Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΠΡΟΒΑ ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 
ΣΕ ΗΜΕΡΑ "ΠΙΚΡΗΣ" ΕΠΕΤΕΙΟΥ


     Ασκήσεις αναπνοών,υποκριτική, ανταλλαγή σκέψεων και μιαεπανατοποθέτησηστουςχαρακτήρες του έργου, τούτο το βράδυ στον φιλόξενο χώρο της Σχολής "Αλεξάνδρου Χατζιάρα", στο πανέμορφο πειραϊκό νεοκλασικό του οποίου η υπερσύγχρονη εσωτερική διαμόρφωση το αναδεικνύει σε πρότυπο εκπαιδευτηρίου !


     Και όλα τούτα με την συμμετοχή και του Χρυσοβαλάντη μας που επανέκαμψε από το αγαπημένο νησί του.


     Ένα βήμα "πιο μέσα" στο έργο, μια ψηφίδα ακόμη στην συλλογική προσπάθεια που διευθύνει τόσο μεθοδικά ο Σκηνοθέτης Γιάννης Δρίτσας με τους ηθοποιούς μας!


     Κι αυτή η προσπάθεια συνιστά την σεμνή αλλά και ιστορικώς ακριβή, αλληγορικήν, απόδοση της ατμόσφαιρας μιας σειράς "εποχών" από την περίοδο της ρωμαιοκρατίας μέχρι την πρώιμη Αναγέννηση, κάτι που μας ορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει, αναποδράστως, να κινηθούμε.  


     Μέρα πικρή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό η σημερινή, μέρα καταισχύνης για την διεφθαρμένη και έκπτωτη πολεμικής αρετής Ανατολική  Ρ ω μ α ϊ κ ή  Αυτοκρατορία και  ό χ ι, ευτυχώς,  για τον Ελληνισμό, όπως οι ανιστόρητοι διατείνονται, απομειώνοντας για άλλη μια φορά τον Ελληνισμό και τις Αξίες του! Όχι! ανιστόρητοι, η ήττα της Ανατολικής  Ρ ω μ α ϊ κ ή ς  Αυτοκρατορίας, της "Ν έ α ς  Ρ ώ μ η ς" δεν "χρεώνεται" στον Ελληνισμό, όσο κι αν η ανοησία ή και η κακοπιστία κάποιων το "θέλει"!


     Παρά ταύτα, το δίδαγμα  του διαρκούς χρέους για την άμυνα της Ευρώπης και την επανίδρυση της Ελλάδος η οποία μετά την καθοριστική μάχη της Πύδνας παραμένει νεκρή, διαγράφεται ανεξίτηλο για εμάς τους απομένοντες Έλληνες και, βεβαίως, τους "Έλληνες Κενταύρους"!


     Και μέσα στο πλαίσιο αυτό  εντάσσεται και τούτη η, πρώτη, προσπάθειά μας για την απότιση φόρου Τιμής στην ιερή μνήμη του πολεμιστή και λογίου Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη ο οποίος οραματίστηκε την επανίδρυση μιας Πατρίδος που ποθεί κάθε Έλληνας!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.