Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΠΡΟΒΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ:
"ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΝΤΑΣ"


     Από τo μικρότερο πιστόλι του κόσμου, ένα Colibri 2,7 mm, το μοναδικό στον κόσμο ...πιστολοπερίστροφο, ένα βελγικό κατασκεύασμα του 1900, το πυροβόλο των Δαρδανελίων του 1464 που κάθε του πέτρα ζύγιζε 306,6 kg και που δώρισε ο Τούρκος Σουλτάνος στην Βασίλισσα Βικτώρια, μέχρι μιαν εντυπωσιακή γοτθική διπλή πανοπλία, Ίππου και Ιππέως του 15ου αιώνος, όλα αυτά τα λαμπρά μουσειακά δείγματα οπλικής μπορεί κανείς να θαυμάσει στον Λευκό Πύργο του Πύργου του Λονδίου όπου και το "Royal Armouries". Παρά ταύτα, η δική μας η καρδιά σκιρτά όσο πουθενά στην μικρή και ..."ταπεινή" αίθουσα των "Ευρημάτων του Φρουρίου της Χαλκίδος" του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Αθηνών, όπου και τα κατάλοιπα των υπερασπιστών ενός τόπου με τον οποίο έχει ιδιαίτερη σχέση η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Πάντοτε εντυπωσιακά τα λαμπρά και τα μεγάλα, όμως, τα ακριβά αρώματα διατίθενται πάντοτε σε μικρές συσκευασίες και σήμερα αυτό το χαρήκαμε και στην περίπτωση του νεαρού και, "μόλις υποψιασμένου ηθοποιού", Χρυσοβαλάντη, ο οποίος, κατά την διάρκεια της πρόβας ανέδειξε έναν πολύ καλύτερον "εαυτό" με περισσότερην άνεση και φυσικότερη κινησιολογία. Την δύναμη και αποτελεσματικότητα της επιμονής στο σκοπό! Η ...μικρή αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, που λέγαμε, έναντι του White Tower...



     Σήμερα, λοιπόν, "ξεκλείδωσε" στο μονοπάτι της υποκριτικής ένα νέο παιδί που ξεκίνησε τα πρώτα βήματά του πάνω σ΄ αυτό χωρίς κανείς να ξέρει που μπορεί να καταλήξει. Χάρη στο Γιάννη Δρίτσα, τον Αλέξανδρο Χατζιάρα και στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" οι καλοί οιωνοί για την ανέλιξή του το συνοδεύουν, όπως συνοδεύουν και όσους βρίσκονται, πέρασαν και θα περάσουν από την Ομάδα και την Σχολή μας!


     Πρόβα δυναμικότατη η σημερινή στη "ζεστή αγκαλιά" της Ανώτερης Σχολής Χορού του Αλεξάνδρου Χατζιάρα, με την παρουσία του, όπως φυσικά και του Σκηνοθέτη μας Γιάννη Δρίτσα, αλλά και με την συμμετοχή του αγαπημένου μας Λίνου Αρσένη ο οποίος αν και νεώτατος ήδη είναι απόφοιτος Αρχαιολογίας και συνεχίζει να φοιτά στη Θεατρική Σχολή του Οθωνείου Πανεπιστημίου (του ψευδώς αποκαλουμένου "Καποδιστριακού", μιας και ο δολοφονημένος Κυβερνήτης δεν πρόλαβε να το ανιδρύσει...) ενώ παραλλήλως διδάσκει και Θεατρική Αγωγή στα σχολειά.



     Και από την πρώτη στιγμή, η θεατρική παιδεία του Λίνου έδειξε και να υποστυλώνει την όλη προσπάθεια και να "τραβά προς τα επάνω" τον Χρυσοβαλάντη προσδίδοντας, πια, μιαν έντονη χροιά επαγγελματισμού στο όλο εγχείρημα!



     Διότι ο Λίνος, ήδη έχει πρωταγωνιστήσει επί σκηνών, ασχολείται με το λυρικό τραγούδι και, αν και Αρχαιολόγος, δείχνει μάλλον ...πολύγαμος, όντας συνεζευγμένος με όλες τις ...μούσες μαζύ!.



     Παλιά γλυκιά "ιστορία" η Οικογένεια των "Ελλήνων Κενταύρων" να γίνεται λημέρι αξιόλογων Ανθρώπων. Και η εξέλιξη της Σχολής του Ιππικού Θεάτρου της το επιβεβαιώνει.



     Και σήμερα, σ΄ αυτή την πρόβα που με τόση μαεστρία και διδακτική έμφαση διηύθυνε ο Γιάννης Δρίτσας έγινε ένα μεγάλο βήμα προς την ανάδειξη σκηνικών χαρακτήρων.



     Ακούνε οι ψυχές, βλέπουν; Ερωτήματα αναπάντητα από την ασημαντότητα του Ανθρώπου, όμως, ο νόμος της αφθαρσίας της ύλης συντείνει στην παραδοχή της υπάρξεώς τους και μετά θάνατον.



     Γι αυτό και στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", αντί "μνημοσύνου" θέλουμε να προσφέρουμε θεατρικό "θυμίαμα" στην μεγάλη ψυχή του Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη, ενός Έλληνα που αυτοεξορίστηκε για να δημιουργήσει Πατρίδα με το σπαθί και τον κονδυλοφόρο, πολεμώντας και γράφοντας ποίηση, κυρίως, τιμώντας τους πατρώους Θεούς του, φυλάσσοντας ανόθευτο το ελληνικό του πνεύμα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.