Τρίτη 28 Μαΐου 2019


ΕΞΑΡΣΗ 
ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΡΣΗ

H πρώτη τόξευση του χορευτή Errik Nour στην Σχολή μας

     Η διδασκαλία της ενστικτώδους (Παραδοσιακής) Τοξοβολίας στην Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων» άγει τον Τοξότη σε μία έξαρση πάνω απ΄ τα «γήινα», συνδέοντάς τον με την ενόραση και όχι την απλή «θέαση» του στόχου.

Ο Ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων"

     Με το μεγάλο πλεονέκτημα του επικέντρου της Έφιππης Τοξοβολίας όπου ο στόχος, λόγω της κινήσεως και ταχύτητος του Ίππου, είναι «στιγμιαίος», στους «Έλληνες Κενταύρους», από την πρώτη στιγμή διδασκόμεθα εξ ενστίκτου να πλήττουμε τον αθέατο στόχο και όχι τον «υπομονητικό» και ακίνητο, ευκρινή και πολύχρωμο στόχο της, ψευδώς αποκαλουμένης, «ολυμπιακής» τοξοβολίας!

Ο επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", 
Χριστόφορος Κασφίκης.

     Στο δικό μας τοξευτικό «μονοπάτι» κάθε άφεση χορδής, κάθε τόξευση βέλους, διευθετεί τον Τοξότη με το απέραντο άνυσμα μιας εξω-αισθητής αντιλήψεως η οποία «βλέπει» όσα το συμβατικό «μάτι» αδυνατεί να επισημάνει κι αυτό δεν είναι άλλο, παρά η έξαρση.

Ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Αθανάσιος Ψωρομύτης.

     Έτσι, ενεργοποιείται ο μη …βλέπων «οφθαλμός», το «τρίτο μάτι» με απόληξη την, παγκοσμίως μοναδική προσπάθεια διδασκαλίας της Έφιππης Τοξοβολίας σε τυφλούς που κοσμεί τους «Έλληνες Κενταύρους» το Παράρτημά μας της Καλαμάτας.

Ο Συνασκούμενος Γεώργιος Παρασκευαίδης

     Το αρχικό όραμα της ιδρύσεως αυτής της Ομάδος ήταν να υποβοηθήσει τα Μέλη της να δουν το «αθέατο». Συν τω χρόνω, αυτό δείχνει να δικαιώνεται πλήρως, διανοίγοντας «ορίζοντες» σε όλους μας!

Ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος"
Εφιπποτοξότης Γ.Σταυριανόπουλος - Ιφικράτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.