Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Μπορεί το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" να είναι διεθνώς γνωστό για την μοναδική παγκοσμίως Σχολή Τυφλών Εφιπποτοξοτών και Τοξοτών που λειτουργεί στους κόλπους του, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι στο Παράρτημα αυτό δεν προάγεται η Έφιππη Τοξοβολία και για βλέποντες μαθητές.


     Μία εξίσου σημαντική προσπάθεια καταβάλλει ο Αρχηγός του Παραρτήματος Αθανάσιος Ψωρομύτης, κυρίως, προς την ανάδειξη (βλεπόντων) Εφιπποτοξοτών και, ήδη, με την βοήθεια ενός ιδανικού Ίππου Σχολής τον οποίο ο ίδιος εκπαίδευσε, τα αποτελέσματα είναι λίαν ευοίωνα!



     Στο φυσικότατο περιβάλλον της Κοιλάδος της Σχολής, αναδεικνύονται γρήγορα οι δεξιότητες των μαθητών και η διδασκαλία του Αθανασίου κρίνεται εκ των αποτελεσμάτων επί των μαθητών, αρτιότατη!


     Μεθοδικός στην διδασκαλία του ο Εκπαιδευτής, δεν μπορεί παρά να δρέπει καρπούς όπως φαίνονται στο οπτικοακουστικό υλικό που συνοδεύει την αναλυτικήν Αναφορά του, μετά το τέλος κάθε εκπαιδευτικής ημερίδος.


     Και από το υλικό αυτό προκύπτει μία σταθερή πρόοδος όλων, του Ίππου συμπεριλαμβανομένου.


     Στο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" η εφιπποτοξοτική πρόοδος είναι δεδομένη τόσο για βλέποντες όσο και μη βλέποντες μαθητές και η μελέτη των φωτογραφιών της τελευταίας εκπαιδευτικής ημερίδος αυτό το επιβεβαιώνει.


     Χωρίς να παρακάμπτεται η προπονητική προσπάθεια στην Παραδοσιακή Τοξοβολία, ο Αθανάσιος -και πολύ σωστά- δίνει έμφαση στην Έφιππη Τοξοβολία όπως πρέπει σε κάθε Ομάδα που εστιάζει την προσοχή της στο συγκεκριμένο αντικείμενο.


     Αρχάριοι ήδη τοξεύουν έφιπποι και εν κινήσει και είναι θέμα χρόνου, πλέον, η ανέλιξή τους στο επίπεδο ενός καλού Εφιπποτοξότη.


     Η επικείμενη δημόσια επίδειξη Έφιππης Τοξοβολίας στο "Σήμαντρο" την 21η Ιουνίου 2019, θα βαθμολογήσει την πρόοδο τόσο του Παραρτήματος της Καλαμάτας, όσο και της Χαλκίδος και είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικότατο για όλους.


     Τιμώντας την καταγωγή μας εκ του Οργανισμού "ΚASSAI" και τον ίδιο τον Δάσκαλό μας Kassai Lajos, οι "Έλληνες Κένταυροι" σεμνυνόμεθα για την προσφορά ενός έργου στον τομέα του εφιπποτοξοτικού Πολιτισμού, ενδεικτικού αφοσιώσεως και τεχνογνωσίας στην Πολεμική Τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας! Και μόνη υπόσχεσή μας, να παραμείνουμε στην πρωτοπορία αυτού του, σημαντικότατου, πολιτισμικού τομέως, όπως παραμένουμε εδώ και 14 χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.