Τρίτη, 7 Μαΐου 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΠΡΩΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΦΙΠΠΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΣΕ ΤΥΦΛΟΥΣ

WORLDWIDE, FIRST TEACHING 
OF HORSEBACK ARCHERY
TO BLIND STUDENTS


     Με την οργανωτική φροντίδα της Χριστίνας Ψωρομύτη, την μακρόχρονη προετοιμασία στην Ενστικτώδη Τοξοβολία του Χρύσανθου Δρίτσα και την κυρίως διδασκαλία του επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Αθανασίου Ψωρομύτη, την Κυριακή 5η Μαίου 2019 στην Κοιλάδα του Παραρτήματος υλοποιήθηκε η, παγκοσμίως, πρώτη διδασκαλία της Έφιππης Τοξοβολίας σε τυφλούς συνανθρώπους μας!


     Ένα, παγκοσμίως, πρωτοποριακό "βήμα" για την Έφιππη Τοξοβολία υλοποιήθηκε στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", ένα υψηλό όραμα φιλαλληλίας αλλά και εξειδικευμένης διδασκαλίας μιας αρχέγονης Πολεμικής Τέχνης σε μη βλέποντες μαθητές που τιμά τον Πολιτισμό της Πατρίδος μας!  


     Ιδιαιτέρως υψηλού κινδύνου και διακύβευμα επίμοχθο,  έγινε κατορθωτό στην Καλαμάτα από ένα μικρό επιτελείο αφοσιωμένων "Ελλήνων Κενταύρων", με την "κατάθεση ψυχής", κυρίως, του μεθοδικότατου και υπευθυνότατου επικεφαλής του Παραρτήματος ο οποίος, για να φθάσει στο παρόν "προκεχωρημένο" σημείο το οποίο κανένας ξένος δεν απετόλμησε, αφιέρωσε όλες του τις προσπάθειες επί μακρόν χρόνο και με μεγάλο τίμημα προσωπικών και οικογενειακών θυσιών".


     Στην Ομάδα μας, υπερήφανοι για τα όσα, μοναδικά, επιτυγχάνονται στο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" η χαρά κι ο ενθουσιασμός μας μετριάζονται μόνον όταν αναλογιζόμαστε ότι αυτές τις εξαιρετικές "εικόνες" δεν μπορούν να τις χαρούν οι ίδιοι ο πρωταγωνιστές τους αλλά μας παρηγορεί το γεγονός ότι η επιμονή των τριών Συνασκουμένων μας σύντομα θα καταφέρει να κάνει και τους τυφλούς μαθητές μας να απολαύσουν με κάποιον τρόπο την "εικόνα" τους, δεδομένου ότι στην Καλαμάτα, ο Αθανάσιος, ο Χρύσανθος και η Χριστίνα καταφέρνουν το ...ακατόρθωτο!


     Κατά τα λοιπά, στην επιμελέστατην Αναφορά του με την οποία "πλαισιώνει" την λήξη κάθε εκπαιδευτικής ημερίδος του, ο Αθανάσιος Ψωρομύτης, για το συγκεκριμένο επιτυχέστατο εγχείρημα, σημειώνει:


     "Ενώ είχε σχεδιαστεί αρχικά να γίνουν μόνο ασκήσεις ισορροπίας με τους τυφλούς συνασκούμενους Ιωάννη και Γεωργία τελικά διαπιστώθηκε ότι μπορούν να εκτελέσουν και την πρώτη έφιππη τόξευσή τους σε βάδην πράγμα που έγινε.

     Πολύ καλή η ψυχολογία τους.

     Ο Ιωάννης παιδιόθεν με σφιχτούς προσαγωγούς αλλά πολύ καλή στάση σώματος κατά την ίππευση. Δυσκολεύεται να εφιππεύσει διότι δεν μπορεί να σηκώσει εύκολα το πόδι του πάνω από τα οπίσθια της Ρέας και είχε και μία ομαλή πτώση-γλίστρημα κατά την πρώτη προσπάθεια αφίππευσης γεγονότα που αμφότερα τα αποδίδω στην δυσκαμψία των προσαγωγών του. Τελικά επανεφίππευσε και επανέλαβε την αφίππευσή του επιτυχώς.

     Η Γεωργία πρέπει να δουλέψει περισσότερο την ισορροπία της σε σχέση με τον Ιωάννη."


     Μπορεί την Καλαμάτα να την στιγματίζει η ανοησία των "σαϊτολόγων" που παίζουν με εκρηκτικά εν μέσω πλήθους σκορπώντας τον θάνατο και με θύματα εκείνους που επιχειρούν να προβάλλουν την ανοησία αυτή, όμως, παραλλήλως, την Καλαμάτα την κοσμεί και η ευφυία με τον αλτρουισμό κάποιων μοναχικών Συνελλήνων οι οποίοι καταφέρνουν να καταργούν τις φυσικές αδυναμίες συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες και να τους εξισώνουν με τους βλέποντες κατανικώντας και την ...τυφλότητα, κάνοντας όλους μας υπερήφανους!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.