Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020

ΔΙΑΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

 ΔΙΑΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΑΣ 

ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ     Στην εποχή του Υδροχόου, από αυτή την Προπόνηση η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", καθιερώνοντας στο ασκησιολόγιό της τις Στάσεις του Ίππου και του Τόξου, επιπλέον όλων των άλλων.


     Μια "πιο σωμασκητική" προσέγγιση έρχεται να συμπληρώσει την μέχρι τώρα παραδεδεγμένη ωφελιμότητα του προπονητικού μας προγράμματος σε αντιστάθμισμα των δεινών του εγκλεισμού της εποχής μας λόγω του κοροϊδοϊού και προς αντιμετώπισή τους.


     Και, παρά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων, την επιβολή της εκ του πονηρού ..."social distance" και των λοιπών μεθοδευμένων περιορισμών που επιβάλλονται προσχηματικώς πριν οδηγηθούμε σε εξαναγκαστικό δανεισμό επ΄ ωφελεία των γνωστών και ...προαιωνίων τραπεζιτών τοκογλύφων, όπως κάθε σοβαρός φορέας και άτομο, προηγηθήκαμε για την διατήρηση της ικμάδας μας, ξέροντας ότι ο επερχόμενος πόλεμος μας θέλει, πρωτίστως, ακμαίους!


     Εφεξής, η Γραμμή Βολής δεν θα περιλαμβάνει, απλώς, ικανούς Τοξότες αλλά και γυμνασμένους μαχητές όπως αξίζουν στη Σχολή μιας έφιππης πολεμικής τέχνης και, βεβαίως, η εστίασή μας στην "σωμασκητική" σημασία όλων μας, όπως ήταν φυσικό, ξεκίνησε από το θεμέλιο του ανθρώπινου σώματος που είναι τα κάτω άκρα.


     Ήδη μελετούμε προσεκτικά και καταγράφουμε επιμελώς τις υπάρχουσες αδυναμίες ώστε να εκπονήσουμε το καταλληλότερο πρόγραμμα για την ασφαλή και γρήγορη υπέρβασή τους με γνώμονα το κοινό όφελος.


     Κατά τα λοιπά και αυτή η Προπόνηση υπήρξε για όλους τους Συνασκουμένους, του Εκπαιδευτή συμπεριλαμβανομένου, ακόμη μία ευκαιρία "από κοινού εκπαιδεύσεως"  και συν-προόδου.


     Στην παρούσα Προπόνηση η οποία, όπως ισχύει κατά κανόνα, πρυτάνευσε το αλληλέγγυο κλίμα με τις προχωρημένες Νικολέτα και Αγλαία να συμπαρίστανται στην ανέλιξη της Ηρούς η οποία, σήμερα, μετείχε του μόλις δεύτερου μαθήματός της, παρά ταύτα, με αξιοπρόσεκτο αποτέλεσμα.


     Παρακολουθώντας την "εικόνα" των Συνασκουμένων της, η Ηρώ υπερέβη εαυτήν αλματωδώς και, παρά τις αναμενόμενες αδυναμίες της πρωτοείσακτης, επαύξησε την ...διάτρηση του στόχου!


     Σ΄ αυτή την Προπόνηση κατανοήσαμε ακόμη βαθύτερα ότι η Τοξοβολία απαιτεί, εξίσου, τεχνική δεξιότητα και πνευματική νηφαλιότητα άλλως το αποτέλεσμα δεν θα είναι ποτέ το προσδοκώμενο!


     Επίσης, προσέξαμε τις εξατομικευμένες επιλογές τοξεύσεως κάθε Συνασκουμένης και εκτιμήσαμε την προσαρμοστικότητα στο, υπό εκπόνηση, νέο ασκησιολόγιο. 


     Άλλωστε, η πολυμορφία του προπονητικού μας χώρου μας επιτρέπει να αναπτύξουμε και να υλοποιήσουμε πολλές ιδέες πρόσφορες για την βελτίωση όλων μας.


     Υπό τους καλύτερους λοιπόν, οιωνούς, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" εισέρχεται στην εποχή του Υδροχόου και διαγενομένης της εισόδου της, είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε ακόμη έναν νέο Συνασκούμενο, τον αγαπητό Βασίλη ο οποίος, δια χειρός του εξαιρετικού Πατέρα του μας προσέφερε, σαν να εγνώριζε το "τι" μας συγκινεί, το βιβλίο του αγαπημένου μας (και αγαπημένου της μεγάλης πνευματικής ταγού και λατρευτής μας,  Σίτσας ΚαραϊσκάκηFriedrich Hölderlin: "Υπερίων ή ο Ερημίτης στην Ελλάδα", δώρημα για το οποίο, βαθύτατα, ευγνωμονούμε!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.