Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗΝ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

 

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ 

ΤΗΝ 

ΚΟΡΕΑΤΙΚΗΝ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

 


     O Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας στην οποία είναι Μέλος η Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων», αξιότιμος κ. Youngsup Kim, μας ετίμησε με ένα εξαιρετικό βίντεο στο οποίο περιγράφονται τεχνικές και παράμετροι της Έφιππης Τοξοβολίας στην Κορέα (όπου και η έδρα της Ομοσπονδίας μας) και στην οποία, το 2007, είχε την ευτυχή δυνατότητα μιας σύντομης μαθητείας και ο Ιδρυτής των «Ελλήνων Κενταύρων».

     Στο βίντεο αυτό παρατηρούμε ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των όσων ισχύουν στην Κορεατικήν Έφιππη Τοξοβολία και στη Σχολή του Οργανισμού «Kassai» την οποία ακολουθεί η Ομάδα μας! Οι ομοιότητες πολλές και οι διαφορές εντοπίζονται στην μη παραδοσιακήν ιπποσαγή (δυτικού τύπου με ενστόμισμα) αλλά και στην δυτικού τύπου ίππευση που ακολουθεί η Κορεατική Ιππική της Έφιππης Τοξοβολίας.

     Όμως και στις δύο περιπτώσεις παρατηρούμε την έμφαση στην  φ υ σ ι κ ή ν   α γ ω γ ή  (σωμασκία) στην οποία δίνουν έμφαση και οι δύο Σχολές, κάτι του οποίου την μεγάλη σημασία αρνείται να αποδεχθεί ο μέσος σύγχρονος Έλληνας νομίζοντας ότι μπορεί να ασχοληθεί με μία πολεμική τέχνη χωρίς να «καταπονηθεί» απολαμβάνοντας … «ουρανοκατέβατα» κάποια οφέλη της, κάτι εντελώς αδύνατο!

 


     Για όσους είναι ενήμεροι του οπτικοακουστικού υλικού από τις Προπονήσεις της Ομάδος μας αλλά και από τις συνεχείς αναρτήσεις των δύο Ιστολογίων μας, θα έγινε αντιληπτό ότι η Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» ακολουθεί απαρεγκλίτως το εκπαιδευτικό πνεύμα των Σχολών των Δασκάλων μας Ούγγρων, Μογγόλων και Κορεατών τόσο στην, αμιγώς, Έφιππη Τοξοβολία, όσο και στις συμπαρομαρτούσες έφιππες πολεμικές τέχνες, ανεξαρτήτως των όποιων τοπικών διαφορών (έφιππη Naginata σε επίπεδη εργασία οι Κορεάτες, έφιππο Λογχοπέλεκυ υπεράνω εμποδίων εμείς), Σε κάθε, όμως, περίπτωση το αποτέλεσμα κοινό: Ένας εξίσου ικανός έφιππος πολεμιστής!

     Σας ευχαριστώ που, ήδη, κατανοήσατε ότι δεν φείδομαι προσωπικών κόπων ώστε να ωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο όσοι παρακολουθείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των «Ελλήνων Κενταύρων» και αντιλαμβάνομαι πλήρως τις δυσκολίες μιας παρακμιακής εποχής η οποία απεργάζεται την «οίκαδε» εξόντωση μιας κοινωνίας καταδικασμένης από την ανοησία των επιλογών της. Θα ήθελα, όμως, να σας παρακαλέσω να επιμείνετε στην ατομική σας   γ ύ μ ν α σ η  επ΄ αγαθώ της ψυχοσωματικής σας υγείας, ανεξαρτήτως συνθηκών διότι αυτή είναι η μόνη διέξοδος   ε π  ι β ι ώ σ ε ω ς  όλων μας!

 

Εφιπποτοξοτικά! 

Αριστοτέλης.


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.