνοντας τα γραφικά λιμανάκια της.


     Με την κόκκινη κορδέλα να ανεμίζει χαρούμενα στο τιμόνι της μοτοσυκλέτας του Μηνά, περάσαμε για πολλοστή φορά την φυσικών διαστάσεων "τρύπα του Καραμανλή" και πλησιάσαμε στην πύλη εισόδου του Σταύλου μας.


     Μπαίνοντας στο Ιππευτήριο πρώτος "χλιμίντρησε" ο Μηνάς μας βλέποντας τον κύκλο των φωτογενέστατων νεαρών μαθητριών της Σχολής να διαγράφουν τον άψογο κύκλο  της ομαδικής διαδρομής τους υπό την διδασκαλία της αγαπημένης μας Εκπαιδεύτριας Αθηνάς, αλλά και ο κύκλος της ομαδικής ιππεύσεως των Αμαζόνων γρήγορα έπαυσε να είναι άψογος με την Αθηνά να φωνάζει προς τις μαθήτριες "Προσέξτε που πηγαίνετε..."! 


     Τέλος πάντων, μετά τα εκατέρωθεν προκαταρκτικά "χλιμιντρίσματα" Μηνά και λοιπών ενδοσχολικών παραγόντων, ο νεοαφιχθείς οδηγήθηκε "από το αφτί" στην φάτνη του Sepp, όπου ανεπτύχθησαν άλλες αγάπες και συναισθήματα μιας κι ο Sepp ξέρει να κερδίζει όποιον τον πλησιάζει με κόλπα που ούτε η Βάνα Μπάρμπα δεν ήξερε να εφαρμόσει στον μακαρίτη Βαγγέλη Γιαννόπουλο (για όσους θυμούνται...).


     Με το κυρίως Ιππευτήριο ...γυναικωνίτη, προτιμήσαμε να βγάλουμε τον Μηνά και τον Sepp από την ...πίσω πόρτα στο "σεπαρέ" για να κάνουμε λίγη σοβαρή δουλειά, όπερ και εγένετο!


     Άψογη η σχέση των δύο ..."ακόπων", ήδη, από την ρυταγώγηση!


     Δυστυχώς η "αύρα" των διεγερτικών οσμών από τις παρακείμενες φοράδες προκαλούσε τα συχνά χλιμιντρίσματα του τετράποδου επιβήτορος ενώ ο δίποδος κατέπνιγε τα δικά του παρατηρώντας το βλοσυρότατο βλέμμα του συντηρητικού παππού που τον καθήλωνε, όπως ο Παντοκράτωρ από τον θόλο του καθολικού της Ιεράς Μονής Δαφνίου.


     Υπέροχος ο Μηνάς στις εφιππεύσεις δι εφάλσεως (και επί αληθούς Ίππου...), "επανήλθε" στα καθήκοντά του λες και δεν πέρασε ούτε μια μέρα από τότε που τα επαγγελματικά του καθήκοντα τον απομάκρυναν από το Ιππευτήριο.


     Υπέροχος και στους χειρισμούς του Sepp που τεκμηρίωναν το "Μια φορά Ιππέας, πάντοτε Ιππέας"!


     Στη ράχη του Sepp, άλλωστε, όλοι οι Ιππείς έχουν ευτυχήσει και ο Μηνάς με την ευγενική του φύση δεν θα μπορούσε παρά να τον χαρεί το ίδιο και ο Sepp να χαρεί τον Μηνά.


     Μόνο πρόβλημα ο κανόνας του Σταύλου που είναι η ...πολυγαμικότητα η οποία και στην περίπτωση του Μηνά επιβεβαιώθηκε όταν προσέγγισε το επόμενο ..."αίσθημα" που και με αυτό έδειξε να δένεται από την πρώτη ματιά...


     Τέλος πάντων κάποτε αποφασίσαμε να αφήσουμε τον Σταύλο να ...ηρεμήσει κι εμείς να ξαναχαρούμε το ...λυτρωτικό δίκυκλο στο δρόμο της επιστροφής! Φορέσαμε τις ...παρωπίδες (καλού-κακού) στον Μηνά μας για να μην "απασχοληθεί" με τις εντός Ιππευτηρίου Αμαζόνες και ζυγώσαμε το πάρκιγκ, αλλά διαπιστώσαμε ότι είχαμε ξεχάσει πίσω μας τα κράνη και τα σακίδιά μας! Οποία εντροπή, όχι διότι τα ξέχασε ο Μηνάς αλλά διότι τα ξέχασε και ο ...Παντοκράτωρ! Ούτω υποπίπτουσιν εν αμαρτίαις και οι Θεοί, εισέτι! Αλλά με αυτά τα εγγονάκια που έχουμε ο παρασυρμός ...ηδύς και δεδομένος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.