Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

"ΑΥΤΟΨΙΑ" ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ


     Υπό το "φως" μιας τεχνογνωσίας αποθησαυρισμένης επί 14 χρόνια στο "ταμείο" της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" σε κάθε προπονητική ημερίδα το συμπέρασμα επαναλαμβάνεται: για τον Εκπαιδευτή είναι απείρως ελκυστικότερη η εργασία με την δυσκολία παρά με την ευκολία, είναι πολύ προτιμότερη η αφιέρωση εκεί που ο "ορίζων" του αποτελέσματος χάνεται μέσα σε αντίξοες συνθήκες παρά εκεί που το αποτέλεσμα προκρίνεται επιτυχές!


     Συνασκούμενοι μακράν της ιδανικότητος ηλικίας, σωματοτύπου και εμπειρίας, σήμερα στην Γραμμή Βολής "αντιμετωπίσθηκαν" προπονητικώς με ένα ασκησιολόγιο επιτοπίως ..."taylor made" .
                                 

     Ανάληψη τεράστιου ρίσκου ατυχήματος κάθε εγχείρημα εφαρμογής του σημερινού προγράμματος δεδομένης της δυσκαμψίας σωμάτων, εμφανούς ελλείμματος ισορροπίας και απειρίας τοξευτικής τεχνικής, σε ένα ασκησιολόγιο που προέβλεπε υψηλή αίσθηση ισορροπίας και χειριστικής, τοξευτικής δεξιότητος! 


     Διότι το σημερινό ασκησιολόγιο ήταν κατάλληλο μόνον σε όσους μπορούσαν να διεκπεραιώσουν βασικό πρόγραμμα "επί δοκού" και, κανείς, αντιλαμβάνεται τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο, όταν, πέφτοντας από το μισό ύψος του σημερινού ασκησιολογίου ο καθηγητής Σπύρος Μαρινάτος στο αγαπημένο του αρχαιολογικό εργοτάξιο έχασε τη ...ζωή του!


     Κι όμως... εδώ, σταθμίστηκαν τα πάντα, κυρίως η μορφολογία της επιφανείας του εδάφους για το ενδεχόμενο της πτώσεως η οποία και υπήρξε με μόνη συνέπεια ένα μικρό σκίσιμο στο ...κολάν. Αλλά οι ευεργετικές συνέπειες απετιμήθησαν στο τέλος!




     Δεν χρειάστηκαν πολλά για να καταλάβουμε ότι ο λαβύρινθος ενός ατόμου που είναι αφομοιωμένος από το αστικό περιβάλλον και το γραφείο, δεν έχει και τις ιδιαιτέρως συγκλονιστικές "προσλαμβάνουσες εμπειρίες! Κι έτσι, αποφασίσαμε αυτόν τον λαβύρινθο να τον "ασκήσουμε" λίγο στα δύσκολα και να επιχειρήσουμε το "πάντρεμα" της προόδου του με την ανάπτυξη του ενστίκτου ως γεωμετρικώς αποδίδον "υποστύλωμα".



     Η αγαπημένη μας Sabine, καταλλήλως καθοδηγούμενη και με τον λίαν αυτοπειθαρχημένο χαρακτήρα έδειξε να θέτει αμέσως "υπό έλεγχο" τις αδυναμίες της, μετατρέποντάς τις σε δυνατότητες και, σύντομα, κατάφερε να σταθεί και να τοξεύσει επί της δοκού!



     Για τους άνδρες Συνασκουμένους της σημερινής Γραμμής Βολής δεν ετέθη, καν, ζήτημα!



     Τα μικρά, συγκρατημένα, εναρκτήρια άλματα άνευ τοξεύσεων, ακολούθησαν στο ασκησιολόγιο και καθένας δεν έδειξε, μόνον, το επίπεδο της ασκήσεώς του αλλά και το επίπεδο του ..."λαβυρίνθου" του με ό,τι αυτό συνεπάγεται...



     Και, πάλι, για τον ..."ανδρικό πληθυσμό" δεν ετέθη ζήτημα.



     Όμως, η πρόοδος της Sabine που επετεύχθη σε ελάχιστη ώρα μεθοδευμένης προετοιμασίας, πραγματικά, μας εξέπληξε!



     Παρενεβλήθησαν προπονητικοί "νομείς" που "έδεσαν" το "σκαρί" και ως προς τον τομέα της αναπτύξεως του ενστίκτου εν συνδυασμώ με την Τοξοβολία εξ Επαφής.  



     Μετά ταύτα, η "έξοδος" της σημερινής εκπαιδευτικής ημερίδος βαθμολόγησε τις τοξεύσεις της Sabine με εξαιρετική τεχνική και ευστοχία κι επιβεβαίωσε στον Εκπαιδευτή ότι η επίλυση των δυσκολότερων "εξισώσεων"  χαρίζει την μεγαλύτερη ικανοποίηση!



     Τελικώς, όλα είναι υπόθεση του "δρόμου" ενώ ο "προορισμός", πάντοτε, απολύτως αναμενόμενος!


     Υπέροχες προπονητικές εμπειρίες στο "σταυροδρόμι" Ίππου και Ανθρώπου, εκεί όπου τα όρια γίνονται τόσο ασαφή κι αλληλεπικαλυπτόμενα με μία σύνθεση, ταξιδερμικώς, αντ-ιτιθέμενων παραμέτρων που απολήγουν σε μιαν εξαίσια συν-τιθέμενην αρμονία...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.