Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΝ ...ΑΝΑΜΟΝΗ!

 ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΝ ...ΑΝΑΜΟΝΗ!     Μια καταιγίδα γεμάτη ...υπομονή που μας περίμενε για να ξεσπάσει μόλις ολοκληρώθηκε η, ήδη, ...ακυρωμένη μας Προπόνηση! Σημεία της εποχής του Υδροχόου στην οποία και να θέλεις να αποτύχεις ...δεν τα καταφέρνεις!

     Με έναν βαρυφορτωμένο ουρανό να μας αποθαρρύνει για κάθε δυνατότητα διεξαγωγής αυτής της Προπονήσεως, ενθαρρυνθήκαμε μόνον από τα απαισιόδοξα προγνωστικά της Ε.Μ.Υ. που μίλαγαν για ισχυρή ...καταιγίδα και συμπεράναμε ότι, ως συνήθως, η μετεωρολογική υπηρεσία και πάλι θα διεψεύδετο. 

     Τελικώς, η αλήθεια ήταν κάπου στη μέση και η καταιγίδα ξέσπασε μόλις ολοκληρώσαμε μια Προπόνηση που δεν πολυπιστέψαμε ότι θα γίνει.

      Κι όμως, η Προπόνηση αυτή ήταν ταχύτατη, με έναν ρυθμό από τους ταχύτερους, έχοντας ενσωματωμένη και μια αξιολόγηση που αφορούσε στον αγαπημένο μας Αντώνη ο οποίος είχε πολύ καιρό να ασκηθεί λόγω εργασιακών υποχρεώσεων.

     "Μουδιασμένος" στην αρχή, "λύθηκε" γρήγορα και με την σταθερότητα που τον χαρακτηρίζει όχι μόνον ανταποκρίθηκε στο προπονητικό ασκησιολόγιο αλλά κι έδειξε και άψογη ανταποκρισιμότητα στις Στάσεις του Ίππου και του Τόξου.

     Με την Στάση του Ίππου σταθερά ενσωματωμένη, πλέον, στο προπονητικό μας ασκησιολόγιο, την προσεγγίσαμε και σήμερα και για τους τρεις Συνασκουμένους της Γραμμής Βολής,

    Βεβαίως, όλοι πλέον έχουν κατανοήσει την βαρύτητα της Στάσεως του Ίππου και προετοιμάζονται καταλλήλως πριν την έναρξη της εφαρμογής της, κάτι που πρέπει να θυμόμαστε γι αυτή την περίπτωση προς αποφυγή μυοσκελετικών τραυματισμών.

     Και το ζητούμενο της σωματικής βελτιώσεως των Συνασκουμένων επετεύχθη και σήμερα.

     Ευστοχία, ταχύτητα και κίνηση ήταν το κυρίως περιεχόμενο του ασκησιολογίου με όλους να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά.

     Η καταληκτική κινητική άσκηση συνδυάζοντας πολλές παραμέτρους απέδωσε εξαιρετικές τοξεύσεις, δικαιώνοντας και το ρίσκο να επιμείνουμε στη σημερινή Προπόνηση.

     Και το πρώτο ξέσπασμα της καταιγίδος μας βρήκε στην ασφάλεια της έδρας της Ομάδος να "αποθεραπευόμαστε" συζητώντας για τι άλλο, για τα Τόξα "Kassai".

     Αν, όσοι εναποθέτουν τις ελπίδες για την ατομική τους υγεία στις βελόνες των συρίγγων είχαν ανακαλύψει την οξυγόνωση της Αθλήσεως μπορεί οι γιατροί να ήσαν φτωχότεροι αλλά η δημόσια υγεία θα ήταν πολύ "πλουσιότερη"!

     Ευτυχώς, οι "Έλληνες Κένταυροι" ανακαλύψαμε αυτό που έπρεπε ώστε να παραμένουμε υγιείς πολύ προ της εποχής του ...κοροϊδοϊού.  


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.